Hp pavillion HDX9494nr laptopumdan hdmi cikisi ile yamaha RXV 661 amfime baglanti kurdum. Blu-ray filmde veya herhangi bir dts, dolby ses iletirken sorun yasiyorum. Receiver ekraninda dolby veya dts yazisi cikmiyor. Fakat gidip control panelde dolby ve dts testleri yaptigimda o testler calarken dts ve dolby yazisi receiver'da cikiyor.
dts muzik icin vlc player kullaniyorum blu ray filmleri de hp quickplay'den izliyorum
yardimci olursaniz sevinirim,
saygilar
denetim masasından ses hdmı çıkış gelişmiş sekmesi ve oradan 5.1 seç
belki yapmışsındır ama yapmadıysan bir dene
o seçenekleri seçtim sorunum daha çok şöle o ayarlar bölümünde dts veya dolby testini yaptırınca receiver ekranından çıkıyor dts fakat herhangi bi programla açtığımda bir dosyayı çıkartamıyorum o yazıyı kendi process etmek zorunda kalıyo receiver vlc'de veya hpquickplay'de bi değişiklik yapmam gerekir mi veya başka bi program/codec mı kullanmam lazım
dostum k-lıte codec pack ı kur.oradan ac3 ve ffdshowaudio decoder ayarlarından da use s/pdıf kullan.konuyla ılgılı gorseller olan bır baslık olucaktı oraya da bakabılırsın.
k-lite codec pack kur. bu codec pack içinde ffdshow audio decoder var. Tek yapacağın, film izlemek için kullandığın program filmi açtığında ffdshow audio decoder açılıyor mu? toolbar da mavi bir icon göreceksin. Bu durumda, dts vs. görünmeli. sp/dif olayı şart değil.. Sadece dijital sesi aktarım yöntemlerinden bir tanesi..
dts ses alabilmeniz için spdif veya coaxiel bağlantı yapmanız ŞART!!!!!!!!!!!!!!!Kulaklık çıkışından RCA bağlantı ile alacağınız ses STEREO olacaktır.
arkadaşım, hdmi ile bağlantı yapılıyor bahsedilen durumda. hdmi ile dts ses alamaz mısın? ben o şekilde alıyorum..
@top gear arkadaşım karıştırmış olacak, HDMI 1.3 digital bağlantıların en yüksek kapasitesini taşıyacak tek bağlantı hatta, o açıdan olayın RCA ile ilgisi yok.
öncelikle çok sağolun yukarıda bahsettiğim sorunu hallettim. quickplay'de codec olayını kendi hallediyor. müzikleri de k-lite ile hallettim. gerçi ac3 formatını dolby die çıkarttı ama sorun değil.
peki blu ray filmlerdeki PCM uncompressed tipindeki sesi hdmi ile aktarbilmem gerekli fakat s/pdıf yeterli değil sanırsam. Hangi program veya codec bu kalitedeki bi sesi aktarabilir ve aktarsam bile rxv661 bunu desteklermi?
saygılar
quote:
Orjinalden alıntı: dooman
öncelikle çok sağolun yukarıda bahsettiğim sorunu hallettim. quickplay'de codec olayını kendi hallediyor. müzikleri de k-lite ile hallettim. gerçi ac3 formatını dolby die çıkarttı ama sorun değil.
peki blu ray filmlerdeki PCM uncompressed tipindeki sesi hdmi ile aktarbilmem gerekli fakat s/pdıf yeterli değil sanırsam. Hangi program veya codec bu kalitedeki bi sesi aktarabilir ve aktarsam bile rxv661 bunu desteklermi?
saygılar
Bahsettşiğin yeni ses formatları ise, DD Ture HD vs.. gibi yeni nesil anakartlardaki HDMI 1.3 ile aktarabiliyorsun sanırım ancak ampli bunu çözebilecek şekilde midir orasını pek bilemem, biraz o konu muhallakta şu aralar, yabancı forumları takip etmeni öneririm.
ewt yeni nesil ses formatlarından bahsediorum. trueHD, uncompressed vs.
arkdasım ozelliklerini bu forumda ararsan bulabilirsin sanırım truehd yok bu yuzden cozemessin
Connectivity Audio soundtrack capabilities HDMI inputs 2 Passes Dolby Digital and DTS via HDMI Yes Component video inputs 3 Passes LPCM via HDMI Yes AV inputs with S-Video 5 (4 rear, 1 front)
Decodes Dolby TrueHD or DTS-HD Master No
Optical inputs 4 (3 rear, 1 front) Video capabilities Coaxial inputs 2 (all rear) HDMI version 1.2a Selectable HD sources 5 1080p via HDMI Yes Satellite radio XM-ready 1080p via component Yes Network audio No Upconverts analog sources No Phono input Yes Deinterlaces 480i via HDMI No Analog multichannel inputs 7.1 Selectable output resolution No
quote:
Orjinalden alıntı: dooman
ewt yeni nesil ses formatlarından bahsediorum. trueHD, uncompressed vs.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme