Şimdi Ara

Laptopuma fan yaptım; Oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hp pavilion dv6172ea kullanıyorum.Yaşadığım yerin ikliminden dolayı laptop aşırı ısınıyor.Bence bunu biraz olsun azaltabilmek için dizüstü fanı yaptım ve 5-6 derece fark ettiğini gördüm.Böyle bir düşüncesi olan arkadaşlara fikir vermesi açısından fotoğraflarını çekip ekledim,dileyen arkadaşlar indirip bakabilirler.

Gerekli Malzemeler

-Dizüstü bilgisayarın boyutuna göre 5veya 8mm kalınlığında Pleksiglas levha

-12cmlik pc kasa içi fan

-1 tane voltajı ayarlanabilir adaptör

-Sıcak silikon tabancası

Maliyet 20ytl civarı.

Öncelikle pleksiglas malzeme reklamcılarda,tabelacılarda bulunabilir.Diğerleri ise herhangi bir hırdavatcilardan alınabilir.

Yapılışı:

Öncelikle pleksiglas levhayı reklamcılarda ölçülere uygun kestiriyoruz.Arka kısmını 5cm den az olmamak üzere büktürüyoruz ve tek parça zeminimiz oluyor.Önceden aldığımız fan dizüstümüzün hava emiş deliklerinin bulunduğu yere göre işaretleyip reklamcı arkadaşa lazerle kesmesini istiyoruz.Daha sonra fanımızı sıcak silikon ile deliklere tam oturacak şekilce yapıştırıyoruz.Adaptörümüzün kablosunu kesip fanın kablosu ile lehimliyoruz kabloyu da fanın üzerindeki kablo yuvasına saklıyoruz.Ve kullanmaya başlıyoruz.Yorumlarınnızı bekliyorum arkadaşlar.

http://rapid$hare.com/files/42352012/Dizuestue_Fan__305_.rar

• Güzel çalışma olmuş.Piyasada bu yaptığın soğutucunun benzerlerini senin harcadığın paranın üstüne satıyorlar.
  • güzel calisma olmus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4n1L -- 11 Temmuz 2007; 22:43:45 >
  • Teşekkürler.En ucuz 50ytl ye bulmuştum fakat görünüşü çok çirkindi aslında siyah malzemeden yapmak istiyodum fakat bulamadım.
  • güzel olmuş gerçekten güle güle kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.