Şimdi Ara

Laptopum söküp geri taktıktan sonra açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum eğer yanlış yerse lütfen uyarın.
    Bugün lenovo ideapad 510 laptopumun kasasını söktüm hdd ve ramları çıkartıp taktım (bataryayı çıkartmadım ama anakarta temas ettim birkaç sefer belki bundan olabilir diye yazıyorum) geri topladım güç düğmesine bastım açılmadı şarja taktım değişen birşey olmadı. Şuanda hiçbir tepki vermiyor şarja taktığımda yanan ışıkda yanmıyor. Sorun neden olabilir ve düzeltmek için ne yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasarerl -- 30 Eylül 2018; 4:42:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu gibi işlemlerde birinci kural önce elektrik bağlantısını sökmektir.
    bataryada elektrik kaynağıdır.

sökerken tornavida filan kısadevre yapmış olabilir.
    incelemeden bişey söylemek zor.
  • Hocam laptop kendini korumaya almış olabilirmi veya anakartta statik elektrik oluşmuş olabilir mi?

• Bataryayı çıkar pc yi prize tak dene

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denedm hocam ama olmadı tüm parçaları söküp temizleyip tekrsr taktım ama yine olmadı şarj devresinin olduğu kısmı değiştirmem mümkün mü acaba benim yada sorun orada olabilir mi?

• Güç soketi anakart üstünde değilse, anakart bağlantı kablosunu taktığından emin ol. Ayrıca bazı notebooklarda anakart üstüne eksik vida takınca şase alamadığı için çalışmadığını gözlemledim. Bu 2 hususa dikkat et. Şayet herşey normal ise, bataryayı çıkarıp, güç kablosunu takmadan cihaz boşta iken açma düğmesine 10 saniye kadar basılı tut. Bataryayı takip tekrardan dene.

• Dediklerinizi aynen yaptım hocam ama malesef değişen birşey olmadı. Sanki laptop kendini korumaya almış hiçbir tepki vermiyor. Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz başka bir yplu varmı sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaptığınız islemleri tekrar başa alin.hdd ve ram keri sökün. Dikkatli bir şekilde tekrar takın. Şarj cihazını takıp çalıştırın.

Bilgisayar çalışırken asla ram çıkartıp takmayın. Böyle bir durum oluşmuşsa, başka ram takıp deneyin.

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Yaptığınız islemleri tekrar başa alin.hdd ve ram keri sökün. Dikkatli bir şekilde tekrar takın. Şarj cihazını takıp çalıştırın.

Bilgisayar çalışırken asla ram çıkartıp takmayın. Böyle bir durum oluşmuşsa, başka ram takıp deneyin.

Kolay gelsin
    Dediklerinizi yaptım ama anlattığınız şekilde tekrar yapıcam şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: yasarerl

Dediklerinizi yaptım ama anlattığınız şekilde tekrar yapıcam şimdi

Alıntıları Göster
    Hocam dediklerinizi aynen yaptım ama sonuç değişmedi bildiğiniz yapabileceğim başka bir yöntem var mı?

• Başka bir ram ile bilgisayarı çalıştırmayı deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Başka bir ram ile bilgisayarı çalıştırmayı deneyin.
    Malesef hocam denedim ama işe yaramadı.

• Açma kapama düğmesinin kablosu anakarta bağlı mı? Emin misiniz?

Adaptörü bağlayınca şarj oluyor ışığı yanmıyorsa anakart bozulmuş olabilir.

Evet pili sökseydiniz keşke.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gezen Tavuk

Açma kapama düğmesinin kablosu anakarta bağlı mı? Emin misiniz?

Adaptörü bağlayınca şarj oluyor ışığı yanmıyorsa anakart bozulmuş olabilir.

Evet pili sökseydiniz keşke.
    Düğme anakartın üzerinde hocam. Sanırım temas ettiğim için kısa devre yaptı ama ben böyle teknolojik cihazların bu şekilde korumasız olduğunu düşünmüyorum tabi ki bu sadece benim fikrim. İçinde mutlaka sigorta tarzında bir parça olduğuna inanıyorum.

• Bios pilini çıkar öyle dene

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

Bios pilini çıkar öyle dene
    Tekrar denedim ama yine olmadı hocam. Sökülebilen tüm parçaları söküp tekrar denedim maalesef işe yaramadı

• quote:

Orijinalden alıntı: yasarerl

Tekrar denedim ama yine olmadı hocam. Sökülebilen tüm parçaları söküp tekrar denedim maalesef işe yaramadı

Alıntıları Göster
    Hocam o halde geçmiş olsun ana kart sizlere ömür.

• Bence laptoba hiç elektrik gelmiyor, anakart yansa güç düğmesinin ışığı yanmamazlık yapmaması lazım. Bence takarken birşeyi atlıyorsunuz, kasayı açıp fişe takın. Güç düğmesinden gelen kabloyu kontrol edin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.