Şimdi Ara

Laptopum kendi kendine kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

elimde 4 yıldır kullandığım bir laptop var. windows 11'e güncelledi kendini. daha önce yaşamadığım kendi kendine kilitlenme problemi son birkaç günde arttı.

Batarya şişmişti ve onu değiştirdim. SSD'yi de haftaiçi değiştireceğim. Ama bilgisayar kendi kendini kilitliyor. Ama donanımsal mı yoksa Windows 11'den mi kaynaklanıyor olabilir?

Sorunun kaynağını nasıl anlayabilirim?

AYLAR SONRA Güncelleme: Sorun termal macundan kaynaklanıyormuş. Termal macunu teknik bilgisine güvendiğim mühendis arkadaşım değiştirmişti fakat anladığım kadarıyla eksik ya da hatalı yapmış. Bir bilgisayarcıda tekrar termal macun değişikliği yaptırdım. Düzelti. Temel sorun o imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLG# -- 15 Mart 2024; 21:34:35 >

• Windows 11 başlı başına problem.
    Termal macun değişimi+ fan temizliği + temiz Windows 10 kurulumu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Isınma, Termal macun gibi sorunlardan olsa kilitlenmek yerine reset atar veya kapanır diye düşünüyorum ama yine de Termal macun ve fan temizliği yapılabilir.

Yüksek ihtimal disk sorunu var ki ssd'yi değiştirecekmişsiniz.

Hakeza Windows 11 güncellemesi sırasında driver sorunu da olmuş olabilir.

Öncelikle tekrardan temiz Windows kurulumu yapın Windows 11 veya Windows orası size kalmıştı. Sorun devam ederse bilgisayarın sıcaklık değerini kontrol ederek kilitlendiği değere bakın abes sıcaklıklıklara çıkıyorsa Termal macun değişimi + temizlik. Yine devam ederse ssd'yi zaten değişeceksiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece Vakti kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam yanıt için. SSD'yi aldım fakat pazartesi günü değişecek. Umarım sorun SSD'dedir.

SSD'yi değiştirdikten sonra zaten mecburen windows kurulumu yapacağım.

Termal macun değişimi yapıldı bu arada...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.