Şimdi Ara

laptoptan gelen ses.. çok garip...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
22.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.laptopun fanının işlemcisinin olduğu yerde windows başladığında çok ince bir cızırtı geliyor.ama bu cızırtı sadece sistem boştayken çkıyor.örneğin oyun açtığımda ses kayboluyor.işin ilginci mause un tekerleğini döndürdüğümde bile ses azalıyor.çok sinir bozucu bir ses bu.acaba neden kaynaklanıyor olabilir.yardımlar için teşekkürler...

Orjinalden alıntı: Ege_Aşığı

hangi model kullanıyorsunuz ??

casper nirvana p8600 core 2 duo 2.4
  • Yeni makina aslında öyle yapmaması lazım, güç sorunu olabilir, işlemci boştayken o ses yapması güç probleminden kaynalanıyor olabilir. Servise verin laptop daha yeni çünkü özelliklerini söylediğinize göre. Servise verin eğer özürlü ürün ise yenisi ile değiştirirler. Arabanın dururken titremesi gibi birşey diyebiliriz. Yaşadığınız problem.

Yeni makina aslında öyle yapmaması lazım, güç sorunu olabilir, işlemci boştayken o ses yapması güç probleminden kaynalanıyor olabilir. Servise verin laptop daha yeni çünkü özelliklerini söylediğinize göre. Servise verin eğer özürlü ürün ise yenisi ile değiştirirler. Arabanın dururken titremesi gibi birşey diyebiliriz. Yaşadığınız problem.

öyle çok aşırı bir ses çıkmıyor çok ince bir ses.arkadaşımda da aynı model var onun açılışında da öyle bir cızırtı oluyor ona da baktım
  • o ses aynı zamanda hddden de geliyor olabilir, benim eskiden hp kullanıyordum ondan da geliyordu ,genelde ama mouse hareket ettirdiğimde o sesi alıyordum ben işlemci ya da hddden geliyordu , aynı küçük cızırtı sesi.
    quote:

Orjinalden alıntı: I33I2K4Y

quote:

Yeni makina aslında öyle yapmaması lazım, güç sorunu olabilir, işlemci boştayken o ses yapması güç probleminden kaynalanıyor olabilir. Servise verin laptop daha yeni çünkü özelliklerini söylediğinize göre. Servise verin eğer özürlü ürün ise yenisi ile değiştirirler. Arabanın dururken titremesi gibi birşey diyebiliriz. Yaşadığınız problem.

öyle çok aşırı bir ses çıkmıyor çok ince bir ses.arkadaşımda da aynı model var onun açılışında da öyle bir cızırtı oluyor ona da baktım

• Yani normal bir durum mu.ben mi çok keskin kulaklıyım :)

Yani normal bir durum mu.ben mi çok keskin kulaklıyım :)

normal durum gibi görünüyor hocam, ama yine de servise götürün, benim hp de aynı durum vardı gece geç saatlerde sessiz ortamda duyuyordum genelde, ama servise götürmemiştim o sorun için.
    quote:

Yani normal bir durum mu.ben mi çok keskin kulaklıyım :)

• Ege_Aşığı arkadaşıma katılıyorum hdd den gelme ihtimali çok yüksek... fakat fandan geliyor diyorsunuz fanın sürtme ihtimali de var.. casper kullanmadığım için net olarak bir bilgim yok servise sormanızda fayda var derim...
  • Ses HDD den falan gelmiyor. Bende de var o ses, touch pad'in sol tarafına ve klavyenin ASD tuşlarının olduğu kısma kulağımı dayayınca bariz duyluyor ses. Hatta gece sessizlikte insanı çileden çıkartıyor. HDD ise tam ters tarafta, sesin sağ tarafında yani arada baya mesafe var. HDD ile alakası yok, ses kartından mı dedim onunlada alakası yok, ekran kartından mı dedim alakası yok onuda test ettim, biostan mı dedim 3 bios sürümünü ard arda kullandım 1 er hafta ses yinede kesilmedi. Teknik servisin yapacağı her testi yaptım yok yok yok ses geçmiyor.

Ayrıca,

Sadece topraklı prizde
    Sadece topraksız prizde

Torapklı + akım korumalı prizde
    Topraklı + akım korumasız prizde
    Testlerimde oldu ama elektrik hattındanda kaynaklanan bir problem değil kesinlikle.

1-Yüksek performanstayken ses çoğalıyor, dengelide çok azalıyor , güç tasarufunda ise tamamen kesiliyor.

2-İşlem yaparken ses kısmen kesiliyor , örneğin bir rar dosyası açarken ya da sıkıştırırken

3-Müzik dinlerken ses tamamiyle kesiliyor çıt yok. HDD 'den çalıyordum önceden HDD işlem yaparken kesiliyor sanıyordum ama kesinlikle değil. Winampta radyo çalarken bile ses sıfır.

4-Masaüstündeyken PC boştayken ses geliyor cızır cızır, cama böyle vida sürter ya da elmasla cam keserken çıkan ses gibi. Ama bir tuşa basın var windows uyarı sesi versin tınn tınnn diye öter ya, işte o çıkan seste bile cızırtama kesiliyor ses durduktan 1sn sonra tekrar başlıyor cızırdama.

Anakarttan şüpheleniyorum ben. HDD ile alakası yok yani, kesinlikle mekanik bir ses değil. Elektriksel bir ses, kondasatörlerden geliyor diyeceğim ama eski tip kondasatörler bitti artık katı tip kondasatörler var uzun ömürlü. Fakat bu ses nedir halen çözemedim....

Şu anda ses çıkmasın diye altta winamp açık ses kapalı kendi kendine müzik çalıyor. Sesi kesmek için böyle yöntemler kullanıyorum artık. Servise vericem ama üşeniyorum 1 ay bilgisayarsız kalacağım. Fakat sanırım sonunda vericem servise olmayacak böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Ocak 2010; 14:17:58 >

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Ses HDD den falan gelmiyor. Bende de var o ses, touch pad'in sol tarafına ve klavyenin ASD tuşlarının olduğu kısma kulağımı dayayınca bariz duyluyor ses. Hatta gece sessizlikte insanı çileden çıkartıyor. HDD ise tam ters tarafta, sesin sağ tarafında yani arada baya mesafe var. HDD ile alakası yok, ses kartından mı dedim onunlada alakası yok, ekran kartından mı dedim alakası yok onuda test ettim, biostan mı dedim 3 bios sürümünü ard arda kullandım 1 er hafta ses yinede kesilmedi. Teknik servisin yapacağı her testi yaptım yok yok yok ses geçmiyor.

Ayrıca,

Sadece topraklı prizde
    Sadece topraksız prizde

Torapklı + akım korumalı prizde
    Topraklı + akım korumasız prizde
    Testlerimde oldu ama elektrik hattındanda kaynaklanan bir problem değil kesinlikle.

1-Yüksek performanstayken ses çoğalıyor, dengelide çok azalıyor , güç tasarufunda ise tamamen kesiliyor.

2-İşlem yaparken ses kısmen kesiliyor , örneğin bir rar dosyası açarken ya da sıkıştırırken

3-Müzik dinlerken ses tamamiyle kesiliyor çıt yok. HDD 'den çalıyordum önceden HDD işlem yaparken kesiliyor sanıyordum ama kesinlikle değil. Winampta radyo çalarken bile ses sıfır.

4-Masaüstündeyken PC boştayken ses geliyor cızır cızır, cama böyle vida sürter ya da elmasla cam keserken çıkan ses gibi. Ama bir tuşa basın var windows uyarı sesi versin tınn tınnn diye öter ya, işte o çıkan seste bile cızırtama kesiliyor ses durduktan 1sn sonra tekrar başlıyor cızırdama.

Anakarttan şüpheleniyorum ben. HDD ile alakası yok yani, kesinlikle mekanik bir ses değil. Elektriksel bir ses, kondasatörlerden geliyor diyeceğim ama eski tip kondasatörler bitti artık katı tip kondasatörler var uzun ömürlü. Fakat bu ses nedir halen çözemedim....

Şu anda ses çıkmasın diye altta winamp açık ses kapalı kendi kendine müzik çalıyor. Sesi kesmek için böyle yöntemler kullanıyorum artık. Servise vericem ama üşeniyorum 1 ay bilgisayarsız kalacağım. Fakat sanırım sonunda vericem servise olmayacak böyle.

Hislerime tercüman olmuşsun resmen kırıp atıcam laptopu bu ses yüzünden. Benimde aynı şekilde numpadin üzerine kulağımı dayadığımda geliyor ve evde sessizlik olunca resmen delirtecek bir biçimde cızırdıyor. Servise verdiniz mi şu anda aynı ses devam ediyor mu herhangi bir çözüm bulabildiniz mi acaba soruna?

Şimdiden teşekkürler

• sanırım aynı ses bendede mewcud ama numpad'den fln degilde fana kulagımı dayadıgım zaman tıkır tıkır içerden ses geliyor gece sessiz saatlerde gerçekten bu ses tık tık tık ölümcül ya. serwise başwuran ve bi yanıt alan birisi warmı acaba?

tam sol taraftan iç gıcıklayıcı çok ince bir ses geliyor çok rahatsız ediyor.
    hdd de geliyor o ses takıntılık yapma
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.