Şimdi Ara

laptoptan çıkan eski harddiske format atmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ssd aldığımdan laptoptan çıkan eski harddiski harici kullanmak için kutu aldım. ancak bu hardisk 2 parça ve ben bunu formatlayıp tek parça yapmak istiyorum. altta resimde de görebileceğiniz üzere g ve h sürücüsü var bir de sistemin ayırdığı I sürücüsü var. komple format atıp tek parça istiyorum.

laptoptan çıkan eski harddiske format atmak

• Merhaba @ozan_k;

Disk birleştirici yazılımlar mevcut bunlardan birini kullanabilirsiniz. Yada Windows'un kendi disk birleştirici yazılımını da dilerseniz kullanabilirsiniz. Bu konu hakkında bilginiz yok ise aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz. Benim size önerebileceğim, aynı zamanda çokça bilinen ve sık kullanılan Auslogics Disk Defrag. Programın Adware içermesi her ne kadar eksi bir yön olsa da tavsiye ederim.

Bkz:http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/what-is-disk-defragmentation

Kolay gelsin.
  • sizin bahsettiğiniz defrag işlemi sanırım. bu parçalanmış (harddisk üzerinde dağılmış) dosyaları birleştirerek performans arttırmaya yarıyor benim bildiğim. ben format atarak harddiski tek parça haline getireceğim. yine de zahmet edip yazmışsınız teşekkür ederim.
  • dostum dik üzerindeki önemli bilgilerini al daha sonra bilgisayarıma sağ tıkla yönet de oradan disk yönetimi de açılan pencerede harici diski seç o diskin altındaki bölümlere sağ tıkla birimi sil de hepsi tek parça olana kadar birimlere uygula bu işlemi ve tekrar sağ tıkla yeni birim de açılan pencerelere ileri diyerek en sondaki pencerede hızlı biçimlendir de tamamdır

bu işlemi yaparken dikkatli oladata olan disklerini biçimlendirme yapma
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    bilmeyen arkadaşlar için öncelikle diskpart programıyla denedim. komutlar şu şekilde;

SELECT DISK DISKNO
    CLEAN
    CREATE PARTITION PRIMARY
    SELECT PARTITION 1
    ACTIVE
    FORMAT FS=NTFS
    ASSIGN
    EXIT

ancak format işlemi çok uzun sürdüğünden yarıda kestim. sonra zeki1981 isimli arkadaşın söylediği yöntemle hızlı format attım. sonrasında diskpart ile assign yaptım oldu. yardımlar için teşekkürler sorun çözülmüştür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_k -- 31 Mayıs 2014; 20:01:34 >
  • Sistem ayrıldı bölüntüsünü silersen Windows çöker haberin olsun.
  • Diski harici olarak kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozan_k kullanıcısına yanıt
    O bölümün sisteme ait olmadığından eminseniz sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.