Bildirim
laptoptan çıkan eski harddiske format atmak
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Merhaba @ozan_k;
Disk birleştirici yazılımlar mevcut bunlardan birini kullanabilirsiniz. Yada Windows'un kendi disk birleştirici yazılımını da dilerseniz kullanabilirsiniz. Bu konu hakkında bilginiz yok ise aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz. Benim size önerebileceğim, aynı zamanda çokça bilinen ve sık kullanılan Auslogics Disk Defrag. Programın Adware içermesi her ne kadar eksi bir yön olsa da tavsiye ederim.
Bkz:http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/what-is-disk-defragmentation
Kolay gelsin. -
sizin bahsettiğiniz defrag işlemi sanırım. bu parçalanmış (harddisk üzerinde dağılmış) dosyaları birleştirerek performans arttırmaya yarıyor benim bildiğim. ben format atarak harddiski tek parça haline getireceğim. yine de zahmet edip yazmışsınız teşekkür ederim. -
dostum dik üzerindeki önemli bilgilerini al daha sonra bilgisayarıma sağ tıkla yönet de oradan disk yönetimi de açılan pencerede harici diski seç o diskin altındaki bölümlere sağ tıkla birimi sil de hepsi tek parça olana kadar birimlere uygula bu işlemi ve tekrar sağ tıkla yeni birim de açılan pencerelere ileri diyerek en sondaki pencerede hızlı biçimlendir de tamamdır
bu işlemi yaparken dikkatli oladata olan disklerini biçimlendirme yapma -
bilmeyen arkadaşlar için öncelikle diskpart programıyla denedim. komutlar şu şekilde;
SELECT DISK DISKNO
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS
ASSIGN
EXIT
ancak format işlemi çok uzun sürdüğünden yarıda kestim. sonra zeki1981 isimli arkadaşın söylediği yöntemle hızlı format attım. sonrasında diskpart ile assign yaptım oldu. yardımlar için teşekkürler sorun çözülmüştür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_k -- 31 Mayıs 2014; 20:01:34 > -
Sistem ayrıldı bölüntüsünü silersen Windows çöker haberin olsun. -
Diski harici olarak kullanıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O bölümün sisteme ait olmadığından eminseniz sıkıntı yok.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X