Şimdi Ara

Laptoptaki HDD'yi Harici Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski dizüstü bilgisayarımda takılı olan hard diski yeni cihaza takmak, hard diske uygun slot yoksa aparat alarak harici disk olarak kullanmak istiyorum. Sorum şu, her iki şekilde de (slota takmak ya da harici kullanmak) içindeki veriler zarar görür mü? Veri kaybı olmaması gerek. Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şuan bilgisayarım Asus Tuf Gaming F15 FX506-LU

Eski bilgisayarım MSI Ge60 2PC Apache

• Eski diskinde hele de Windows 10 varsa yeni bilgisayarına bağladığında sisteminde karışıklıklar çıkabilir. Veriler zarar görmez.

Başıma geleni anlatayım: 2.el bir ssd disk almıştım içinde windows 10 varmış benim bilgisayardaki windowsla çakıştı. Dosya silecem silemiyorum, yetki ver falan diyor yetki işe yaramıyor. Bilmediğimden işin içinden çıkamamıştım. Her 2 diskteki verileri 3.boş diske yedekleyip disklere format atmıştım.

• sreylare kullanıcısına yanıt

Ne yazık ki eski diskte W10 kurulu, şuan W11 kullanıyorum. Kötü oldu bu. En azından laptop açılır duruma getirtip, sonrasında haricen verileri aktarmam gerek sanırım.

• Taşınabilir Disk Aksesuarları Modelleri ve Fiyatları - n11.com

bu kutulardan alıp kullanabilirsin. bir sorun çıkarmaz

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Veri kaybına uğramam değil mi?

• Şu sırayla yaparsan sorun olmaz.

Eski diske uygun bir harici kutu al.
    Diski içine tak ama bilgisayara hemen bağlama.
    Bilgisayarını aç.
    Windows açıldıktan sonra harici diski usbden bilgisayara bağla.
    Verilerini al.
    Bu kadar.

Eğer eski diski yeni bilgisayarın SATA slotuna direkt takıp çalıştırırsan driver uyumsuzluğu ve veri kaybı olabilir. O yüzden harici kutu öneriyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.