Şimdi Ara

laptop upgrade mi? WD HD Player mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bende Dell Inspiron 6400 model bir laptop var. 2,5 yıldır son derece memnunum performanstan.
    Bendeki cihaz intel core solo T1350 1866mhz bir cihaz.
    945pm chipset var. Ekran kartı Ati x1400 256 mb.
    Aynı modelin core duo olanları da vardı ben alırken. O zaman bunun fiyat/performansı uygun gelmişti bana..

Üzerinde de iki tane 512lik ddr2 533 ram var şu an.

Kasa vs. çok sağlam :)
    Ama artık işlemci bana yetmemeye başladı gibi.

Benim asıl derdim MKV videoları oynatmak. HDMI çıkış yok ama VGA-VGA bağlıyorum lcd televizonuma ve ekran kartı 720p üzeri bir çözünürlikle yayın besleyebiliyor tv'ye.

Açıkçası CPU bana yetiyor aslında. Ama tabi bu CPU ile MKV'lerin çoğunu oynatamıyorum.
    Ben de kurtlandım ve bir araşytırma yaptım.

Yaklaşık 200 lira bir masraf yaparak cihazın işlemcisini "Intel® Core™2 Duo Processor T7200 (4M Cache, 2.00 GHz, 667 MHz FSB) " ve RAM'i de 2x1 GB ddr2 667 mhz'ye upgrade edebilirim(chipset mx. bunlara izin veriyor, yurt dışında yapanlar da var). Ancak bu sistem acaba tüm mkv'leri oynatmak için yeterli olur mu? Sizlerin arasında tüm mkvleri sorunsuz çalıştıran(1080p ripler dahil) arkadaşlar var mı? Hangi işlemci var?

Bir diğer opsiyon da Western Digital'in HD media playerını almak olabilir. Onu da 200 lira civarına bulabilirim ikinci el. Evimde DTS ses sistemi(optik) olduğu için bu cihaz da işimi görür aslında..

Şimdi acaip kafam karıştı. Sizce notebook'u upgrade mi etmeliyim? Yoksa bi external hd player alıp konuyu kapamalımıyım?
    Bu notebook 2,5 yıldır bende.. Bu kadar masraf yapmak ne kadar akıl karıdır? 1-2 sene içinde zaten %90 cihazı komple değiştiririm.

CPU upgrade tecrübem de yok bu arada.. Kolları sıvayıp açacam kasayı.. sonrası muamma :)
    HDMI çıkış da yok. Yani VGA-VGA 1368x768 çözünürlük almak için laptop upgrade değer mi?
    Televizyon da Sony 52" V4000 serisi cihaz. Yani ekranım baya büyük :) Ses sistemim de Sony Dav-Dz660 (DTS destekler, optik giriş var)

Yorumlarınızı bekliyorum dört gözle..
    Laptop upgrade mi ? WD HD Player mı?

• Benim durumumda aşağı yukarı seninki gibi dostum, ben wd almayı düşünüyorum.

Bende Toshiba var Core2Duo T7200 işlemci ve ekran kartı 256 paylaşımsız. Makine canavar ve 1080p leri de oynatıyor fakat sadece vga girişi mevcut ve vga girişinden aldıgım görüntü pek tatmin edici degil.

Bir sonraki durağım hdmi çıkışlı bir laptop.

Ama wd tamamen salon için tv nin bulundgu yerler için ergonomik ve uygun fiyatı da normal bence onu tercih etmen daha mantıklı, hdmi girişi olmayan bir laptopu upgrade etmek pekte mantıklı degil bence
  • Laptopun işlemcisini yükselttir bence. Böylece minimum masraf ile hem laptopunu 2-3 yıl daha kullanırsın, hemde TV ne 1360x768 çözünürlükte bağlayabilirsin. Çoğu hdready televizyon (en yeni modeller hariç) HDMI üzerinden 1360x768 çözünürlüğü kullanmaya izin vermez, o iş için PC (VGA) portu ayrılmıştır çünkü. Dolayısıyla WD HDTV yi hdmi ile bağlayınca 1280x720 çözünürlüğe mahrum kalırsın, buda görüntü kalitesini düşürür. PC daima daha iyi upscale yapar çünkü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Laptopun işlemcisini yükselttir bence. Böylece minimum masraf ile hem laptopunu 2-3 yıl daha kullanırsın, hemde TV ne 1360x768 çözünürlükte bağlayabilirsin. Çoğu hdready televizyon (en yeni modeller hariç) HDMI üzerinden 1360x768 çözünürlüğü kullanmaya izin vermez, o iş için PC (VGA) portu ayrılmıştır çünkü. Dolayısıyla WD HDTV yi hdmi ile bağlayınca 1280x720 çözünürlüğe mahrum kalırsın, buda görüntü kalitesini düşürür. PC daima daha iyi upscale yapar çünkü.

Ben anlamadım bunu wd hd player 1080p degil mi?

Edit: arkadaşın tv hdready imiş, o zaman burda bir şey sormak istiyorum benim toshiba laptop ile vga baglantı yapıyorum lcd ye ve oluşan görüntü net olmuyor burada sorun nerede olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnex7 -- 4 Nisan 2009; 17:36:20 >

• Hocam benim TV full HD. HDMI ile 1080p film izliyorum zaten ps3 ile.
    WD HD ile de HDMI ile bağlarsam 1080p alırız herhalde???

İşlemci upgrade biraz daha meşakkatli gibi ve sonunda ne yaparsam yapayım en fazla 1368*780 alabilecem vga çıkışından(laptop yüzünden)..

WD HD neden 720p versin anlamadım?
  • Wd Hd Media Player bende kullanıyorum Çok memnunum Laptop işlemci değişimi ve diğer yükseltmelerde bazen problemlerle karşılaşılabiliyor Bence yükseltme yerine yenisi daha mantıklıdır Ayrıca wd 260 tl civarı maliyetli bir ürün Bu masrafı bırakıp yükseltme işi bana çok mantıklı gelmiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ne bu yaa??

Benim durumumda aşağı yukarı seninki gibi dostum, ben wd almayı düşünüyorum.

Bende Toshiba var Core2Duo T7200 işlemci ve ekran kartı 256 paylaşımsız. Makine canavar ve 1080p leri de oynatıyor fakat sadece vga girişi mevcut ve vga girişinden aldıgım görüntü pek tatmin edici degil.

Bir sonraki durağım hdmi çıkışlı bir laptop.

Ama wd tamamen salon için tv nin bulundgu yerler için ergonomik ve uygun fiyatı da normal bence onu tercih etmen daha mantıklı, hdmi girişi olmayan bir laptopu upgrade etmek pekte mantıklı degil bence

Dostum gerçekten benziyor durumumuz.
    Yanlız ben ya 200 TL masraf yapıp senin laptopla aynı seviyeye çıkacam ve VGA'ya mahkum kalacam ya da aşağı yukarı aynı parayı harcayıp WD HD alacam.
    Şimdi ben şu an VGA ile bağlıyorum ama aletin mevcut cpu yetmediği için anca 2-3 GB'lık micro hd ripleri izleyebiliyorum. Görüntü yine de fena değil ama tabi şöyle 10GB'lık bir rip gibi olmaz elbet.. Ama diğer yandan eğer sen bu 10GB ripleri oynatmana rağmen VGA bağlantı seni kesmiyor anladığım..
    Benim PC performans zaten şu an için OK.
    Ben hiç kasmayayım o zaman WD HD patlatayım hemen :)
    Hem laptop ses kartı da 5.1 desteklemiyor. Ses sitemine önden 3,5 jack ile girince 4 hoparlörden ses alabiliyorum ama surround falan olmuyor tabe..
    WD HD alırsam, sesi de optikle benim ses sistemine girersem o vakit sesten de maximum keyif alırız..

Galiba WD HD'dir benim sorumun cevabı.. Laptop için de 30-40 liralık bir core duo alırız performansı ikiye katlarız gibi.. :) T7200 değil de T2250 falan alırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bende onu anlamadığım için sordum saçma geldi ama senin tv hdready diye öyle diyor diye düşündüm sonra Yoksa wd neden hdmi da 1280z720 versinki saçma bu.

Dostum tv de Full HD imiş zaten vga ile falan ugraşma derim, zaten laptopu da bir iki seneye degiştiririm diyorsun. Ozamanda bi hdmi lı laptop alırsın direk. wd senin için en uygunu bence
  • quote:

Evet bende onu anlamadığım için sordum saçma geldi ama senin tv hdready diye öyle diyor diye düşündüm sonra Yoksa wd neden hdmi da 1280z720 versinki saçma bu.

Dostum tv de Full HD imiş zaten vga ile falan ugraşma derim, zaten laptopu da bir iki seneye degiştiririm diyorsun. Ozamanda bi hdmi lı laptop alırsın direk. wd senin için en uygunu bence

Okumadan yorum beyan ediyorsunuz. WD de 1360x768 çözünürlükte TV ye bağlantı yapamazsınız çoğu HDReady tv bunu desteklemez. TV nin doğal çözünürlüğünde film izlemek daima daha iyi görüntü kalitesi sunar. PC ve VGA ile 1360x768 sorunsuz alabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

quote:

Evet bende onu anlamadığım için sordum saçma geldi ama senin tv hdready diye öyle diyor diye düşündüm sonra Yoksa wd neden hdmi da 1280z720 versinki saçma bu.

Okumadan yorum beyan ediyorsunuz. WD de 1360x768 çözünürlükte TV ye bağlantı yapamazsınız çoğu HDReady tv bunu desteklemez. TV nin doğal çözünürlüğünde film izlemek daima daha iyi görüntü kalitesi sunar. PC ve VGA ile 1360x768 sorunsuz alabilirsiniz.

Dostum ortamı gerecek şekilde konuşmazsan sevinirim, bunun nedeni her yeri okuyupta sizin neyden bahsettiğinizi anlayamamam.

"Laptopu upgrade yap wd de 1360x768 alamazsın" diyorsunuz, 1920x1080 almak varken neden 1360x768 ile uğraşsın.

Arkadaşın sorusunu tam okumayıp dogru bilgiyi yanlış konuda söylüyorsunuz faturası da bize kesiliyor.

Arkadaşın Hd Ready Tv si olsaydı wd ile 1280x720 alırdı ama vga ile 1360x768 alırdı çok haklısın güzel bilgi ama arkadaşın tv si FULL HD

Umarım en basit şekilde anlatabilmişimdir kimin okumadan yorum beyan ettigini.

Düzeltme: yazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnex7 -- 5 Nisan 2009; 17:49:35 >

• @muratremix

Hocam başka bir konuda gördüğüm kadarıyla sende HD Ready bir plazma var. O zaman haklısın söylediğinde.
    Ama benim Sony 52V4000 cihazım full HD 1080p.
    Zaten PS3 yoluyla 1080p blueray ve hatta .ts formatına çevirmeyi başarabildiğim mkvleri izleyebiliyorum 1080p.

Ben fazla kasmadan mkvleri 1080p izlemek istiyorum. LAptopum da baya eski ve onu upgrade edeyim dersem zaten aynı paralara gelecek.
    Herhalde WD HD alacağım.

30-40 liraya benim laptop chipsetle uyumlu Intel Core Duo T2250 işlemci var aslında. Alsam büyük ihtimal oynatır mkv'leri ama laptopu açıp, işlemciye kadar parçalayıp sonra da herşeyi berbat etme riski de var. Hiç gerek yok o riski almaya VGA için.

Son bi sorum olacak.. Bu WD HD cihaza illa external hdd mi takmamız gerekiyor? Benim mkv arşivim dvd diskler üzerinde. Bi external dvdrom alsam wd hd ile bağlayıp direk diskten oynatabilir miyiz? Yoksa tek tek hddye taşımak gerekecek..

• hdd üstünden yürü derim ben arkadaşım.İlerde zaten ihtiyacın olacak.Cdlerle uuraşmak akıl karı değil bencede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.