arkadaşlar packard bell R9755 intel pentium 1.86ghz laptopumda iki adet 512 mb ddr2 533mhz ram var.bunları iki tane 1 gb ddr2 533mhz ram la değiştirmeyi düşünüyorum.ancak piyasada 1gb 677mhz ram larda var ve fiatı da hemen hemen aynı ram ları 677mhz alırsam ilave performans artışı olurmu yada benim ana kartım ve işlemcim bunu destekler mi? bilmiyorum. bu konuda bilgisi olan uzman arkadaşlar beni bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.yardımlarınıza şimdiden teşekkürler ve herkese iyi bayramlar.
aklıma ikinci bir seçenek olarak bir tane 2gb ram takıp yanında eski 512mb ramla birlikte kullanmak geldi böylede yapabilirmiyim? çünki hem ileride yine ram yükseltmek istersem 512 mb yerinede bir tane 2 gb takarım diye düşünüyorum.çünki sadece iki tane ram yuvası var. böylede olabilirmi? sizce hangisi daha uygun ve mantıklı olur.
arkadaşım bilgisayarın öncelikle 667 i desteklemesi lazım. 533 mhz ram ile 667 mhz ram de yan yana kullanılamaz..
yanlış bilgilendirme olmasın. 667 ve 533 yan yana çalışır ama mhz i düşük olanın frekansında çalışır..yani 667 mhz lik ram de 533 mhz de çalışır. kullanılamaz diye de birşey yok yani.
quote:
Orjinalden alıntı: empire_loups
arkadaşım bilgisayarın öncelikle 667 i desteklemesi lazım. 533 mhz ram ile 667 mhz ram de yan yana kullanılamaz..
işlemci önbellek hızın neyse ramler o hızda çalışır.isterse 667 mhz olsun.ama 667mhz ramla 533mhz ram yan yana çalışır mı onu bilemem.uymsuzluk sorunlarına yol açabilir.benim şlemcim 533 mhzli ramlar ise 667 mhzli ama ramları 533 mhzli olarak kullanabliyoum