Beyler öncelikle benim geçen sene almış olduğum bir laptop var gtx 1070 li fakat her laptop gibi yüksek ayarlarda oyun oynarken ısınıyor ve bu sene garantisi bitti (1 sene uluslar arasi garanti vardi sadece). Ben bu aralar yayın yapmaya başlamak istiyorum evde 3mbps upload hizi var, biliyorum yavaş normalde 56 mbps ye kadar alabilirim ama türknet saolsun 1 aydır internet veremeyince bizde ttnet'e geçmek zorunda kaldık ve bu 3 mbps ile belki 2500 bitrate yayın yapabilmeyi umuyorum.
Aslında benim öncelikli amacım daha iyi bir pc veya yayın yapmak vs. değil, ben hem daha uzun ömürlü olabilecek ve yeni sıfır parçalarla dolayısıyla tekrardan 2-3 senelik garantili ürünler almak istiyorum bunu yaparkende laptopumdan çok daha performanslı bir pc toplayacağımı biliyorum.
Öncelikle dolar kurunu 5.5 olarak hesaplarsak ben bilgisayar toplamadan anlamayan biri olarak azıcık bilgimle şöyle bir sistem topladım hızlıca bunu üzerinde değişiklik yapmak için basit bir deneme olarakta görebilirsiniz. Ben laptopumu eğer satabilirsem 10k gibi bir fiyata satabilmeyi umuyorum ve elime 1800 dollar gibi bir fiyat geçeceğini varsayıyorum ve bu fiyata hem 144hz basit bir monitör ve altta atacağım sistemi toplamak istiyorum.
600 dollar gtx 1080 300 dollar ryzen 2700x 160 dollar x470 pro anakart 90 dollar 650w psu 130 dollar 16Gb 3000 mhz ram 100 dollar Kasaya ayırdım (tr den alacağım bunu)
Vergiler=255 Dollar
**Toplam: 1685 Dollar**
Ekran kartı, İşlemci, Ram ve Anakartı amazon.com'dan almayı düşünüyorum belki indirimli bir fiyat yakalarsam tr den de alabilirim.
Ortalama böyle bir sistem toplamak istiyorum fakat birbirleriyle daha uyumlu olabilecek parçalar varmı yok mu veya ekran kartını gtx 1080 yerine fiyatı çok daha uyguna gtx 1070 gibi bir kart bulunuyor mu vs. bunları öğrenmek istiyorum. İşlemciyide bilerek kaliteli almak istiyorum dediğim gibi düşük upload hızlarında kaliteli bir işlemci gerekli ama fiyatta ciddi bir fark oluşacaksa daha ucuz performans olarak çok olmasada az fark olan işlemci veya anakart modellerini düşünebilirim.