Şimdi Ara

Laptop öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cok yakın bir zamanda laptop alıcagım fakat istediğim ozellikler hangisinde var tam olarak bilemiyorum.bana apple'ı cok onerdiler siz apple'ın laptop larını kullandınız mı bilginiz warmı ?

Ve bu laptop lar la artık istediğimiz yerden kablosuz bağlantı kurabiliyormuşuz sanırım ucretsizmiş ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum bu hepsinde varmı acaba ?

istediğim en onemli ozelliklerden birisi de hafızasının cok ii olması yani bayaa bi gb olmalı :D

tabiki laptop gibi laptop olmalı yani küçük ve taşınabilir...

biraz fazla sey istedim herhalde ama lütfen kusuruma bakmayın bu heycan her lap top alıcak kisi de oluyodur sanırım

herkeze selamlar

tesekkur ederim.

• arkadasim heryerden kablosuz baglanamiyorsun sadece wireless oldugu yerde ucretsiz bglaniyorsun ve applelarin wireless cekim alanlari daha kuvvetli fakat apple bilgisayarini oyun oynamak istiyorsan alma derim ekran karti cok dusuk. fakat imaj bakimindan ve programlari bakimindan cok onerebilecegim bir bilgisayardir bir sure sonra zaten sen windowsu kendiliginden birakacaksin bu arada ahrddisk 60gb ile 80 gb arasi degisir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gateway_15 -- 18 Ağustos 2006; 2:28:24 >
  • Bu adreslerden Apple notebook'ların özelliklerini inceleyebilirsiniz. bu arada daha ucuz olan 13" ekranlı modeller için ekran kartı belirtilmemiş. muhtemelen kötüdür. ancak daha pahalı olan 15" ve 17" ekranlı pro modellerin ekran kartları şu anda piyasadaki en iyi kartlardan olan Ati X1600. üstelik bu modellerin hdd'leri de yüksek kapasiteli.

http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/WebObjects/AppleStore.woa/wa/urunList?grup_id=212215
    http://estore.apple.com.tr/cgi-bin/WebObjects/AppleStore.woa/wa/urunList?grup_id=211215

• artık windowslarin intel işlemcili mac lerdede çalışabilmesi son zamanlarda apple a olan ilginin artamısına neden olduki güzel ve sevindirici bi gelişme. bende ağırlıklı olarak bi apple kullanıcısı olarak bu tür gelişmeleri ve haberleri duymaktan mutlu oluyorum. makinayı ne için kullanıcaksın bilmiyorum ama tahmin ediyorum grafik ağırlıklı. biliyosun macosx işlemi sistemi kullanmadıysan hiç sadece intel işlemcili maclerde windows oluyor yani bundan önceki sürüm bilgisayarları (G3-G4) tercih edersin mac os kullanmak zorunda kalacaksın. onun için tabiki mantıklı olan intelli seçmek olacak. yukarda arkadaş vermiş zaten linlleri ordan ayrıntılı olarak inceleyebilirsin. daha profesyonel düşünüyosan tabiki macbookpro yu öneririm. ama özellikle ev ve ofis uygulamalarında macbook da işini görebilir. macbooklar 1.83 coreduo ve 2.00 coreduo işlemciyle geliyor. hdd kapasitelire 60-80 gb arasında. ekran kartları standart giriş seviyesi intel 945 gma paylaşımlı tabiki. macbookprolarda 2.00-1.16 işlemci, 80-100-120 gb hdd seçenekleri mevcut. ekran kartı çok iyi Atı X1600. yani kullanım amacına değişen modeller hertürlü ihtiyacına cevap verebilir. ha biraz pahalıdır, belkide biraz narindirler. ama oda tuzu biberi olsun ya artık. iyi seçimler

• apple laptoplar da windows yokmu simdi ?
    ve wireless her laptopda varmı? mesela oyun oynamak için ekran kartını yükseltemez miyim ?

yorumlarınız için saolun arkadaslar
  • intel işlemcili olan yeni apple'ların hepsinde windows mevcut merak etmeyin.
    eski versiyon ibm PowerPC işlemcili modellerde ise windows bulunmuyor.
    wireless desteği artık tüm notebook'larda mevcut. ancak ekran kartı değişimi kolay değil. hatta bazı durumlarda yapamazsınız. onu yapana kadar istediğiniz ekran kartına sahip bir modeli almanız daha kolay olur.

quote:

Orjinalden alıntı: hakan12345

apple laptoplar da windows yokmu simdi ?
    ve wireless her laptopda varmı? mesela oyun oynamak için ekran kartını yükseltemez miyim ?

yorumlarınız için saolun arkadaslar
  • Ya arkadaşlar bu notebook'ların hepsi uzak doğu da 4-5 fabrika tarafından üretiliyor....Kimine Hp,kimine dell , kimine toshiba , kimine ByRON , kimine Casper logosu vurularak Türkiyeye getiriliyor.Yani kaliteleri 3 aşağı 5 yukarı aynı....Niye gidip yabancı markalara bu kadar para veriyorsunuz anlamıyorum....Yerli markaları tercih edin arkadaşlar...Yerli markaların notebooklarıda aynı fabrikalardan çıkma....

Ne bu yabancı marka özentisi anlamıyorum gerçekten....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Masaüstü + Laptop Öneri
    7 ay önce açıldı
    LAPTOP ÖNERİSİ
    4 ay önce açıldı
    Laptop önerisi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sayın @ultrablade77,
    burda amaç yabancı marka almak değil bir marka almaktır. peki marka dediğiniz şey ne demektir?
    yılların verdiği bir birikim ile tüketicinin kafasında oluşmuş olan olumlu yargıların tümünün bir isim altında toplanmasıdır. bu olumlu yargıları da uzmanlaşma, kaliteli ürün, uygun fiyat, yeterli teknik destek, tatmin edici müşteri memnuniyeti ve tüm bu sayılanların tamanının gecici değil uzun süreli sürdürülebilir olarak var olmasıdır. bu sayılanların önemli bir kısmını yerine getiren bir yerli marka olursa emin olun o da el üstünde tutulur ve tavsiye edilir.
    farklı markaların aynı fabrikada üretilmesi yukarıda saydığımız süreçlerde aynı olmalarını gerektirmez. en basitinden bir panasonic plazma tv de, vestel plazma tv de vestelin manisa'daki aynı fabrikasında üretilmektedir. ancak bu iki markanın ne ürün kaliteleri, ne kullandıkları patentli teknolojiler ne de servis ağı yada müşteri memnuniyeti gibi yukarıda saydığımız kriterleri birbirlerine benzemektedir.

dikkat ederseniz marka olabilmek için belirttiğim özelliklerin çoğu donanım özellikleri değildir. onlar zaten dediğiniz gibi tüm markalarda hemen hemen aynıdır. (birtakım patentli buluşlar hariç) ancal olay sadece donanım değildir. yoksa bir fs 2045 ile bir sony notebook arasında fark olmazdı.

• melrock güzel yazmış, notebook'un özelliklerinden önce gelmesi gekeren kriterler 1. temsilcisi (servis, garanti) 2.firması (markası) .
    Fujitsu-Siemens'ler nefis ama destek çok kötü diye duydum mesela.

Yoksa ABD'den nerdeyse yarı fiyatına çok güçlü güzel bir notebook almak var. Ama bu konularda garanti, servis, güvenilirlik, ürün standardizasyonu en önemlileri.

Apple Macbook'u bende beğeniyorum. 13.3 ekran güzel. Dha yüksek çözünürlüklü notebook yok sanirim. Ancak buna giriş seviyesi ekran kartı mı koymuşlar? Üzücü.
  • evin içinde istediğimiz yerden kablosuz wireless ile internet bağlantısı yapabiliyormuyuz?
  • kablosuz modemın varsa. yada dısarıdan bıyerden bır baglantı bulursan evın ıcınde tabıkı wireless baglantı yapabılırsın.
  • bu tamamen sizin evinizde kurduğunuz wireless modeme ve onun kapsama alanına bağlı birşeydir.
    genelde wireless modemler evin bir çok noktasından kullanılabilir. ancak yine de örneğin tamamen ters uçlarda olan odalar arasında sinyal düşmesi hatta sinyal alamama sorunları da çıkabilir. bunda belirleyici olan şey, modeminizin sinyal gücü, evinizdeki duvarların sayısı (modem ile notebook'unuz arasında kalan duvarlar) ve duvarlarınızın kalınlığı ile içlerindeki demir vb miktarlarıdır. ayrıca duvarlara dayanmış yüksek dolap vs gibi eşyalar da sinyalleri zayıflatabilir.

quote:

evin içinde istediğimiz yerden kablosuz wireless ile internet bağlantısı yapabiliyormuyuz?
  • melrock cok saol sana da zahmet veriyoruz.Peki internet hızı modemden uzaklaştıkça düşüyor diyebilirmiyiz?belkide benim modem kurmama hiç gerek yoktur üst komşu bu sistemi yapmış olabilir o zaman wirless ile o şekilde baglantı yapabiliyormuyum yani onun modeminden yararlanarak
  • eğer notebook'unuzun aldığı sinyal seviyesi belli bir düzeyin üstündeyse bu internet hızınızı etkilemez. şöyleki, wireles modeminizin max. bağlantı hızı 54mbps'dir. yani sinyal seviyesi max güç ile alınabiliyorsa notebook ile modem arasında 54 mbps bir bağlantı hızı ile haberleşebilirsiniz. sinyal seviyesi azaldıkça bu bağlantı hızı da düşmektedir. peki bu düşüş nereye kadar sizin internet hızınızı etkilemez. tabiki internet bağlantı hızınız seviyesine inene kadar. yani bugün itibari ile kotalı bağlantılarda 1024kbps=1mbps
    sonuçta max güçte 54mbps bağlantı hızı sağlayan sinyalleriniz 1mbps bağlantı hızının altına inecek kadar düşük bir seviyeye geldiğinde internet hızınız da yavaşlıyor demektir.

quote:

melrock cok saol sana da zahmet veriyoruz.Peki internet hızı modemden uzaklaştıkça düşüyor diyebilirmiyiz?belkide benim modem kurmama hiç gerek yoktur üst komşu bu sistemi yapmış olabilir o zaman wirless ile o şekilde baglantı yapabiliyormuyum yani onun modeminden yararlanarak

• tv kartı da mı takamıyoruz laptop a ?
  • tv kartı takabilirsiniz. bunun için bilgisayarınızın içini açmanıza gerek yok. makinenin yanıdaki PCMCIA yuvasını kullanan harici bir tv kartı almanız yeterli.

quote:

tv kartı da mı takamıyoruz laptop a ?
  • istedigimiz yerden tv izleyemiyoruz sanırım ? yani tv'nn arkasına girilen giriş yeri mi gerekiyor kısacası sabit bir yerden mi oluyor ?
  • bende laptop almadan once epey bir arastırma yaptım forumları okudum. baktım kı herkes kendı laptop'ını tavsıye edıyor. Dogrudur herkes kendı pc'sıne hayrandır. En sonunda kafama ve keseme uygun olanını alıp arastırma yapmaktan kurtuldum laptop alacaksan bi an önce al yoksa kafan iyice karışır alamazsın bak söylüyorum
  • herbie sonra da acele işe şeytan karışmasın
  • yok tabii yaa. Şeytan karışmasın istemeyiz kesinlikle. ama insan bu konulara girdikçe ne alacağına karar veremiyor daralıyor. Bu sebeple bi an önce karar vermekte fayda var abicim. Teknoloji hergün gelişiyor bi de.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.