Şimdi Ara

Laptop işlemci değişiminde watt önemli mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Biraz hortlatmak gibi oldu da denedin mi işlemciyi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konuya bakmıştim net bir cevap bulamamıştım kendim deneyince yazayım dedim öncelikle i5 3210m 35 tdp işlemcimden i7 3630qm 45 tdp işlemciye geçtim. Herhangi bir sorun yaşamadım hatta daha az ısınıyor diyebilirim. Bir yandan da laptop fan kontrol ile oyunlarda 100 hızda çalışıyor sürekli fan herhangi bir ısınma sorunu yaşamadım hızı acmasam bile 90 derecede kalıyor. Şarj adaptörü ise yeterli geleceğini düşündüm çünkü dahili grafik birimini iptal ediyorum ben egpu yaptığım için yani daha az enerji çekiyor laptop bu yüzden yeter diye hesapladim gayette yetti. Harici grafik kartı çalışsa bile her hangi bir enerji problemi yok bilgisayar için. Gayet iyi çalışıyor. Ancak islemci değişecekler whitelist kaldırması gerekiyor sanırım ben whitelist önceden kaldırıldığım icin herhangi bir sorun yaşamadan pc tanıdı ve çalıştı direk.

• Konuyu görünce dikkatimi çekti benimde. HP elitebook 4540S'de yaptım bu işlemi 3610qm taktım 45w gayet güzel çalışıyordu. Yükte 85 dereceyi gördü fakat GHz düşüşü yaşamadan kullanabiliyordum. 65wat adaptörü değiştirmeden kullanmaya devam ettim. Oda bir sorun çıkarmadı. Notebook için en yüksek işlemci 3632qm görünüyordu yanlış hatırlamıyorsam oda 35 watt bir islemciydi. Yani 45 watt çalıştı. Ama her Notebook da çalışır diye bir kaide yok

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.