Arkadaşlar biraz Call of duty oynayım dedim, oyunda herhangi bir donma kasılma vs vs yok ama bilgisayarın fanının aşırı hızlı calıstıgını farkettim, bu konuda pek bilgim olmadıgı için biraz da tedirgin oluyorum açıkçası.. Bilgisayarımın özellikleri ; İşlemci Türü: Intel Core i3, İşlemci Hızı: 2.50 GHz, Ekran Kartı: NVIDIA, Ekran Kartı Tipi: Harici, Ekran Kartı Modeli: Nvidia GT630M, Ekran Kartı Hafızası: 1 GB, Ekran Boyutu: 15.6", Ekran Çözünürlüğü: 1366x768, Sabit Disk: 320 GB, Bellek: 4 GB, İşletim Sistemi: Win 8 oyuna girmeden önce ve 5 dkka oyun oynadıktan sonra 2 adet ss aldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim..
quote:
Orijinalden alıntı: egegsm
Arkadaşlar biraz Call of duty oynayım dedim, oyunda herhangi bir donma kasılma vs vs yok ama bilgisayarın fanının aşırı hızlı calıstıgını farkettim, bu konuda pek bilgim olmadıgı için biraz da tedirgin oluyorum açıkçası.. Bilgisayarımın özellikleri ; İşlemci Türü: Intel Core i3, İşlemci Hızı: 2.50 GHz, Ekran Kartı: NVIDIA, Ekran Kartı Tipi: Harici, Ekran Kartı Modeli: Nvidia GT630M, Ekran Kartı Hafızası: 1 GB, Ekran Boyutu: 15.6", Ekran Çözünürlüğü: 1366x768, Sabit Disk: 320 GB, Bellek: 4 GB, İşletim Sistemi: Win 8 oyuna girmeden önce ve 5 dkka oyun oynadıktan sonra 2 adet ss aldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkür ederim..
dostum pc özellikleriyle hiç alakası yok bence
ayrıca bazı sorularım olucak 1. pc kaç senelik 2. pc yi genellikle koltuk vs. yerlerde mi çalıştırdın
büyük ihtimalle fanın içi dolmuş ve o yüzden aşırı ısınma yapıyodur
quote:
Orijinalden alıntı: trname
quote:
dostum pc özellikleriyle hiç alakası yok bence
ayrıca bazı sorularım olucak 1. pc kaç senelik 2. pc yi genellikle koltuk vs. yerlerde mi çalıştırdın
büyük ihtimalle fanın içi dolmuş ve o yüzden aşırı ısınma yapıyodur
Alalı daha 40 gün olmadı ve koltuk değil iş yerimde masanın üzerinde duruyor hep..
quote:
Alalı daha 40 gün olmadı ve koltuk değil iş yerimde masanın üzerinde duruyor hep..
vallaha ilginç geldi bana yepyeni pc nasıl 5-10 dk da ısınabilir.. pc nin marka model yazabilirmisin
trnameT
kullanıcısına yanıt
Casper Nirvana CNY.3120-4K35V-S Ben de anlamış değilim, hani saatlerce oynarsın ısınır ama 5 dakika içinde bu kadar ısınması normal gelmiyor. servise götursem ne kadar süre sonra alırım tahmini olarak
quote:
Casper Nirvana CNY.3120-4K35V-S Ben de anlamış değilim, hani saatlerce oynarsın ısınır ama 5 dakika içinde bu kadar ısınması normal gelmiyor. servise götursem ne kadar süre sonra alırım tahmini olarak
20-30 gün olarak değişir diye tahmin ediyorum
trnameT
kullanıcısına yanıt
Elektrik süpürgesi ile kapağını açmadan ( garantiyi patlatmadan ) fanı temizlesem bi faydası dokunur mu acaba
Elektrik süpürgesi ile kapağını açmadan ( garantiyi patlatmadan ) fanı temizlesem bi faydası dokunur mu acaba
yani sorunun fandan olup olmadığı belli değil ama sen yinede dene
trnameT
kullanıcısına yanıt
Öyle dedin de,entegre ekran kartı ve Nvidia ekran kartı var bilgisayarda, onun ayarlarını tam yapamamış olabilirim yarın bi de onu araştırayım forumda.. Teşekkür ederim ilgin için..
quote:
Öyle dedin de,entegre ekran kartı ve Nvidia ekran kartı var bilgisayarda, onun ayarlarını tam yapamamış olabilirim yarın bi de onu araştırayım forumda.. Teşekkür ederim ilgin için..
valla öylede olabilir sen araştır .. önemli değil
quote:
Orijinalden alıntı: trname
quote:
valla öylede olabilir sen araştır .. önemli değil
Alıntıları Göster
bende de olmuştu aynı sorun ama 3 yılı geçtiğinden :) ekrankartının fanından halı gibi toz çıktı :) temizledik geçti. belki ısınmasında termal macun da sebep olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: emrahhlvc
bende de olmuştu aynı sorun ama 3 yılı geçtiğinden :) ekrankartının fanından halı gibi toz çıktı :) temizledik geçti. belki ısınmasında termal macun da sebep olabilir.
Alıntıları Göster
laptopun içini temizlerseniz bu sorun belki çözülebilir.
emrahhlvc
kullanıcısına yanıt
Garantili ürün olduğu için kendim açıp garantiyi bozmak istemiyorum, artık fanlarına filan bi süpürge tutcam öyle deniycem..
quote:
Garantili ürün olduğu için kendim açıp garantiyi bozmak istemiyorum, artık fanlarına filan bi süpürge tutcam öyle deniycem..
casper notebookların geneli ısınıyor fan yetersiz olabilir hava giriş cıkısı vs mühendislik diye bişi yok bu casper'da cihazın asus lenovo modelinden biri olsaydı bu sıkıntıyı yasamazdın
lasker-i
kullanıcısına yanıt
Aynı Fiyata i5 işlemcili daha dusuk ekran kartlı asus vardı ama ekran kartı daha iyi olsun işlemci düşük olsa da olur diyerekten Casper aldım, elim kolum kırılsaydı da almaz olsaydım
quote:
Aynı Fiyata i5 işlemcili daha dusuk ekran kartlı asus vardı ama ekran kartı daha iyi olsun işlemci düşük olsa da olur diyerekten Casper aldım, elim kolum kırılsaydı da almaz olsaydım
elinden cıkarta bilirsin casper pcni işlemcisi ekran kartı ne kadar iyi olursa olsun o cihaz ısındıktan sonra performans hiç bi sekilde alamazsın
egegsmE
kullanıcısına yanıt
cool pad al belki ısınmayı yavaşlatır
egegsmE
kullanıcısına yanıt
PC temizlemekl için elektrik süpürgesi kullanılmaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PC casper olduğu için ısı normal. Altına iyi bir soğutucu alman gerekecek.
quote:
Orijinalden alıntı: onur01651
PC temizlemekl için elektrik süpürgesi kullanılmaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PC casper olduğu için ısı normal. Altına iyi bir soğutucu alman gerekecek.
daha demin acer pcmi komple dağıttım elektrik süpürgesiylede fanın olduğu kısmı temizledim sorun cıkmadı ama neden kullanılmaz ne gibi sorun cıkartabilir
lasker-i
kullanıcısına yanıt
Birincisi ki en önemlisi budur; statik elektrik ( komple elektriği başında ve sonunda boşaltmanız lazım ) İkincisi ise soketlerin ya kart üzerindeki elemanların yerinden zorlanması.