y530 laptop'ım var vatandan aldım win 7 kurulu hdd 15 gb yer ayırdım xp kurucam ama kurulum sırasında mavi ekran alıyorum bir defa düşürmüştüm laptop'ı 1.5 metreden düştü ama çantası ile düştü ve şansıma çantanın hava ile dolu olan tarafı yere çarptı ve laptop da hiçbir sorun yaşanmadı ancak bu olayda sarsıntı nedeniyle ram'in yuvadan oynadığı aklıma düştü açıp kontrol etmeyi düşünüyorum sadece arkadaki kapağı açsam garanti dışına çıkar mı arka kapağa bağlı garanti jelatini var mıdır için de
Ram değiştirmek yada ilave etmek garanti dışı bırakmaz.
peki kapağını açmamda bi sorun olur mu? kapağın içine garanti jelatini yapıştırmışlar mıdır?
Lenvoda bu tarz bir uygulama yok.Ram ve Hd yi son kullanıcı güncelleyebilir.
arka kapak dediğin komple alt yüzeyse onun için neredeyse tüm laptopı sökmen gerekebilir. ramlerin düşme ile oynaması da imkansız bir durum. düşme esnasında olsa olsa harddiskte sıkıntı çıkmış olabilir.
bu arada windows7 ve xp yi aynı harddiske kurmak için yapmanız için extra bir uygulama da yapmanız gerekebilir o da mavi ekran hatası yapar. örneğin xpyi ide modda kurup sonradan win7yi ide modda açtınız mı mavi ekranla karşılaşırsınız. achi modda da xpde sorun çıkar. konuyla ilgili olarak internette bir çok kaynak var onlara bakmanızı tavsiye ederim.
internetten baktığımda hdd den kaynak sata driverını görmeme olayı olabilirmiş bu yüzden şuan sata driver entegreli bir xp sp3 indiriyorum onun ile deneyeceğim
ram ile hdd yi değiştirebiliyorsak garanti kapsamı dışına çıkmaz anlayamadım
Biostan hdd testi yapın zaten görüyorsa test yapacaktır...mavi ekranların büyük bölümü ramden kaynaklanır...Memtest programı indirin ve ramleri sonuna kadar test edin...onun dışında laptopun alt kapaklarını açmak garanti dışı değildir ram ve hdd bölümü özellikle...