Şimdi Ara

Laptop içini açmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
65.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @zeus1363

    Eğer monitörde leke oluşmuş olsa idi bu lekeler sizin yapmış olduğunuz ekran temizliği ile dışarıdan giderilirdi.
    Vermiş olduğum linkleri incelediyseniz monitörün yapısını görebilirsiniz.En son resimde monitörün etrafını sarmalayan metaller var.Kenarlardan tornavida ile tutturulmuş.Ekran arkasında oluşan bir leke ise yan taraftaki vidaların açılması gerekecek,ki bu çok hassas bir işlemdir,ekran bir daha toparlanamayabilir.
    Bildiğiniz gibi laptop ekranı piksellerden oluşmakta.Ve bunlar camın arkasında konumlanmakta.Siz ekranı bastırarak sildiğiniz zaman bu piksellere zarar vermişsiniz,bu yüzden renk tonajında farkılıklar oluşmuş.
    Monitör(LCD Ekran)markalarında da değişiklikler olabiliyor ancak görünüm olarak hemen hemen hepsi aynı.Ben sadece belirttiğim iki linkte uyan LCD ekranı bulabildim,bunlar haricinde daha ucuza varsa bilemem,bu yüzden HP Teknik Servisi ile iletişime geçmenizi önerdim.
    LCD ekranı alıp,evde kendiniz takmanız sizi işçilik ücreti ödemekten kurtaracaktır.Bir LCD ekran değişimi için 30 $ talep eden yerler var ki,bu işlemi siz rahatlıkla yapabilirsiniz.

    Antivirüslerin çalışma prensibi çalıştırılan .exe ve .dll uzantılı dosyaların kontrolünden,internete bağlanmanıza yarayan portların güvenliğinden ve açık portların kapatılmasından ibarettir.
    Normal olarak,oyunlarda,ilk açılışta antivirüsler çalışan dosyaları kontrol edeceği için oyunun açılışında ve oynanışı sırasında yavaşlıklar meydana gelmiş olur.Normal bir şeydir.
    Ancak oyun performansındaki düşüş sadece antivirüs ile ilgili olamaz.Kullandığınız işlemcinin yük miktarı,ramlerin kullanım oranları,işlemci,ram,ekran kartı sıcaklıkları,işlemci fanının toz tutması oyun performansını düşüren etkenlerdendir.


    @jokerwill

    Rica ederim,umarım işinize yarar.




  • saolun ekrana bir çözüm bulacağımj

    Hp pavilion dv2600 black
    Ram=3.18 gb
    2.00 Ghz Amd turion 64x2
    nvidia nForce 7150 256 mb
    evet fanı çok ısnıyor tozlanmış olmalı pc yi açtıktan 110 dka sonra cayır cayır yanıyor sanki içinde çok büyük bi sıkıntıyı dışarıya atmak istiyor çok hızlı üflülüyor onuda temizlettireceğim fandanmı acaba?
  • @zeus1363
    Sanırım laptopunuzu alalı yaklaşık 2,5 yılı geçmiş.Bu süreç içerisinde hiç fan temizliği yapılmadıysa,o kadar ısınması gayet normal,birde içinde bulunduğumuz yaz ayını ve sıcak havaları göz önüne alırsanız.
    Fan tozdan kapanmıştır ve soğutma performansını olumsuz yönde etkiliyordur.Fan temizliği yapılırsa sıcaklıkta hissedilir ölçüde düşüş yaşarsınız.Fanı temizleyecek kişiye işlemci üzerindeki termal macunu yenilemesini de söylerseniz daha iyi olacaktır.
  • evt bunu biliyordum peki fan merkezi sistemi yakabilirmi ? yani bir an evvel temizletmeliym değilmi ?
  • Sistemin yanacağını düşünmüyorum zaten belli bir sıcaklık üzerine çıkınca laptopunuz otomatik olarak kapanır.
    Ancak yüksek sıcaklık sistemin performansını olumsuz yönde etkiler.Isınan donanım parçaları şişer,performans düşer.
    Temizletilmesinde fayda var.
  • Bence bayağı bir tehlikeli iş dikkat ediniz.
  • @ ROME

    Maalesef siz yanildiniz :D kuazenimle cini actik 4 tane camin arkasinda 4 tane katman varhi en diptekindaymis lekeler silidk gitti ama isigk ayarini yapamadik pcnin sol tarafi normal isikli sag trafi ise kararmis viraz ama gorunuyor bunun sebebi nedir vidalari cokmu siktik ?? ve format attim pencereyi cekerken herhangi biryere agir geliyo kasa kasa o driverdanmi driver mi gerekiyor acaba ?
  • @zeus1363

    DV2600 LCD ekranı katman halinde vida ile bir tabakaya tutturulmuş diye biliyorum.Temizliği bu katmanları tutan vidaları açarak mı yaptınız?
    Ekran aydınlatma plakalarına zarar verdiyseniz ondan kaynaklı olarak monitörün bir kısmının kararık kalma durumu olabilir.
    Sanırım ekran kartı driverını yüklememişsiniz,ekran kartı driverını yükledikten sonra pencerelerin çektiğiniz yere ağır ağır gelme durumu düzelecektir.
  • evet dr'veri yuklemedim




    aydinlatmaya zarar verdigimizi sanmiyorum evet butun katmanlar bir demir seyin icine tutturulmustu ...

    icinde 4 madde vardi en onde cam sonra plastik yari saydam bir madde ve sonra cama benzer beyaz rente bir nesne ve en sonda beyaz katlanabilir kagita benzer mat bir madde . Lekeler mat maddenin ustundeydi yani en sona kadar ulasmisti sivi..En azindan 20 tane vida actik ve herseyi ortaya koyup cikarttik o katmanlari ve hepsini ayri ayri silip nem bezle kuruladik ve 5 dkka disarda beklettik kanepenin uzerinde ama cam ve 3. siradaki beyaz cam cikmadi sadece o seffaf seyle en sondaki ckti ve geri taktik ilk taktigimizda ekrani; ust bolge siyahti cok siyahti alttan aydinlatma isigi cok parlakti sonra bu sorunu cozmek icin tekrar actik temizledik taktik boyle oldu sol acik sag ise karanlik bence onun bir ayari var ve biz onu tam tutturamadik ...

    birde birsey soracagim bilgisayari formatta rusca yaptik yanlislikla ama cok guzel tema tamamen formatsiz ingilizce yapabilrmi bilgisyarci ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus1363 -- 11 Temmuz 2010; 14:25:04 >




  • @zeus1363

    Büyük ihtimal ekranı tam olarak oturtamamışsınız.Ekranı yuvalarına tam olarak oturtmayı deneyiniz.
    Yada ekranı tekrar birleştirirken katmanlar tam olarak üst üste gelmemiştir ve montajda hafif aralık oluşmuştur.

    İşletim sisteminiz nedir?
    Dil paketi yükleyerek istediğiniz dile çevirebilirsiniz.
    Ancak tekrar format atıp istediğinize çevirmek daha pratik bir çözüm olacaktır.

    Ekran kartı driverını yükledikten sonra pencere kaydırırken oluşan takılma düzelecektir.
  • ONU bilgisayarci yapar deilmi ? hemde dil meselesinni o yapar ?


    isletim sistemim amd turion 62x2
    windows xp zver
  • Bilgisayarcıya götürmeden kendiniz de yapabilirsiniz.

    Dil değiştirmek için BURAYI incelemenizi tavsiye ederim.
    Ekranı da tekrar açıp,uygun bir şekilde konumlandırırsanız sorununuz düzelir.

    AMD Turion 62x2 sizin işlemciniz oluyor.

    Ayrıca modifiye edilmiş XP'lerde çeşitli problemler ile karşılaşabilirsiniz.Normal XP kullanmanız daha doğru ve güvenilir olacaktır.Temayı daha sonra değiştirebilirsiniz.
  • bakin ben ekrani cikaridim sildikten sonnra ekran la arka kapagin bir yeri var 2 tansa saga 2 tane sla vida geciyor onlari dogru taktum yukarda ekranin en sag kosesinde ve en sol kosesinde gucun demir parcacilari vardi onlari tam yapamamsimdir veya ekran kabin tam oturmamisdir belkide ama en iysi bilgisayarci bunu yapar ucua degilmi

    xp bende rusca zaten ben arkdasimla bunu formatlayip tekrar windows 7 yapacagim
    ayrica bilgisayarciya goturmusken faninada baktiririm

    ve driverlarini kaybetmistim onu bilgisayarci internetten inidrip bana copya sini verebilrimi acaba?
  • @zeus1363
    Büyük ihtimal ile söktüğünüz ekran tam olarak oturmamıştır.Aslına bakarsanız o ekranın açılması hiç bir zaman tavsiye edilmez ama aydınlatma sorununa bilgisayarcı çözüm bulabilir.
    Fiyatı tamire bırakmadan önce sorarsanız sizin için daha iyi olur.
    Laptop fanının temizlenmesi de iyi olur,o işlem için fazla ücret temin edeceklerini düşünmüyorum.Ancak temizliği dışarıdan değil,kasayı açarak yapsınlar,detaylı temizlik olursa daha iyi olur.
    Driverları kendiniz internetten bulabilirsiniz.Eğer bilgisayarcıya format attırıp,işletim sistemini ona değiştirtmeyecekseniz uygun driverları bulmak için uğraşacağını sanmıyorum.Ancak yinede bir sorun,belki vakti oluyorsa bu iş içinde uğraşabilir.
  • dediginiz programi indirdim hata verdi soyle diyot Setup cannot uptade your windows xp files because the language installed on your system is diffrent forim the uptade langugae yani olmadi neyse ben tekrar format attiracam zaten

    Ben driverlari buldum ama cok parca halinde eger biliyorsaniz onun linkini atabilirmisiniz ama fullo olsun hersey icinde yani
  • @zeus1363

    İşlemciyi 2.00 Ghz Amd turion 64x2 olarak belirtmişsiniz ancak DV2600 serisinde daha önce belirtmiş olduğunuz özelliklerde bir modele rastlayamadım.
    DV2600 için gerekli driverlara BURADAN ulaşabilirsiniz.
    Ancak driverları tek paket halinde bulmanız oldukça zor.
    Tek tek indirmek daha garanti bir çözüm yolu olacaktır.
    Eğer belirttiğiniz özellikler ile verdiğim linkteki donanım özellikleri uyuşmuyorsa sanırım driverları bilgisayarcının bulması ve format atması daha doğru olacaktır.




  • ya aslinda bende bilmiyorum am olarak ekranda sagda ustte dv 2000 yaziyo altinda dv 2500http://www.finalsense.com/news/image/laptop/hp-pavilion-dv2600-verve.jpg bu linkteki resimde olan bilgisayar iste benim ki siyah ayrica verdiginiz sayfayia acmadi link halinde atarmisiniz? bide kamerayida aciyorum gostermiyor odami driverdan ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeus1363 -- 11 Temmuz 2010; 21:37:05 >
  • @zeus1363
    Laptop modeliniz şu an muamma.
    3 Model adı geçiyor;DV2000,DV2500 ve DV2600 Verve(Special Edition)

    Resimde gösterdiğiniz model DV2600 Special Edition ve sistem özellikleri;
    Processor: Intel Centrino Duo (Core 2 Duo) up to 2.20GHz
    * Memory: Up to 4GB Ram
    * Graphics: Intel X3100 or NVIDIA 8400M
    olarak geçiyor.

    DV2000 ise;
    Core Duo T2400 processor 1.83GHz, 1GB RAM,128 MB Intel GMA 950
    olarak geçiyor.

    DV2500 ise;
    Core2Duo 2.2 Ghz
    2GB Ram
    8400GS ekran kartı
    olarak geçiyor.

    Yani 3 sistemde yukarıda belirtmiş olduğunuz niteliklere uymuyor.

    Ancak bir model buldum,belirttiğiniz özelliklerle birebir uyuşuyor;
    DV2945 Special Edition Entertaiment



    quote:

    Anakart:
    CPU Türü Mobile DualCore AMD Turion 64 X2 TL-60, 2000 MHz (10 x 200)
    Anakart Adı Wistron 30D6
    Anakart Çipseti nVIDIA nForce 7150M-630M, AMD Hammer
    Sistem Belleği [ TRIAL VERSION ]
    DIMM1: Hynix HYMP125S64CP8-Y5 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    DIMM2: Hynix HYMP125S64CP8-Y5



    Gerekli bilgilere BURADAN ulaşabilirsiniz.

    WebCam'in açılmaması da driver ile ilgili bir problemdir.Uygun driverı yüklediğiniz zaman WebCam de çalışacaktır.

    Link olarakda belirtilmiyor.Linke tıkladığınız zaman www. ile / arasına harfler arasında boşluk bırakmadan n o t e b o o k . g e n . t r yazınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 12 Temmuz 2010; 0:46:38 >




  • Allah Allah ne istir bu ama bakin size verdigimiz resimdeki benimkinin tipkisi ama neyse ben baktiracam bilgisayarcida
  • arkadaslar bende toshıba satatellite l755 16x model laptop var garantı ve sıgortası var ama ben klavyesını sokdum kablosunu sokdum ama gerı takamadım gevsek sekılde cıkıyor bilgisayarcı bıle takmaya beceeremedı sımdı sadece klavyesını sokdum dıye garantıye gırmezmı ve parayla yapılınca garantı sıgorta ıslermı sanırım yuvası yalama oldu sımdı ekran klavyesı yazmaya calışıyorum lutfen yardım edın babam klavyeyı sokdugumu ogrenırse benı dövmekden beter eder napmalıyım cok zor durumdayım rıca edıyorum boyle olsun ıstemedım cok acıll lutfen
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.