Şimdi Ara

laptop fps ve fps drop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yaz tatilinde Lenovo Gaming3 modelini aldım özellikleri ise Ryzen 5 4600H, GTX 1650, 8 GB RAM.

Arkadaşlar her oyunu en yüksek ayarlarda çok akıcı oynarken şu an en enmin ayarlarda 8 FPS oynuyor.

Üstelik mesela oyunda fareyi oynatmayınca yani bekleyince ağaçlar vs normal akıcı ama hareket edince 8FPS.

Arkadaşlar bu PC'yi nasıl düzelteceğim o kadar para verdim PC'ye bilen var mı yaaw?

Teşekkür ederim.

• Driver ları güncelleyin. GTX 1650 nin 3d mark değerleri bellidir. Cinebench, 3d mark çalıştırın skorlarınızı karşılaştırın sıcaklıkları kontrol edin. Bunlardaki duruma göre garantiye gönderirsiniz.

• Sr Ramazan S kullanıcısına yanıt
    8gb RAM ekleyip ramlerin dual çalışması lazım başka çözüm yok sorunun tek kanal RAM olmasından kaynaklı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

Drivler güncel. usebenchmark var çalıştırdım oyun gibi şeye benziyor. Pencere modunda 8 fps tam ekrana aldıgımda 800fps felan oluyor.

Ramla alakalı değilki çünkü 4 hafta önce 88 fps aldıgım oyun şuan 8fps

• Yazılımsal bir problem olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi ? Eğer cihaz çok ısınıyorsa işlemci ve ekran kartı frekansları istenilen seviyeye çıkmıyor olabilir.Ayrıca dizüstü bilgisayarlarda iki ayrı grafik birimi olabiliyor birisi onboard diğeri harici oluyor genelde ve çoğu kullanıcı bunun ayarlarını yapmadığı için oyunlarda güçlü olan harici grafik kartı yerine onboard grafik birimini kullanıyor ve düşük fps alıyorlar.Oyunlarda harici ekran kartını kullandığınızdan emin olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Pencere modunda 8 fps tam ekran 800 dikkatimi çekti. Oyunda da 8 fps dediniz acaba harici grafik kartı kullanılmıyor mu?

• Ya mesela oyunu açıyorum pencere modunda yanda da performan şeylerini açıyorum ısınma vs ama nasıl anlayacağım ki hangisini kullandıgını hangi ekran kartını yani.

• Arkadaşlar aniden fps düşmeleride oluyor mesela 100ken hemen 4 oluyor vs

• lenovo gaming3 lerde mux switch özelliği yoktur bilgisayarınız tam modeli özellikleri ve oynadığınız oyunu paylaşırmısınız .sorun termal darboğazdan kaynaklı olabilir ısıları kontrol edin ısı max seviye cıktığında yapıyorsa thermal throt derim .sorun ısınmadan dolayı darboğaz da olmayabilir .ekran kartı/oyun ayarları değişmiş olabilir kontrol edin öyle deneyin .driveriniz güncel ise silip tekrar yükleyin .olmaz ise eski sürüm yükleyip öyle deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3lixir -- 23 Haziran 2022; 14:50:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.