Şimdi Ara

Laptop elektrik almama sorunu Monster MS16F3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben yaklaşık 3 yıl önce MS-16F3 laptop satın aldım Monster dan.
    i3840qm işlemci, 16 gb ddr3 ram, 128gb intel ssd, 750gb hdd, GTX 675MX 2gb ekran kartı. 1-2 saat kadar önce bilgisayar aniden kapandı ve elektrik almamaya başladı.(şarj ışığı yanmıyordu hatta adaptör üstündeki yeşil ışık bile yanmıyordu). Garanti içerisinde bulunmadığı için içini açtım ve kısmi arıza tespiti yaptım,
    GTX 675MX ekran kartını çıkarınca bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor, elektrik alıyor. Biliyorum fotoğrafla olacak birşey değil ancak belki gözümden kaçan çok bariz birşey vardır diye ekran kartının 2 adet fotoğrafını şu linklere attım :
    1-

2-

Sizlere böyle bir mesaj yazmamın sebebi yurt dışında bulunmam. Avrupada yaşıyorum o yüzden bilgisayarı monstera gibi bir şansımda yok yüksek kargo ücreti yüzünden. Ve bir fikrinizi almadan buradaki(çek cumhuriyeti) bir tamirciye de vermek istemedim. Bana yardımcı olabileceğiniz herhangi bir yol var mı acaba ? Aklınıza gelen deneyebileceğim. Veya ekran kartındaki sorunu anlayabileceğim bir yol. Mühendislik bölümü mezunuyum o yüzden teknik konulara yatkınlığımda bulunmakta, bana önerebileceğiniz bir arıza tespit yöntemi varsa çok sevinirim.
    Uzun mesaj için özür diliyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u mad? -- 20 Mart 2016; 0:58:08 >

• Kimsenin fikri yok mu arkadaslar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up :(
  • Elektrik almamasının ekran kartıyla ilgisi olacağı hiç aklıma gelmezdi Ekran kartınız çıkarılabilir yapıda olduğuna göre bir yerden başka bir ekran kartı bulup denemek gerek.Aslında en mantıklı çözüm bilgisayarı güvenilir bir teknik servise teslim etmek ancak anladığım kadarıyla şuan bu mümkün değil Ekran kartını söktüğünüzde onboard ekran kartının devreye giriyor mu ? Eğer girmiyorsa girmesi gerekmez miydi ? Tüm suçu ekran kartına atmayalım bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Elektrik almamasının ekran kartıyla ilgisi olacağı hiç aklıma gelmezdi Ekran kartınız çıkarılabilir yapıda olduğuna göre bir yerden başka bir ekran kartı bulup denemek gerek.Aslında en mantıklı çözüm bilgisayarı güvenilir bir teknik servise teslim etmek ancak anladığım kadarıyla şuan bu mümkün değil Ekran kartını söktüğünüzde onboard ekran kartının devreye giriyor mu ? Eğer girmiyorsa girmesi gerekmez miydi ? Tüm suçu ekran kartına atmayalım bence

Benim ilk aklıma gelen power jackinden enerji alan regülatörün yanmış olmasıydı. Ama bu durumda adaptördeki yeşil led sönmezdi. Bilgisayar kendini korumaya aldığına göre büyük ihtimal bi kısa devre sorunu var diye düşündüm ve ekran kartı, soğutucu üniteler vs çıkarıp tek tek takmaya başladım. Her aşamada da adaptörü takarak ışığın sönüp sönmediğine baktım Ayrıca şu anda PC zaten onboard ekran kartında çalışıyor (intel HD 4000) hiçbir sıkıntı yok :)
    Suçu ekran kartına atmıyorum ancak elimde multimetre olmadığı için ekran kartında kısa devre veya yanma gibi bir durum var mı anlamam mümkün değil. Ya ekran kartı slotunda yada kartta bir problem var diye düşünüyorum.
    Ve burada güvenilir servis bulabileceğimi hiç sanmıyorum :D insanlar biraz eski komunizmin etkisinde, pek umursamaz haldeler.

Edit: Ayrıca zaten satmayı düşünüyordum laptopu şimdi de parça parça fiyatlara bakmaya başladım. sadeece işlemcim 2. el 450-500 dolar arasında gidiyor e-bay de :D anakart+işlemciyi satsam en az 600 dolar gibi bi para geçiyor elime. acaba onu mu yapsam diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u mad? -- 20 Mart 2016; 20:31:30 >

• ekran kartı slotunu ince bir fırça ile kontak sprey sıkarak bi temizle aynı şekilde ekran kartının girişinide temizle.

kontak sprey olmazsa abartmadan tinerde kullanabilirsin.
    sonra fön mkinesi ile güzelce kurut ve ekran kartını tak sistem çalışırsa sorun yok yine çalışmazsa ekran kartı fırınlama yöntemi var.
    ancak ileriye dönük ve garantili bi çözüm değil bu geçici bi çöüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

ekran kartı slotunu ince bir fırça ile kontak sprey sıkarak bi temizle aynı şekilde ekran kartının girişinide temizle.

sonra fön mkinesi ile güzelce kurut ve ekran kartını tak sistem çalışırsa sorun yok yine çalışmazsa ekran kartı fırınlama yöntemi var.

Cevabınız için çok teşekkürler.
    Kontak sprey nedir hocam ? googleladım gerçi ama burda umarım bulabilirim aynısını :)

Temizleme işini yarın halledip buraya yazayım o zaman. Elimde multimetre olmadığı için sorun kartta mı slotta mı onu da anlayamıyorum, o yüzden fırınlama işine de pat diye girişmek istemedim belki sağlamdır kart :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u mad? -- 20 Mart 2016; 21:38:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HP omen laptop sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: u mad?

quote:

ekran kartı slotunu ince bir fırça ile kontak sprey sıkarak bi temizle aynı şekilde ekran kartının girişinide temizle.

Kontak sprey nedir hocam ? googleladım gerçi ama burda umarım bulabilirim aynısını :)

Temizleme işini yarın halledip buraya yazayım o zaman. Elimde multimetre olmadığı için sorun kartta mı slotta mı onu da anlayamıyorum, o yüzden fırınlama işine de pat diye girişmek istemedim belki sağlamdır kart :)

https://www.aloparca.com/yedek-parca/Presto/Presto-Elektronik-Devre-Kart-Temizleyici-Yagsiz-Ko/OTM102824/80121561?gclid=Cj0KEQjwlLm3BRDjnML3h9ic_vkBEiQABa5oeXjWSK9Vm93NVj_TNjvYa7VBqD-oyDz_aIEES3XlArYaAhYW8P8HAQ

kontak sprey budur.
    bulabileceğini düşünüyorum sonuçta avrupa orası bulabilmen lazım.

sonucu yazarsın

• quote:

quote:

quote:

https://www.aloparca.com/yedek-parca/Presto/Presto-Elektronik-Devre-Kart-Temizleyici-Yagsiz-Ko/OTM102824/80121561?gclid=Cj0KEQjwlLm3BRDjnML3h9ic_vkBEiQABa5oeXjWSK9Vm93NVj_TNjvYa7VBqD-oyDz_aIEES3XlArYaAhYW8P8HAQ

kontak sprey budur.

sonucu yazarsın

tekrardan teşekkürler. Umarım kart bozuk değildir. yoksa anakart işlemci vs hepsini ayrı ayrı satıp masaüstü alacağım :D

• quote:

quote:

quote:

kontak sprey budur.

sonucu yazarsın

Değişen birşey olmadı hocam. Yardımlarınız için çok sağolun. Sanırım problem ekran kartında, yarın sadece ekran kartını tamirciye götüreceğim bakalım problem tam olarak nerde bulabilecekler mi.

e-bay e işlemcinin ilanını koydum bile :D 3840qm 300 dolardan açık arttırma başlattım bakalım umarım satılır, çünkü burda çek cumhuriyetinde gtx960gb i5 6500 8gb ram + PSU+ cooler 2100 liraya tekamül ediyor. eğer işlemciyi 400 den anakartıda 150-200 civarı dolardan satarsam şu anki laptopdan daha iyi performanslı masaüstü toplayabiliyorum.

• ekran kartı soğutma borusunun gazı kaçmış olabilir...
    zamanla olabiliyor...
    bu durumda borunun bir ucundan diğer ucuna...
    ısı transferi gerçekleşmiyor...
    boruyu değiştirin,macunu yenileyin...
    borunun adı "heatsink"...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 22 Mart 2016; 15:35:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

ekran kartı soğutma borusunun gazı kaçmış olabilir...
    zamanla olabiliyor...
    bu durumda borunun bir ucundan diğer ucuna...
    ısı transferi gerçekleşmiyor...
    boruyu değiştirin,macunu yenileyin...
    borunun adı "heatsink"...

o bakır boruların içinde gaz olduğunu bilmiyordum

sıkıntı şu hocam ben sadece ekran kartını anakarta taktığımda adaptörün dahi enerjisini kesiyor PC . Yani heatsinkle ilgili bir durum olduğunu sanmıyorum. Ekran kartını slota takmadğım zaman tamamen normal çalışıyor PC.
  • Bugün şehri dolaştım (Czech Budweis) ve laptop ekran kartı tamiri yapacak kadar cesaretli hiçbir tamirci yok burda Polonyaya gönderiyoruz genelde MSI(kasa anakart vs birebir MSI) ürünlerini dediler bende kalsın dedim.
    Sanırım fırınlayacağım ekran kartını
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.