Şimdi Ara

Laptop ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde casper nirvana var.

    Bilgisayarı açıyorum. Her şey normal bi şekilde açılıyor. Ancak windows ekranı kaldı siyah ekran geliyor. Açılış sesi geliyor fakat siyah ekran devam ediyor.

    Güvenli modda bilgisayarım açılıyor. Windows 7 'de olan kurtarmaya girdiğimde hata veriyor. Format atamıyorum.

    Ne yapabilirim arkadaşlar yardımcı olur musunuz ?



  • Sizin yazdığınızı birde deşifre edecek bir dekoder gerekiyor. Zira ben yazdıklarınızdan hiç bir şey anlayamadım. Windows ekranı geliyorsa ki güvenli kipten bahsetmişsiniz monitör çalışıyordur, o zaman laptop ekran gelmiyor diye başlık açılırsa biraz saçma kaçar, laptop açıyorsunuz windows kurulmuyor diye feryat figan ediyorsunuz, iyide laptoplar da recovery yapılır lisanslı olarak windows cd yoktur ve kurulmaz (hemen hemen hepsi böyledir, siz windows cd sini ayrı almışsanız o başka ama alan bir şahsiyeti henüz görmedim, duymadım, bilmiyorum).

    Ne yapabilirim sorunuzu ancak anlayabildiğim için buna cevap vereyim bari. Öncelikle işletim sistemi, bilgisayarın donanım özellikleri, varsa marka ve modeli, sorunun dosdoğru tarifi, bunun yanında ekran görüntüleri, video, mevcut ise dosya ve diğer materyaller (genelde c:\windows\minidump klasöründe bir hata dosyası windows tarafından üretilir bu oldukça faydalı bir dosyadır), elde bulunan mevcut materyaller (windows kurulum cd si veya recovery cdsi, usb kurulum, internetten dosya ile işletim yükseltimi vs vs vs gibi) belirtilir. Sonra yardım için beklenip gelişmelere göre devam edilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Sizin yazdığınızı birde deşifre edecek bir dekoder gerekiyor. Zira ben yazdıklarınızdan hiç bir şey anlayamadım. Windows ekranı geliyorsa ki güvenli kipten bahsetmişsiniz monitör çalışıyordur, o zaman laptop ekran gelmiyor diye başlık açılırsa biraz saçma kaçar, laptop açıyorsunuz windows kurulmuyor diye feryat figan ediyorsunuz, iyide laptoplar da recovery yapılır lisanslı olarak windows cd yoktur ve kurulmaz (hemen hemen hepsi böyledir, siz windows cd sini ayrı almışsanız o başka ama alan bir şahsiyeti henüz görmedim, duymadım, bilmiyorum).

    Ne yapabilirim sorunuzu ancak anlayabildiğim için buna cevap vereyim bari. Öncelikle işletim sistemi, bilgisayarın donanım özellikleri, varsa marka ve modeli, sorunun dosdoğru tarifi, bunun yanında ekran görüntüleri, video, mevcut ise dosya ve diğer materyaller (genelde c:\windows\minidump klasöründe bir hata dosyası windows tarafından üretilir bu oldukça faydalı bir dosyadır), elde bulunan mevcut materyaller (windows kurulum cd si veya recovery cdsi, usb kurulum, internetten dosya ile işletim yükseltimi vs vs vs gibi) belirtilir. Sonra yardım için beklenip gelişmelere göre devam edilir.

    Tamam dostum bu kadar atarına gerek yoktu sen anlamamışsındır başkası anlamıştır. Ne gerek var bu kadar şey söylemeye. Yardımına ihtiyacım yok. Allah razı olsun.




  • Atar yok ortada, forum kısmında yardım nasıl açılır diye yazıyor, bunun yazmasına da gerek yok aslında. Bankaya gidiyoruz hepimiz, veznedara "ben geldim, ahan buda para al işlemi yap" gibi saçma sapan bir söz söylüyor muyuz birimiz? Olmadı doktora gidiyoruz, doktora; "ben geldim, hadi bul hastalığımı beni iyileştir diyor muyuz?". Her şeyin bir yolu yordamı var, ben sizin bilgisayarınızı görmüyorum, siz kendiniz kendi gözünüz ile gördüğünüz konu hakkında karşıdaki insanı bilgilendirmeyi gerekli görmüyorsunuz. Peki ben müneccim miyim! Nasıl bulacağım bilgisayar üzerindeki donanımların adını, markasını, işletim sistemini nasıl bileceğim kaç bitlik olduğunu, bilgisayarın yaşını, garantisini nasıl anlayacağım? Halk arasında format atmak diye saçma sapan bir deyim almış başını gidiyor. Format atmak denilen şey dos ortamındaki path sonrası "FORMAT [sürücü harfi]" şeklinde olur, toplamda üç beş dakikayı geçmez(hızlı format olarak süre baz alınmıştır). Alın formatı attınız, işlem bitti. Eeee daha ne soracaksınız?

    Bu işler Allah rızası için olmadı egoyu tatmin için yapılır. Yoksa kimse buraya gelip sorunlara çözüm arayan kişilere para, pul, makam, mevki, ödül vs gibi sunumlarda bulunmuyor. Benimkisi Allah rızası gözetilerek yapılanından, egomu tatmin için başka işler ile meşgul oluyorum. Normalde buraya geldim ve vaktimi boşa harcadığınızı gördüm, hafiften bir stres oldum, belki birazda öfkelendim ama bir bardak su içtim ve geçti. Ama!!! Ben her şeyi kurallarına göre olması gerektiği şekilde yaptığı halde yardım edemediğim bir kardeşimin vaktini sizin problem sayfanızı açmak için harcadım, açtım sonra yine ona ayırmam gereken vakti acaba yardımcı olabilir miyim diye yetersiz yazınızı okumak için harcadım. İşte bunun için olan öfkemi hiç bir şey dindiremiyor maalesef.

    Özellikle 0 cevap olan konuları açıyorum ki kimsenin elini sürmek istemediği sıkıntılar ile muhterem kardeşimi yardımsız ve çaresiz bırakmayayım, elimden gelirse yardımcı olmaya gayret edeyim. Benim sizden ve ya bir başka arkadaşımdan hiç bir farkım yok, tek fark yaradan bana bu bilgiyi bahşetmiş, sizde yok. Tam tersi de olabilirdi size bahşedip bana vermeye bilirdi de. Bilginin bende durması da bir anlam ifade etmiyor, şayet ihtiyacı olan birine yardım etmeyecek isem ne anlamı var bunca bilginin. Vaktim çoğu zaman 2-3 günde bir 1 - 1,5 saat kadar oluyor ki bu zaman zarfını en verimli şekilde kullanayım istiyorum. Özellikle de 0 cevap olanları açıyorum kimse çaresiz kalmasın ama o ne ki ! Sarı Çizmeli Meğmed Ağa'nın hikayesi gibi. Kahve falı baksam çok daha isabetli sözler sarf ederim.

    Mesleğiniz nedir bilemiyorum ama biraz kafanızın içerisinde canlandırın, size birisi mesleğiniz ile ilgili bir soru yöneltiyor, ama soruna dair elde hiç bir veri yok nasıl cevap verebilirsiniz? Birde karşınızdakinin yerine koyun kendinizi sonra dürüstçe bu sorumu yanıtlayın.

    Her şeyi kuralı ile yapan bir muhteremin çaresizliğine ayıracağım vakti size cevap yazarak geçiştirdiğim için yine öfkeliyim.

    Diyeceksiniz ki açmayın benim yardım sayfamı olsun bitsin. Bende size diyeceğim ki o zaman ;yardım konunuzun başlığına "ben kurallara uymadım, soruna dair hiç bir veride sunmuyorum" diye yazın bende sizin istemediğiniz yardımı hakikaten her şeyi doğru yapıp yardımı ihtiyacı olan muhterem kardeşim için yapayım. Bakın zaten konunuza benden başka kimse gelip cevap yazamamış, çünkü sorununuzu anlayamamış, hiç bir bilgi, belge, veri, materyal sunmamışsınız soruna dair bir çözüm üretilebilecek elde hiç bir şey yok. Sonra birde ekliyorsunuz "başkası anlamıştır", anlayanı yardımıma gelir. Gelmez sevgili arkadaşım, hiç bir şeyin olmadığı bir problem için kimse gelip vaktini boşa harcamaz, zaten olmayan bir şey içinde çözüm üretemez. Yardımı mı istemediğiniz için Allah sizden de razı olsun, umuyorum söylediğiniz gibi beklediğiniz "problemi anlayan kişi" gelir ve size yardımcı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 28 Mayıs 2014; 0:25:17 >




  • Nasıl format atamıyosun. Bilgisayar açılır açılmaz bios'a girip CD/DVD Rom'u 1 e alıp yeniden başlat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.