Şimdi Ara

Laptop Anlamsız FPS Düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık bir kaç aydır laptopumda fps konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Sorunum, bilgisayarım bir süre önce çok fazla bir performans kaybı yaşadım artık 60+ fps aldığım oyundan 10-15 fps yi zor alıyorum ve bu yüzden artık laptopumda oyun oynayamaz hale geldim. Bunun için ne yapabilirim eğer eskisi gibi yüksek fpslere getirebilir miyim ya da bunun hata tespitini nasıl yaparım yardımcı olursanız sevinirim.

• ortada ne cihaz bilgisi ne donanım bilgisi var, çok yardım edilebilecek bir durum değil. Harici ekran kartı yerine dahili ekran kartıyla oynuyor olabilirsiniz. Görev yöneticisinde gpu kısmı var orda gpu 0 mı gpu 1 mi bakmanız gerek en başta

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Cihaz ASUS FX505DD

Cihaz Bilgisi:

AMD RYZEN 5 3550H

16 GB RAM

GTX 1050 3GB

görev yöneticinden baktım gpu 0'da harici ekran kartı(gtx 1050) var 1'de amd nin harici ekran kartı ne yapmam lazım

düşük fps aldığınız oyun açıkken o oyun hangi gpu yu kullanıyor önce ona bakın amd yi kullanıyorsa windowstan veya nvidia panelinden harici ekran kartınıs seçmeniz gerek. performans modu hangisi seçili windowsta? dengeli mi?

oyunda hangi gpu kullandığını nerden görebilirim? Dengelide çalışıyor

Oyunu açtığımda böyle gözüküyor derece 95 e kadar çıkıyor ve %100 kullanım oluyor. Bu değerler ne anlama geliyor bilmiyorum ama gözüme fazla gözüktü ve anladığım kadarıyla harici ekran kartını kullanıyor. Acaba neden böyle olabilir ne yapmalıyım?

edit: gpu etkinliklerine baktım harici ekran kartımı kullanıyor

Laptop Anlamsız FPS Düşmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavrikan -- 22 Eylül 2025; 19:26:6 >
    Daha Fazla Göster
  • evet ekran kartı doğru fakat alet aşırı ısınıyor termal macun değiştirme vakti gelmiş

bilgisayar 7 senelik falan hiç değiştirmedim eğer yaparsam sorunum düzelir mi?

7 yıl uzun bir süre iyi gitmiş bakımsız.. fanları çalışıyor mu fanlara da bakmak gerek, termal macun ve fan değişimi için youtube da pek çok vidyo var senin kasa modele benzer bi vidyo ile yapabilirsin, düzelir. throttling deniyor ısınınca donup kasmasına..

Hızlıca baktım uygun fan bulursan iyi bir macun ile birlikte maliyeti yaklaşık 2k oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailorTurkey -- 22 Eylül 2025; 23:4:21 >
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

Desteğin için teşekkür ederim. Bu konunun üstüne düşecem bakımını yaparım

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.