Şimdi Ara

Laptop alanlara> araştırmamın sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki canavarın yanında okula giderken kullandığın netbookun yerine alacağım laptop'u seçerken geçen meşakatli süreci anlatacağım efendim, yeni laptop alacaklara yol göstermesi dileğiyle

Öncelikle mimarlık okuyorum, ancak evdeki bilgisayarım zaten CAD programlarına yönelik toplandığı için alacğaım bilgisayar yüksek F/P orannından başka gözettiğim birşey yoktu, Bütçe 1.200-1.900 arasında, seçtiğim laptoplar veya elediklerim herkese uygundur. dediğim gibi sadece F/p oranı gözetiyorum. hepsi zaten oyun bilgisayarı.

İlk önce marka belirleyerek başladım, yoksa laptop havuzundan çıkılamaz.Dediğim gibi mimarlık okuyorum, bizim proje dersinde rahatlıkla koridorda toplam 400 laptop sayabilirisniz, ve eksik olmayan bir diğer önemli konu, herkesin bir kritik teslimini bilgisayar çökmesi-yanmasına harcamış olmasıdır. Öyledir ki bu insanlar projenin ilerleyen sürecinde depresyona girip, mimarlığı bırakma noktasına kadar gelmişlerdir. (yok abartmadım)

Bulduğum döküman (bulunca linkinide koyacağım)Laptopların 1 yıl ve 3 yıl sonunda ne kadarının servise götürüldüklerini gösteriyor. Başta Toshiba Sony, sonra Asus ve Dell var sonra da Lenovo sağlamlık konusunda.. Bunların %10 undan fazlası 1 yıl sonunda servise gidiyor, durum vahim... Hp beklediğim gibi ilk 5 de yok, sadece benim gördüğüm ekranı bozuk pavillionlar onu listenin baya arkasına atıyor.

ikinci adımda laptopları karşılaştıracak siteyi bulmak, Fiyatlarının çoğunun makul olması, geniş ürün yelpazesi ve en önemlisi düzenli bir veritabanı olmasından dolayı vatanbilgisayardan başladım, ben ne ürün olurs olsun son siparişim teknofiyat.com neresi diyorsa ordan alırm, sayesinde pc'mi 6 farklı yerden sipariş vermişte olmuştum neyse, vatan bilgisayar sadece türk laptop piyasısını takip etmek için kullanacağım.

13 inch olanlar elendiler en başta, bana 15 inc lazım ama belirletelim, iksininde çözünürlükleri aynıdır!! yani sadece boyutu büyüyor. İkinci eleme i7'e, zira işlemci bilgisayarın en az kullanlan parçası ve i5 2410 modeli pek çok i7den yüksek performansta bile, ayrıca hala türkiyede hi-end kapsamındalar, ama istisnaları da alıyoruz. nese sonuçta 5 markannın 12 modeli başlamak için seçtim, hemen exel dosyası ve tüm özelliklerini bir tablo yaptımm.

Şimdi laptop alacakların 1 numaralı düşmanı model isimlendirmeleri. Çünkü i5, i7 den sonra çıktı, hatta i3 ondanda sonra ama i3 daha yavaş bir işlemci i7 daha hızlı, diğer sıkıntılı durum ise, i5 in 480, 460 gibi modellerinin dışında, 2410 gibi bir serininde olması, i5 de toplam 4 tane seri varmış wikiden baktığım kadarıyla, bunlar kendi içlerinde taliban örgütü gibi kendi liderlerini üretiyorlar. Ancak seçim yapmak hala basit.
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html

linkte gördüğünüz gibi pek çok chart yayımlanır, modelden önce chartın ne dediği önemlidir..
    hatta aynı sıkıntı, iki farklı firmanın bi ton farklı isimlendirmelerinden çıkan binlerce model ismini sıralamamız için, ekran kartları veya ramlar içinde uygulanır. Ekran kartı chartımızda hemen aşağıda:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Hemen exeldeki tablomuza, modelller yerine, charttaki sıralamarlını koyuyoruz,.

benim incelediğim modeller

sony EB4Z1E/BQ

asus
    K53SV-SX045R
    K52JT-SX299V 
    N53JF-SX267V 
    N53SV-SX065V 

Dell
    4030
    5010-T48H43 
    5110-B41H43 
    5110-B63P66 

toshiba
    L655-1G2 
    L655-183 
    L655-1E8 

lenovo
    z560 59-055626
    z560 59-064999
    Y560A

15 tanlermiş, Önce benim incelediğim kadarıyla, piyasa sürülen ürünlerin hala büyük bir kısmı, anne-babalar, bilgisayardan anlamayna insanlar, param çok iyisinden ver diyen gençler vs.. gibi durumlara yönelik. bu 15 bilgisayarın arasına bu ürünler zaten pek girmiyor. Ancak exel tablosu çarpıcı sonuçları var. Toshiba benim tahmin ettiğim gibi, neden ve nasıl yaptığını anlamadığım bir şekilde, en güsüz bilgisayarlar en yüksek fiyatları istiyor. Ben cidden analamıyorum, ne büyük bir sağlamlık söz konusu, ne yaygın bir teknik servis, nede uçan kaçan tasarım gücü(apple vaio vs..). i5 460, 480 işlemciler 1.500 lik modellere pek yakışmıyor hatta L655-1G2 modeli hd5145 ekran kartıyla 150. sırada bir ekran kartı sunuyor. Lenovo y560 canavar bilgisayarın yanında sunduğu z560 lar hele g310m ekran kartıyla 161. sırada ekran kartları veriyorlar. bunlar da eleniyor. Sony oldukça iyi görünsede, 1.800 lük fiyata i5 480 işlemci yetmez diyip onu da eliyoruz. dell 5010-T48H43  5110-B41H43 e 100 liralık farktan daha az şey sunduğu için oda eliniyor...

Son 3 şöyle bişey hatta 5 i de verelim

1 dell 5110-B41H43  1447lira
    2 lenovo Y560A 1629lira
    3 asus K53SV-SX045R 1448lira (ve n53sv, 200 liraya ekranını hd almak isteyenlere)

4 SONY EB4Z1E/BQ
    5 toshiba L655-1E8 

Benn dell'i almak istedim, sıra teknofiyat aşamasına geldi. Tabi, son elemeye kalanlar laptopları pcforumda bir daha aratıyoruz. kronik bir sıkıntıları varmıymış, Misal lenovo y560 serisi bir süre ekran kartı hatalı üretilmiş, sonuna A eki gelince sıkıntıyı giderdiklerini öğreniyoruz. Dell 5110, basit görünüyor ama değil, sonradan gelen 6 haneli şifreyi çözmemiz gerekiyor. tam 2 saatimi aldı, ne dell'in sitesinde nede distürbütorlerinde bu şifrenin ne anlama geldiğini çözmek için bir ipucu var. nese ben DELL in ŞİFRESİNİ AÇIKLIYORUM.. Baştaki harf genel de "b" sanırım renk ile illgili onu çözemedim. Ama sonraki iki rakam işlemcisinin oratsından kıysııdan köşesinden bi yerinden alınmış iki rakam. i5 2410 işlemciyse 41 kullanılıyor, i72630 ise 63ü kullanıyor, çok mekark ettim 480 de ne kullanıyolar diye, 48miş efendim. .Ortadaki harfin esrarı ise en basit olanı. F ise freedos. H ise windows'un H si anlamına geliyor, sonraki iki rrakam daha cidden beyinlere zarar verici. İlk rakam ram ikincisi rakam Hdd kapasitesi. Şimdi örnekli çözümlere gelelim

Aşağıdakilerden hangisi 320gb freedos lu siyah, 4gb ramli bir i5 2410 u ifade eder:

B41H43
    B31F43
    B31F33
    B41F43

doğru cevap d şıkkı olacak!!! Ben bi adım daha ileri gittim, olduğundan bile emin olmadan B41F45 istedim. buldumda.. Zannetmeyin bu ürütünlerin bi sınır var, her distribüter her mağza sadece belli modelleri satıyor.. kombinsayon neticesinden binlerce model elde edebiliyorsunuz...

http://pcdepo.com/dell-5110-b41f45-intel-sandy-bridge-i5-2410m-4gb-500gb-15-6-urun5670.html

1324lira...

Sonuç: bilgisayar sektörü çok açık bir şekilde kendisinden anlamamızı istemiyor. Bize anlatıla gelen seri üretim, bir malın binlercesinin üretilmesi yerini, bin malın birerkez üretilmesi sistemine devrediyor. Ben bunu seçtim ama artık hayırlısı, 3 ay sonra, hdd ler badsectorlü çıkar geri toplarlar, sıradan bir tüketicinin, işlemcisinin bloomfield mi arrandale tarikatından olmasının anlamasının bi yolu yok. nese efendim, ben laptop alma işini alabildiğimce ciddiye aldım, 1000-2000 lira çok para, böyle bir serüven işte...

• pcDEPO.COM Da aşağıdaki model notebooklarda

Notetebook çantası , notebook mose , notebook soğutucu fan hediyesi var

Lenovo Notebook

http://www.pcdepo.com/lenovo-notebook-kat35.html

Dell Notebook

http://www.pcdepo.com/dell-notebook-kat25.html

Toshiba Notebook

http://www.pcdepo.com/toshiba-notebook-kat31.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mailman -- 3 Ağustos 2011; 5:24:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: poiseis

3 asus K53SV-SX045R 1448lira (ve n53sv, 200 liraya ekranını hd almak isteyenlere)

iki ürün arasında gidip geliyorum.fiyat farkına değecek 200 tl farkı çözemedim.yazdığınız bilgi galiba yanlış.her iki üründe hd ekrana sahip gözüküyor.

15.6 inç WXGA (HD) 1366 x 768 px

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7291
  • Harika bir iş çıkartmışsın.Ellerine sağlık....
  • elıne saglık dostum kesınlıkle guzel bır yazı olmus.laptop bakan arkadaslara yardımcı olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.