Şimdi Ara

LAN'da erişimi limitlemek mümkünmüdür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sorumu yanlış sormuşta olabilirim,ben size asıl amacımı yazayım..

ben zoom x5 modem kullanıyorum ve modeme 2 kullanıcı bağlı benle birlikte,diğer kullanıcının örneğin 50 kb/ps nin üzerine çıkamadan kullanmasını istiyorum,bunu o bilgisayara netlimiter kurarak yapabileceğimi biliyorum fakat önemli nokta diğer kullanıcının bundan haberi olmayacak,modem arayüzünden yada herhangi bi program sayesinde bunu kendi bilgisayarımdan gerçekleştirmem mümkünmüdür ?

• modem bu is icin ozellikle gelistirlimedi ise hayir. Bunun icin modemin onune ayri bir makien koyup routing isini ona yaptirip o bilgisayar uzerinden bandwidth limitleme yapabilirsin ancak .
  • bunu yapmak için illaha bi routermi almam lazım,modem üzerinde zaten router mevcut.. bunun için bi yazılım olması lazım muhakkak
  • alimakkaya

bu konuuyu birazdaha ayrıntılı acalabilirmisiniz benimde ilgilendigim bir konu bu... diger makineye servermı kuracagız ?

yada ne yapacaksak biraz daha detay yazarsanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 44Serkan44 -- 17 Temmuz 2008; 19:41:06 >
  • Soyle anlatayim,

oncelikle modemlerin uzerindeki routerler kisitli kapasitesi olan, sadece NAT yapmak icin tasarlanmis cihazlar (genelde) simdilik. Bu yuzden henuz bandwidth kisitlamasi yapan ucuz cihaz yok, tabiiki cihazlari gelistirdikce ilerde bu isi yapan modemler de ucuz fiyatlardan piyasaya sunulacaktir, ancak su an icin herhalde en uygun cozum eski bir makinenin uzerine bir isletim sistemi kurup bunu ekstra yazilimlar ile yapmak. Windows'da netlimiter is gorur mesela. Baglanti o makine uzerinden saglandigi surece ip tabanli olarak veya interface tabanli olarak calisacaktir. Linux ile de ayni isi yapmak mumkundur, daha saglikli calisir, ancak konfigure etmesi konusunda kolay olacagini soyleyemem.

Bu arada bazi modemlerin uzerine resmi olmayan firmwareler yuklenebiliyor, kendi modeminiz icin boyle bir firmware olup olmadigini arastirin. Bu tip firmwareler daha esnek oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 18 Temmuz 2008; 9:12:04 >
  • http://www.routertech.org/

bu adreste resmi olmayan bir firmware var ve IPQoS yapiyor, limitleme degil tam olarak ancak trafik limitlemek isteyenlerin de isine yarayabilir. Ayrica henuz deneme asamasinda ip bazli trafik limitleme de yapabiliyor.

Tabii bu firmware i kullanabilmeniz icin uygun bir modeminiz olmasi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 18 Temmuz 2008; 9:59:23 >
  • ben hala soruma net bi cevap alabilmiş değilim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.