Şimdi Ara

Lambaya giden elektrik tesisat kablosunu değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evimde ki odalardan birisinin lambasını açınca yanık kokusu geliyordu bir süre sonra. Bunun için bir elektrikçi çağırdım. Lamba düğmesine gelen kabloların vidalarının iyi sıkılmadığını bunun için olduğunu söyledi, birazda saçmaladı, sonra düğmeyi değiştirdi gitti. Daha sonra bu sefer, lambayı açtıktan 5dk sonra odanın sigortası atmaya başladı. Elektrikçiyi çağırdım yine, ama geldim gelecem derken gelmedi.

    Velhasıl, sanırım elektrik kutusundan lambaya giden kablolar bir yerde temas ediyor (Elektrik kutusu diye doğrumu diyorum bilmiyorum ama, duvarlarda üst kısımlarda olan, plastik bir kapakla kapatılmış, kabloların birleştiği yeri kastediyorum). Bunları değiştirmek istiyorum. Görünüşe görede kendim yapacam. Bilmem gereken ekstra bir şey var mı? Benim bildiğim yeni kabloyu eski kablonun ucuna bağlayıp, elektrik kutusu gibi olan yerden çekmek. Öyle mi yapmam gerekiyor acaba?







  • mrswordf1sh M kullanıcısına yanıt
    o elektrik kutusu dediğin şeyin adı buat dır sigortayı kapat lambaya giden kabloların yerine yeni kablo çekebilirsin sorun yok buat bağlantısını sağlam bir şekilde yaptığın sürece sorun olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.