Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (458. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24.196
Cevap
252
Favori
1.677.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kapan66

arkadaşlar tekrardan iyi akşamlar ben size gene üç sorun var
    1.si arabanın performansını ölçtürdüm iyi bir oto cuya dediki arabanın performansı %98 dedi.
    2.si arabama yazlık olarak 4 teker alacam hangi marka iyi sizce
    3.sü arabanın teyibi hakkında bi bilği alamadım yardım ederseniz ayrıntılı olarak

kardeş bende yozgatlıyım çekerekten sorularına gelince
    1.%98 iyi bir sonuç bence 1.6 motor için
    2.petlasın starmax modelinin tavsiye ederim hamuru türkiye şartlarına göre yapıldığı için diğer lastiklere göre daha avantajlı
    3.teyp'le ilgili ne gibi bir sorunun var tam olarak açıklarsan yardımcı olmaya çalışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohayyam

quote:

Orijinalden alıntı: kursathanunal

leonheart07 hayırlı uğurlu olsun, artık arada bi gezdirirsin :)) arabayı aldığın yerede vermen iyi olmuş plaka değişmez en azından :)

ömer agam, 3 ü getir kapımın önüne çek bi tur attır ondan sonra hayırlı olsun diyeceğim :))

yozgatlı arkadaşımda detaylı temizlik yapan abilerin reklamını yapmış ama resimlerden anladığım kadarıyla pek bir temizlik yapamamışlar anlaşılan :D ve dikkat ettim kart okuyucu sağ tarafta, sanırım bozulmuş ebay ingiltereden almışlar :)

Leonheart07 : Valla ben Lagunadan kopamadim ve sanirim 2014 veya 2015 te cikmasi planlanan Laguna IV e kadar da Laguna III ile idare edecegim. Hatta Laguna IV un ikinci ele dusup ucuzlamasini bile bekleyebilirim , nasil olsa hayirlisyla Laguna III beni bi on sene kadar idare eder... Baktim turboyada alistim super chip ile yaklasik 13 beygir artiyormus ama max hiz 245 oluyormus, duydugum

Kursat itin olur ancak obur hafta sonu gelicem ve 23 pazarteside kalicam 3 gun

Yozgatli kardes sen o kart okuyucuyu tirnaklarini kirmadan dikkatlice cikar ve 180 derece cevir yeniden tak. Eminim birileri sokup tekrar takarken ters takmistir... Once kulluk cikacak sonra kart okuyucu

Kürşat abi ayıp ettin istediğin zaman yav, bir buluşabilsek çok güzel olacakta bir türlü kısmet olmuyor. Bu arada seni arayarak yardımını ve fikrini rica ettiğim arıza, kaptör diye parçadan kaynaklı çıktı. Mais de bir tanıdığım aracı tekrar bir getir, bakalım dedi.Bende bir iş çıkışı hemen yakın diye götürüp bıraktım, 150 tl ye halloldu, içim rahatladı valla

Ohayyam hocam,

Laguna vazgeçilmesi çok zor bir araba, hatta HEPHAISTOS abimde çok iyi bilir ben Vectra dan önce Laguna 1, hatta elimdeki bütçeyi daha da zorlayıp faz 2 laguna 2 2.0T de araştırdım. Hatta o bahsettiğin kırmızı 2.0T yi de aradım bir ara, fiyatı 28 e kadar çekti ama ben aradıktan 3 gün sonra sattı arabayı:)Sonra aklımda hiç yokken bu GTS denk geldi. Rengine, arabanın duruşuna, sürüş keyfine bayıldım arabanın bir anda aldım gitti:), kısmet.. Bu arada Laguna nın üretimi durmadımı, Lag IV çıkacakmıymış gerçekten?? Bana Latitude den sonra Laguna ile devam etmezler gibi geldi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HEPHAISTOS

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HEPHAISTOS

Ömer ağam hayırlı ugurlu olsun Laguna III, gercı bugun yuz yuze hayırlı olsun demıstık ama yınede tekrar edelim Yüce Mevlam kaza bela vermesin.
    Ama konusmayan Laguna aldın canın sıkılır senın sımdı :P

Amin cumlemize...

Bu Lagunalar fransiz surtuklerin Geysa versiyonu, agizlarini baglamislar ne yaparsan yap konusamiyor o yuzden, sizinkiler gibi dirdirci degiller, kafam kulagim rahat

Arabayi showroomdan altkattaki otoparka parkettim alamadim cunku Trafik sigortasi yetismedi 6 ya kadar... Yarina kaldi... Hayirlisi bakalim...

Hehe Faz II lerde konusma sentezı yok cicim :)

Dogru soyluyorsun bak onu atladim, demek Faz II lerde denediler sesini kesmeyi, Baktilar milletin hosuna gidiyor, Konusamayan Lagunlar serisi devam ediyor

Sahsen konusması cok hosuma gidiyordu.

"Sağ/sol/arka/bagaj acık, farlar acık " vb... alışmıştımda bir keresinde "arka plaka lambasında sorun var" deyince şok geçirmiştim.Bu kadar detayı söylemesi çok hoşuma gitmişti.

Bu arada merak edene "arka plaka lambası fersizleşmiş" ondan konuşmuş hatun

• quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

quote:

quote:

leonheart07 hayırlı uğurlu olsun, artık arada bi gezdirirsin :)) arabayı aldığın yerede vermen iyi olmuş plaka değişmez en azından :)

ömer agam, 3 ü getir kapımın önüne çek bi tur attır ondan sonra hayırlı olsun diyeceğim :))

yozgatlı arkadaşımda detaylı temizlik yapan abilerin reklamını yapmış ama resimlerden anladığım kadarıyla pek bir temizlik yapamamışlar anlaşılan :D ve dikkat ettim kart okuyucu sağ tarafta, sanırım bozulmuş ebay ingiltereden almışlar :)

Leonheart07 : Valla ben Lagunadan kopamadim ve sanirim 2014 veya 2015 te cikmasi planlanan Laguna IV e kadar da Laguna III ile idare edecegim. Hatta Laguna IV un ikinci ele dusup ucuzlamasini bile bekleyebilirim , nasil olsa hayirlisyla Laguna III beni bi on sene kadar idare eder... Baktim turboyada alistim super chip ile yaklasik 13 beygir artiyormus ama max hiz 245 oluyormus, duydugum

Yozgatli kardes sen o kart okuyucuyu tirnaklarini kirmadan dikkatlice cikar ve 180 derece cevir yeniden tak. Eminim birileri sokup tekrar takarken ters takmistir... Once kulluk cikacak sonra kart okuyucu

Kürşat abi ayıp ettin istediğin zaman yav, bir buluşabilsek çok güzel olacakta bir türlü kısmet olmuyor. Bu arada seni arayarak yardımını ve fikrini rica ettiğim arıza, kaptör diye parçadan kaynaklı çıktı. Mais de bir tanıdığım aracı tekrar bir getir, bakalım dedi.Bende bir iş çıkışı hemen yakın diye götürüp bıraktım, 150 tl ye halloldu, içim rahatladı valla

Ohayyam hocam,

Laguna vazgeçilmesi çok zor bir araba, hatta HEPHAISTOS abimde çok iyi bilir ben Vectra dan önce Laguna 1, hatta elimdeki bütçeyi daha da zorlayıp faz 2 laguna 2 2.0T de araştırdım. Hatta o bahsettiğin kırmızı 2.0T yi de aradım bir ara, fiyatı 28 e kadar çekti ama ben aradıktan 3 gün sonra sattı arabayı:)Sonra aklımda hiç yokken bu GTS denk geldi. Rengine, arabanın duruşuna, sürüş keyfine bayıldım arabanın bir anda aldım gitti:), kısmet.. Bu arada Laguna nın üretimi durmadımı, Lag IV çıkacakmıymış gerçekten?? Bana Latitude den sonra Laguna ile devam etmezler gibi geldi

Renault Mais müdürünün röportajını okumuştum.Orada Laguna IV ün 2014 ya da 2015 te yollarda olacağını soyledi.
    Ama LTT den sonra ülkemize getirirler mi onu bilemiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: alperen_hakki

quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

quote:

quote:

Ohayyam hocam,

Renault Mais müdürünün röportajını okumuştum.Orada Laguna IV ün 2014 ya da 2015 te yollarda olacağını soyledi.
    Ama LTT den sonra ülkemize getirirler mi onu bilemiyorum...

bende renault 21 serisini üretecek diye biliyorum güzel araçlardı.

• Vallahi fotoshoplu filan ama böyle bir LAGUNA IV çıkartırlarsa ilk sıraya beni yazsınlar...
  • Çok begendim bende.
    2.sıraya da beni yazın
  • Muhteşem görünüyor. Asaleti yetiyor. Baş yer varsa bende talibim
  • Artık araba çıkana kadar photoshop çalışmaların ardı arkası kesilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: eee_eee

Vallahi fotoshoplu filan ama böyle bir LAGUNA IV çıkartırlarsa ilk sıraya beni yazsınlar...

Ön hariç benimde çok hoşuma gitti, keşke önü Laguna 2 Faz 1 gibi olsaydı

• Laguna III forumu canlandırma calışmalarım ve Istanbuldan aracı alıp Kocaeline gelis sonrası izlenimlerim...Bilgilerinize

quote:

Orijinalden alıntı: e d d a i

quote:

Selamlar Arkadaslar

Sanirim herkesin keyfi yerinde, forum cok hareketli degil

Bende 2008 model Laguna III Dynamique 2.0T ile araniza katildim. 2007 den beri 2003 model Laguna II Priv. 2.0 BVA + Prins LPG ye biniyordum. Laguna II 2.0 T ararken Allah Laguna III 2.0 T nasip etti...

Herkese Kaasiz belasiz keyifli surusler

Hayırlı olsun, hoş geldiniz aramıza. Allah kazasız belasız ağız tadıyla binmek nasip etsin.

Sizce mahsuru yoksa aracınızdaki donanım bilgisiyle birlikte fiyat bilgisini paylaşabilir misiniz?

Donanım mı o da ne? özellikle Lagunalar için Laguna II de o kadar farklı donanım vardı ki hepsi privilege idi. Laguna III lerde de sanırım aynı dır. Hep demiştim bu fransızlar ellerinde kalan artan parcalardan Laguna yapıp 3. dunya ülkelerine gönderiyorlar başta da bize... Nede olsa donanıma cokta bakan önem veren yok...

Sunroof + Elektrikli ısıtmalı yarı deri nobuk koltuklar, mp3 lu CD player ve aux cıkıslı ve baglantı kutusuda torpitoda. Aracım Dynamic yani ici koyu renkli , privielege ler sanırım açık renkli ama kir gösteriyormuş dediler. Bilirsiniz satıcılar hep sattıklarının iyi, diğerinin kötü yönlerini öne çıkarırlar :))

Navigasyon yok, ve sanırım bluetooth ta yok... Cok iyi inceleyemedim daha sadece istanbuldan alıp kocaeline geldim. Laguna 170 Hp motorlu olması temiz ve sağlam olması benim için yeterliydi 37500 e aldım... Ama kredi cektim 35000 tl lik. Laguna II mi satıp krediyi kapatacagım, takasa girsem ölü fiyatına alıyor servisler galeriler... Hemde oda 2.0 otomatik vites olunca Allahtan Prins LPG var sorusuz. bakalım binicisini bulup satmaya calısacagım onuda...

İstinyede Boğaziçi Renault Mais ten aldım ve ikinci sahibiyim :) Oradan Kocaeliye geldim sakin kullandım 120 civarı bir ara bir ikisiyle kapıştım dayanamayıp 85 km yol ortalama 12 lt Bir süre daha kullanıp acele yine Prinslemeli bunuda :))

Gerçekten LAGUNA ne imiş anladım bugun, çok keyifliydi. Laguna II virajlarda savrulmaz kaymaz ama viraja göre yatar esnerdi, Laguna III te düz yol mu virajdamıyım belli değil en çok hoşuma giden özellik bu oldu. Artık virajlara daha cesur girebiliyorum... Birde gerçekten 2000 devirde 120 km/h hıza ulasması mukemmel ve sessiz motor ...Bir ara 4500 devire kadar çıktım Turboda oyle fazla ses çıkarmıyor Yani özetle bugune dek Lagunaya bindiğimi sanıyormuşum

Keşke önüde Laguna II Faz 1 gibi olsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohayyam -- 13 Nisan 2012; 17:00:35 >

• quote:

Laguna III forumu canlandırma calışmalarım ve Istanbuldan aracı alıp Kocaeline gelis sonrası izlenimlerim...Bilgilerinize

quote:

quote:

Selamlar Arkadaslar

Bende 2008 model Laguna III Dynamique 2.0T ile araniza katildim. 2007 den beri 2003 model Laguna II Priv. 2.0 BVA + Prins LPG ye biniyordum. Laguna II 2.0 T ararken Allah Laguna III 2.0 T nasip etti...

Hayırlı olsun, hoş geldiniz aramıza. Allah kazasız belasız ağız tadıyla binmek nasip etsin.

Sizce mahsuru yoksa aracınızdaki donanım bilgisiyle birlikte fiyat bilgisini paylaşabilir misiniz?

Donanım mı o da ne? özellikle Lagunalar için Laguna II de o kadar farklı donanım vardı ki hepsi privilege idi. Laguna III lerde de sanırım aynı dır. Hep demiştim bu fransızlar ellerinde kalan artan parcalardan Laguna yapıp 3. dunya ülkelerine gönderiyorlar başta da bize... Nede olsa donanıma cokta bakan önem veren yok...

Sunroof + Elektrikli ısıtmalı yarı deri nobuk koltuklar, mp3 lu CD player ve aux cıkıslı ve baglantı kutusuda torpitoda. Aracım Dynamic yani ici koyu renkli , privielege ler sanırım açık renkli ama kir gösteriyormuş dediler. Bilirsiniz satıcılar hep sattıklarının iyi, diğerinin kötü yönlerini öne çıkarırlar :))

Navigasyon yok, ve sanırım bluetooth ta yok... Cok iyi inceleyemedim daha sadece istanbuldan alıp kocaeline geldim. Laguna 170 Hp motorlu olması temiz ve sağlam olması benim için yeterliydi 37500 e aldım... Ama kredi cektim 35000 tl lik. Laguna II mi satıp krediyi kapatacagım, takasa girsem ölü fiyatına alıyor servisler galeriler... Hemde oda 2.0 otomatik vites olunca Allahtan Prins LPG var sorusuz. bakalım binicisini bulup satmaya calısacagım onuda...

İstinyede Boğaziçi Renault Mais ten aldım ve ikinci sahibiyim :) Oradan Kocaeliye geldim sakin kullandım 120 civarı bir ara bir ikisiyle kapıştım dayanamayıp 85 km yol ortalama 12 lt Bir süre daha kullanıp acele yine Prinslemeli bunuda :))

Gerçekten LAGUNA ne imiş anladım bugun, çok keyifliydi. Laguna II virajlarda savrulmaz kaymaz ama viraja göre yatar esnerdi, Laguna III te düz yol mu virajdamıyım belli değil en çok hoşuma giden özellik bu oldu. Artık virajlara daha cesur girebiliyorum... Birde gerçekten 2000 devirde 120 km/h hıza ulasması mukemmel ve sessiz motor ...Bir ara 4500 devire kadar çıktım Turboda oyle fazla ses çıkarmıyor Yani özetle bugune dek Lagunaya bindiğimi sanıyormuşum

Hahaha yakıt tuketımı yazma sekerim :) Birde diyorsun ben hep 29 goruyordum dıye atmosferık 2.0 ın yakıtı ile turbonun yakıtı baska agam kadranda anlık tuketımde ne goruyorsan ahanda aynısını yakıyor 29 dıyorsa gercekten 29 lıtre yakıyor :D
    Turbo dunyasına hos geldin :P

• quote:

Laguna III forumu canlandırma calışmalarım ve Istanbuldan aracı alıp Kocaeline gelis sonrası izlenimlerim...Bilgilerinize

quote:

quote:

Selamlar Arkadaslar

Evet abi, turbo dunyasına hoş geldin
    "Yaktıgın benzin senin olsun, kullanımdan haber ver" diyecektim sen soracaklarımı zaten cevaplamışsın

Allah kaza bela vermesin. Prins le ve temiz kullan ,çizik mizik istemem , seneye kısmetse alacağım senden , iyi bak ona

• Turbo 'da böyle bir sıkıntı var malesef (gerçi bizde benzin pahalı diye sıkıntı yoksa turbo takviyesi gayet iyi)
    Bu arada prins kesinlikle turbo beslemeli araçlar için en iyi tercih.
    Zamanında turbolu aracıma (passat 1.8 t) taktırmak için çok araştırdım (1 sene araştırdım sonra arabayı almak istediler sattım :) )
    Şaka bir yana kesinlikle prins çok mantıklı bir tercih turbo için, servisinden sanayisine kadar işi bilen herkeste bunu öneriyor, birde adam gibi montaj
    yapılacaksa ve adam gibi ayar o durumda brc de öneriliyor.
    Hayırlı uğurlu olsun.
    Bende laguna bakıyordum özellikle çok fark yok diye 2005 sonrası bakıyordum ama bu konuşma olayını istediğim için.
    Kesinlikle faz I alacağım sanırım :)
  • arkadaşlar laguna II 1.6 16v prilivigeç ile bu gündeneme yaptım
    0-100 km 9(benzin)snve 10(gaz)sn de ulaştık vitesleri 45.000 devirde değitirdim önce benzin sonra gaz ile denedim.
    sonra araba ile teker teker viteslerde sonuna kadar gaza bastım denek için otobanda
    1 vites 70.000 devire kadar 60 yaptım
    2 vites 70.000 devire kadar 95 yaptım
    3 vites 70.000 devire kadar 135 yaptım
    4 vites 70.000 devire kadar 170 yaptım
    5 vites 70.000 devirde kadar 220 yaptım
    Yozgat-sorgun hekim oğlu bayiye pazartesi götürecem arabayı bakıma
    arabada fren(4ünüde) balatalarını değiştireceğim
    motor yağını değiştireceğim
    hidrolik yağını değiştireceğim
    fren yağını değiştireceğim
    hava filtresini değiştireceğim
    buji takımını değiştireceğim
    bunları yaptırmamın maliyeti ne kadar olur arabanın triger seti 120.000 km de değişmiş ben kaç binde deştireyim?
    arabada 16'jan var ama çelik değil,çıkma buldum 16'çelik orjinal renault laguna 2 jantı hiçö bir arızası yok kazada yok 4 adetine 500 istiyor ne dersiniz
    bide şu teyip işini biraz ayrıntılı anlatırsanız yeni aldım arabayı 6 ay önce bide istanbul üniverstesi hukuk öğrencisiyim 2.sınıf yardım edin müzik lazım yani
    rüzgarlık taktırsam faydası olur mu?
    araç yurt dışı emeklisi aracı araç gayet temiz ve Fransız malı adam kesin dönüş yapar iken araba ile kesin dönüş yapmış 6 yıl önce araba ile graj arabası arabası kaza yok darbe yok
    araçta hız sabitleyicisi sunrof ve tam deri koltuk yok onun full bunları ben yaptırınca full+full olacak inşallah
    allah tüm araçı olanlara kazasız belasız araba kullandırsın

• quote:

arkadaşlar laguna II 1.6 16v prilivigeç ile bu gündeneme yaptım
    0-100 km 9(benzin)snve 10(gaz)sn de ulaştık vitesleri 45.000 devirde değitirdim önce benzin sonra gaz ile denedim.
    sonra araba ile teker teker viteslerde sonuna kadar gaza bastım denek için otobanda
    bunları yaptırmamın maliyeti ne kadar olur arabanın triger seti 120.000 km de değişmiş ben kaç binde deştireyim?
    arabada 16'jan var ama çelik değil,çıkma buldum 16'çelik orjinal renault laguna 2 jantı hiçö bir arızası yok kazada yok 4 adetine 500 istiyor ne dersiniz
    bide şu teyip işini biraz ayrıntılı anlatırsanız yeni aldım arabayı 6 ay önce bide istanbul üniverstesi hukuk öğrencisiyim 2.sınıf yardım edin müzik lazım yani
    araç yurt dışı emeklisi aracı araç gayet temiz ve Fransız malı adam kesin dönüş yapar iken araba ile kesin dönüş yapmış 6 yıl önce araba ile graj arabası arabası kaza yok darbe yok
    araçta hız sabitleyicisi sunrof ve tam deri koltuk yok onun full bunları ben yaptırınca full+full olacak inşallah
    quote:

bide istanbul üniverstesi hukuk öğrencisiyim 2.sınıf yardım edin müzik lazım yani

Sonra adalet geç tecelli ediyor diyorlar.....

• quote:

Merhaba,
    Agır bakım aralıgı için daha evvel sormustunuz cevap verildi.

Benim değinmek istediğim nokta ise 0-100 hızlqnma degeriniz. Benzinde 9 sn demişsinizki 170 beygirlik araclarımızın degeridir bu!Ya gostergeniz yanlış yada aracınız 1.6 değil :)

Bir de devir saati 1000 li degerlerdir.Mesela 70.000 devir değil 7000 devir gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen_hakki -- 13 Nisan 2012; 22:19:50 >

• quote:

1.6 Laguna ıle 5 ci citeste 7.000 d/dk çevirmeniz imkansız
    1.000 d/dk daki hızınız 5 ci viteste 34, 8 km dir.
    7.000 d/dk yı cevirebilseydiniz hızınız 243, 6 km olmalıydı, 151 Nm lik bir motorla o devir fizik kanunlarına aykırı!
    Fabrika verisi son hızınız 194 km/s - Arkadan gelen rüzgar + yolun eğimli olması halinde dahi maksimum 10-15 km bir artı hızınız olabilir buda en fazla kadranda 210 gormenizi gerektirir ki bu bile extrem durumlar için geçerlidir. 170 HP lik Turbo Laguna II nın fabrika son hızı 219 km/s tir kı üzerine çıkarken bu süratin çok uygun yol koşulu (boş ve en az 4-5 km lik uzun bir düzlük) aradığını belirtmeden geçemeyeceğim.
    Kaldı ki 9 sn 0-100 değerinizi esp kapalı haldeyken dahi biz çıkartamakta zorlanıyoruz.
    Laguna II 1.6 16 V in 0-100 hızlanma verisi 11, 8 sn dir fabrika olarak.
    Ilk mesajlarınızda eklediğiniz Teyp ve konsol goruntulerı sanırım temsili olsa gerek çünkü o resimler sağdan direksiyonlu bir araca ait. Bardaklık solda, kart yuvası sağda. Üstelik ne Türkiye de ne de avrupada 1.6 16 V motorun 120 HP liği maalesef yok. Avrupa olanların hepsı 115 HP, Türkiye gelenler Faz lerde 110 Faz 2 lerde 115 HP.
    Bir mesajınızda aracın %98 performanslı oldugunu usta soyledı demıssınız aracınız frenlemelı dınamometreye (bu dinamometre turkıyede yalnızca sayılı bır kac merkezde bulunmakta) girmeden, kompresyon mıktarlarınız ölçülmeden sadece oyle bir kaç basit işlemle soylenebilecek bir laf değil. Ustanız buyuk olasılık o lafı aracınız guzel calısıyor hani performansı bu yuzden iyidir tezini desteklemek adına söylemiştir.
    Laguna II lerde rüzgarlık görünüm olarak iyi performansa katkısı pek tabi olacaktır ancak orjinalini bulmak Renault servislerinde imkansız dısarda yapanlar var fakat aerodimiden bi haber insanların yaptıkları yada yapacakları bir bagaj ustu spoiler in yarardan çok zarar getırecegını dusunuyorum.
    Tam deri koltugun maliyeti 2-3 bın TL den aşağı olmayacağı gibi elektrikli ve ısıtmalı hale getirmeniz oldukça maliyetli o parayla satıp bahsedilen donanıma sahip olan alınabilir.
    Bir diğer konu sunroof olayı, sonradan takılan sunroof için tavan güçlendricilerine ihtiyacınız olacaktır. Orjinalde bunlar yapılırken tavan yapısı zaten fabrikasyon olarak güçlendirilmiş oluyor, siz kesme işlemini yaptığınızda rijitliği bozmus olacaksınız ki bu durum tavsiye edilen bir husus değildir. Hadi onuda yaptınız diyelim tavan döşemesi bile değişmesi gerekecek ki bunun maliyetini iyi arastırın derim.

• quote:

Öncelikle performans verileriniz benim 3.2 GTS vectra gibi :)
    Benim aracın yarısı kadar bir motorda bu değerleri alıyorsanız valla taktir ettim, hele lpg de sadece 1 sn fark ediyor demişsiniz ki bu çok ilginç.
    Diğer arkadaşlar gerekli şeyleri söylemiş zaten, benim ekleyeceğim tek şey aracınızı renault ile irtibata geçip değerinin 10 misline satabilirsiniz, çünkü
    profesyonel pist ve fabrika ortamında uzman kişilerce yapılmış testlerin üzerinde verileriniz var, renault bunu merak edip aracı incelemek isteyecektir.
    Müzik olayına gelecek olursak, iki şansınız var bununla ilgili mevcut üniteyi değişmek istemiyorsanız:
    1- CD Changer girişini AUX 'a çevirebilirsiniz (bu usb ye çevirmez)
    2- Bir FM transmitter alabilirsiniz.

Ünite değişecekseniz:
    1- Çıkma USB destekli ünitelere bakın forum sitelerinde ikinci ellerde fazlaca bulabilirsiniz.
    2- Direksiyon kumandanıza uyumlu bir double din ünite alabilirsiniz.

Rüzgarlık faydalı olur ancak arkadaşlarında dediği gibi adam gibi aerodynamic yapılamayacağı için (klasik silikon veya vida ile yapılacak) görüntü harici bir işe yaramayacak.
    Araç fransızdır ancak konsola bakıldığında ingiliz versiyonu gibi görünüyor (kart okuyucu sağda, bardaklık solda) belki yurtdışından gelmiş sağdan sola alınmış olabilir direksiyonu
    Hız sabitleyici bildiğim kadarıyla zaten sadece otomatik vites ile geliyor, sunroof yaptırabilirsiniz webasto sunroof konusunda iyi fabrikasyona yakında yaparlar elektrikli olarak ama maliyetine girermisiniz bilmiyorum.
    Elektrikli koltuk aracınızda imkansız (zaten istememişsiniz ama) çıkması bulunmadan normali çeviremezsiniz, deri olabilir 800-1000 arası istanbulda yapan yerler var.
    Koltuk ısıtmada 150 lira gibi bir maliyet ile yapılabilir deri için koltuk söküldüğünde ancak sonradan bu tip donanımlar sıkıntı doğurabiliyor.
    Aracınız Privilage ise + KP ile bu donanımlar veriliyor, benim tavsiyem o kadar masrafa girmek yerine (müzik ünitesi dahil), satıp Privilege + KP modeli almanız.
    Aracın özellikleri aşağıda:

GÜVENLİK
    ABS + EBV
    ESP+ CSV ve ASR
    Fren Destek Sistemi (AFU)
    Çift kademeli açılan sürücü ve yolcu hava yastıkları
    Perde hava yastıkları
    Yan hava yastıkları
    Yükseklik ayarlı ön gergili ve güç limitörlü ön emniyet kemerleri
    Ön gergili arka emniyet kemerleri
    Eğim ve yükseklik ayarlı ön koltuk başlıkları
    Arka koltuk başlıkları 3 adet virgül tip
    Kapıların hareket sonrası otomatik kilitlenmesi
    Kumanda ile açılan elektronik motor kilidi (İmmobiliser)
    Ani durmalarda 4lü flaşörlerin otomatik yanması
    KONFOR ve İÇ EKİPMANLAR
    Klima
    Elektronik klima:sağ/sol ayrı ayarlı
    Arka bölüm havalandırma kanalları
    Partikül filtresi
    Hızlı buğu çözme
    Renault Card Sistemi (anahtarsız sistem)
    Türkçe uyarı ekranı
    Türkçe konuşan uyarı sistemi
    Arka park sensörleri
    Yağmur sensörlü ön cam silecekleri
    Yol bilgisayarı
    Hız ayar ve sınırlayıcı
    Akıllı ön ve arka cam silecekleri
    4x15 W Radyo-Teyp ve CD changer (4 hoparlör, 2 tweeter)
    4X30 W Radyo-CD çalar
    4x40 W Hi-Fi Radyo-CD çalar
    CD çalara entegre CD changer (5+1)
    Elektrikli dış dikiz aynaları
    Elektrikli katlanır dış dikiz aynaları
    Elektrikli ön camlar, sürücü tarafı tek dokunuşla açılıp kapanabilen
    Elektrikli arka camlar
    Renkli camlar
    Atermik ön cam
    Elektrikli açılır tavan KP
    Soğutmalı torpido gözü
    Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
    Değişken takviyeli direksiyon
    Takviyeli direksiyon
    Sürücü koltuğu yükseklik ayarı
    Yolcu koltuğu yükseklik ayarı
    Arka koltuk sırtlığı 1/3-2/3 katlanma özelliği
    Telefon ön hazırlığı
    Gece kararan iç dikiz aynası
    Elektrikli arka camlar+sıkışmayı önleyici sistem
    Orjinal halı paspaslar
    Deri direksiyon
    Deri kaplı vites kolu topuzu
    Arka ve arka yan perdeler
    Sürücü koltuğu bel ayarı
    Ön orta koltuk dayama konsolu
    Arka orta koltuk dayama ve açılabilir bardaklık seti
    Deri koltuklar ve kapı panoları
    Elektrik ayarlı koltuklar KP
    Hafızalı ve ısıtmalı koltuklar
    Cama entegre radyo anteni
    ESTETİK ve DIŞ EKİPMANLAR
    Sis farları
    Çift optik halojen farlar
    XENON farlar + far yıkama sistemi KP
    Gövde rengi yan aynalar
    Nikelajlı kapı kolları
    Gövde rengi kapı kolları
    15" saç jant + "ORSAY" tipi jant kapakları
    16" "QUERCY" tipi alüminyum alaşımlı jantlar
    16" "ARGOS" tipi alüminyum alaşımlı jantlar

• arkadaşlar aracımın tüm değerleri şüphesiz doğrudur.araç 9 yıl önce Türkiye ye gelmiş.ben o zaman 3 sınıftaydım.arabayı görünce azım açık kaldı.o zaman dedim ki bu arabayı büyüyünce alacam dedim.Allah nasip etti ve aldım.araç bir abi nin Türkiye ye kesin dönüş yaparken getirmiş.ve 4 yıl kullanmış sonra tekrar çocukları tekrar abiyi yurt dışına götürmüş dolayısı ile araba garajda tam 5 yıl gibi bir süre yattı.ben üniversiteyi kazandım 2010 yılında İstanbul üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisiyim.1 yıl İstanbul'da ek işte çalışarak aldım.yani baba parası ile değil. kıymetinde inşallah bilecem.araçta sunrof,tam deri koltuk,hız sabitleyici dışında süper. performansında süper.bu değerleri düz sıfır asfalta ve trafiğe kapalı yerde yaptım.dayım Fransa da oto tamircisi.2 hafta önce burdaydı araba süper dedi.eksik parçaları benim arabadan takarım ben dedi.onun ki tamamen ful+ful+ful(navigasyon,çelik jant, elektrikli ısıtmalı-soğutmalı koltuk,hız sabitleyici,orjinal rüzgarlık,aux girişli teyp) yazın gelecek inşallah dün akşam konuştum.yani arabayı kendim aldım donanımını dayın yapacak inşallah süper olacak.benim sorularım ile ilğilenen abilerime teşekkür ederim.ağır bakımını yaptıracam ve bu hız denemelerini renault yetkili servisine gösterecem.performans değerinide İstambul da öçtürecem.bu ilk arabam inşallah savcı olunca Renault Latitude 3.0 v6 dci alacam inşallah herkese teşekkür ederim. Allah(c.c) kimseye kaza bela vermesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapan66 -- 14 Nisan 2012; 11:36:20 >

• 
Sayfa: önceki 456457458459460
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.