Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (435. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.196
Cevap
252
Favori
1.677.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: machine

merhaba 2004 laguna 2 var. kart var calısır durumda. aracta kart yuvasına taktıgımda kontak acılıyor.butun ısıklar yanıyor sonmesi gerekenlere sonuyor.servis yazısının sag yanında bir ısık var kartı yuvaya takmadan once yanıp sonuyor kartı yuvaya taktıgımda ise direk yanıyor.
    bu ısık sonmelimi yoksa yanıkmı kalmalı.
    aracta start dugmesine bastıgımda mars basmıyor.kaputu acıp elle marsa + elektrik verdigimde mars basıyor.ama arac calısmıyor.

sorun nereden kaynaklanıyor olabilir.
    o soyledigim ısıgın sonuk olması gerekiyorsa sanırım kart yuvasında sorun varmı demek oluyor.cunki kartı denettirdim bi yere kart saglam dedi.

mars basmaması İmmobilizer okumadıgı icin mi oluyor.o yuzdenmi calısmıyor arac.

biri kart yuvası arızalı dedi fakat bi anda olan bi sorun aracı bi arkadasın kullanırken tali yoldan ana yola hızlı cıktı ve donuste aracı vurdurarak stop ettirdi yani debriyeji ayarlayamadı kalkısta.
    ondan sonra mars basmadı.

biz e0lektronik ve uydu bilgisayar isi yapmaktaktayız.bu yuzden tanıdık cevremiz oluyorya.ama farklı farklı bilgiler.
    bi servistete calısan arkadas akunun oradan bi sigorta olabilir dedi o sigorta atınca boyle oluyormus.ayrıca sase kablosu kopunca olur demiş.
    yakıt kesicide varmıs fakat o sadece yakıtı kezmezmi.ayrıca darbe filan olmadı.biraz sarsıntılı stop etme oldu.

kart yuvası soktum ben kartı uzerinde gezdirdigim bazı bolgelerde tık tık tık tıktık ısıklar yanıp sonuyor kart tam oturdugunda normale donuyor.tık tık tık tık yapan kart yuvası aydınlatmaları ısıkları.
    kartı tam taktıgımda ısıklar yanıyor sonmesi gerekenler sonuyor o yuvarlak ısık 1 sn den az sonup hemen geri yanıyor.bi göz kırpması yapıp sabitliyor kendi.

beyni bile soktum acaba su filan mı aldı diye fakat beynin ici bi madde ile kablı elektronik ortamı gozukmuyor.su alması zor imkansız.

he birde daha oncede bilgisayarla bir arkadasıma arızaları sondurmustur.
    ısıtma sensoru arızası veriyordu.
    yani motor arızası resimi sondurdugum halde yeniden yanıyordu.
    bu olaydan sonra simdi kartı taktıgımda abs nin yanındaki motor arıza ısıgı hic yanmıyor. onceden abs ile beraber yanıyordu abs sonuyor o kalıyordu.
    simdi abs yanıyor sonra sonuyor motor arıza ısıgı hic gozukmuyor.

bi yerlerde okuduguma gore kolon kilidi arızası buna sebep olabiliyormus.

ama onuda tam bilmiyorum.

sizce sorun neden. henuz servis cihazı baglamadım.

tesekkurler

İmmobilizer ile alakalı bir arıza olsa o bahsettiğin yuvarlak (kırmızı) ışık hızlı hızlı yanıp söner.. Normalde O ışık yanar söner.. Kartı takınca sürekli yanar.. Araç Çalışınca söner.. Krank okuyucu ile alakalı bir sorun olabilir.. Yinede bir servise götürüp bilgisayara bağlatman gerekir..

• quote:

İmmobilizer ile alakalı bir arıza olsa o bahsettiğin yuvarlak (kırmızı) ışık hızlı hızlı yanıp söner.. Normalde O ışık yanar söner.. Kartı takınca sürekli yanar.. Araç Çalışınca söner.. Krank okuyucu ile alakalı bir sorun olabilir.. Yinede bir servise götürüp bilgisayara bağlatman gerekir..

bazı ustalar diyorki o kırmızı kartı takınca 5 sn sonra sonmeli yoksa arac mars bazmaz calısmaz diyor.
    sizin aracınıza kartı taktıgınızda kırmızı yuvarlak ısık 5 sn ye sonra sonuyormu ?

yoksa arac calısana kadar sabit yanıp bekliyormu ?

alakanıza cok tesekkurler
  • evet sabit yanıp kalıyorsa beynin programa ihtiyacı var.. Siz beyni değiştirdiniz veya yeni mi aldınız ? yada elektronik bir parça takınca onu normalde kendisi beyne işler ama bazen işleyemediği zaman o parçayı tanımıyor ve kendini korumaya alıyor.. immobilizer ile alakalı birşey olunca, örneğin başka bir laguna kartı takınca hızlı hızlı yanıp sönüyor.. O ışık araç çalışınca söner yada kartı takınca çalışmadan da 3-5 sn sonra. Sizin beyinde sorun var. Dediğim gibi götürün servise ki mais yetkili servis olmalı beyini sıfırlayıp yeniden yüklemeleri lazım.. kart okuyucu sigorta şu bu kurcalatmayın..
  • quote:

evet sabit yanıp kalıyorsa beynin programa ihtiyacı var.. Siz beyni değiştirdiniz veya yeni mi aldınız ? yada elektronik bir parça takınca onu normalde kendisi beyne işler ama bazen işleyemediği zaman o parçayı tanımıyor ve kendini korumaya alıyor.. immobilizer ile alakalı birşey olunca, örneğin başka bir laguna kartı takınca hızlı hızlı yanıp sönüyor.. O ışık araç çalışınca söner yada kartı takınca çalışmadan da 3-5 sn sonra. Sizin beyinde sorun var. Dediğim gibi götürün servise ki mais yetkili servis olmalı beyini sıfırlayıp yeniden yüklemeleri lazım.. kart okuyucu sigorta şu bu kurcalatmayın..

beyin yada herhangi bir parca degismedi.arac sadece kalkısta sarsıntılı bir sekilde stop etti.
    hepsi bu. ondan sonra bir daha mars basmadı aracı vurdurdum calısmadı.

sonrada bu acıklamalara kadar geldik.

simdi bi arıza tespit cihazı siparisi verdim.onun gelmesini bekliyorum.renault clip cihazı
    aracta dursun zırp pırt servisle ugrasmak yerine cihaz bende olsun olası durumlarda bakarım ne var neyok.

onun dısında suanda bir gelişme yok.
    yardımlarınız icin tesekkurler...

• merhaba arkadaşlar 2006 veya 2007 1.6 16V 115 Hp Laguna II Privilege almayı düşünüyorum daha önce 1998 2,0 140 hp volvo mtorlu RXT kullandım ama laguna 2 ler hakkında hiç bir bilgim yok 1,6 motor olması performansını etkilermi? ayrıca elektronik sıkıntıları çokmu forumu incelediğimde sadece eller serbest konumunum bile çok sıkıntı yarattığı dikkatimi çekti kısacası bu araçla ilgili bana nasıl tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Şimdiden ilginize teşekkür ederim. SAYGILARIMLA.
  • quote:

quote:

evet sabit yanıp kalıyorsa beynin programa ihtiyacı var.. Siz beyni değiştirdiniz veya yeni mi aldınız ? yada elektronik bir parça takınca onu normalde kendisi beyne işler ama bazen işleyemediği zaman o parçayı tanımıyor ve kendini korumaya alıyor.. immobilizer ile alakalı birşey olunca, örneğin başka bir laguna kartı takınca hızlı hızlı yanıp sönüyor.. O ışık araç çalışınca söner yada kartı takınca çalışmadan da 3-5 sn sonra. Sizin beyinde sorun var. Dediğim gibi götürün servise ki mais yetkili servis olmalı beyini sıfırlayıp yeniden yüklemeleri lazım.. kart okuyucu sigorta şu bu kurcalatmayın..

beyin yada herhangi bir parca degismedi.arac sadece kalkısta sarsıntılı bir sekilde stop etti.
    hepsi bu. ondan sonra bir daha mars basmadı aracı vurdurdum calısmadı.

sonrada bu acıklamalara kadar geldik.

simdi bi arıza tespit cihazı siparisi verdim.onun gelmesini bekliyorum.renault clip cihazı
    aracta dursun zırp pırt servisle ugrasmak yerine cihaz bende olsun olası durumlarda bakarım ne var neyok.

onun dısında suanda bir gelişme yok.
    yardımlarınız icin tesekkurler...

Merhaba,
    Renault arıza tespit cihazını nereden kaça tedarik ediyorsunuz? Özel değilse bilgi verir misin?
    Tşk...

• quote:

Merhaba,
    Renault arıza tespit cihazını nereden kaça tedarik ediyorsunuz? Özel değilse bilgi verir misin?
    Tşk...

merhaba bu vatandastan tedarik edicem. 0541 686 74 32

ayrıca aractaki sorunun devamı halen

arac içinde 4 numaralı sigorta atık 20 a yerine 30 a bile taktım yine atıyor. 4 numaralı sigorta nereye ait acaba bilen varmı ?

ayrıca antidemaraj sistemi devrede arıza tespit cihazında cıkan sonuc bu ?
  • Abicim bak arabanda sorun var sigorta atıyor ve takıyorsun ve daha büyük hasarlara sebep olacaksın.. Arıza tespit cihazıyla yada senin cliple yapabileceğin birşey değil benim dediğim.. Servise götür bağlattır hallet.. 50 lira gibi bi paraya mal olur.. Aracın çalışmıyor kaskon varsa ücretsiz çektirebilirsin ... Kaskon yoksa trafik sigortasını yaptırdığın firma ile görüş bazılarıın bir kereye mahsus böyle bir hizmeti var.. olmazsa 75 lira çekici ücreti var.. Yapacağın her yanlış daha büyük arıza demek..
  • merhabalar..2003 model 100000 km'de laguna 1.6 Privilege almayı düşünüyorum.21750 tl gibi bi rakam istiyorlar.sadece bagajda boyası olduğunu başka sorunu olmadıgınıda ekledıler.neler bakmalıyım alırken acaba?
    araba bu:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-100000-km-de-laguna-76074794/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackziplon

merhaba arkadaşlar 2006 veya 2007 1.6 16V 115 Hp Laguna II Privilege almayı düşünüyorum daha önce 1998 2,0 140 hp volvo mtorlu RXT kullandım ama laguna 2 ler hakkında hiç bir bilgim yok 1,6 motor olması performansını etkilermi? ayrıca elektronik sıkıntıları çokmu forumu incelediğimde sadece eller serbest konumunum bile çok sıkıntı yarattığı dikkatimi çekti kısacası bu araçla ilgili bana nasıl tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Şimdiden ilginize teşekkür ederim. SAYGILARIMLA.

merhaba,

1,6 araçta 2,0 performansı bulamayacağınız aşikardır, buna mukabıl performans 3. vıtes hariç bana tatmınkar gelıyor. genel anlamda performans 2006 laguna II 1,6 da iyidir.

aracınızı almadan, enazından elektronık denetlemeden geçirin. bundan sonrası tıtız kullanım ve bılınçlı kullanıcı olmakla alakalıdır. laguna elektronık evrımını dıger modellere göre daha erken tamamlamış bır markadır. düz mantıkla bakarsak ne kadar jan jan, o kadar rısk demektır.

dikkatlı bır kullanıcıya, normal şartlarda tatmınkar bır keyıf saglar.

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oomerozer

merhabalar..2003 model 100000 km'de laguna 1.6 Privilege almayı düşünüyorum.21750 tl gibi bi rakam istiyorlar.sadece bagajda boyası olduğunu başka sorunu olmadıgınıda ekledıler.neler bakmalıyım alırken acaba?
    araba bu:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-100000-km-de-laguna-76074794/detay

merhaba,

En üst pakedıyse, sınır tavan rakkamdasınız. Nelere bakılacagını üstatlar yazar sanırım.

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mitilci33

arkadaşlar bende Renault Laguna II aldım 2005 1.6 16V Expression 70000 km 3 parça boya var lpg yok ama aracı ilk sahibinden aldım çok temiz araç 22 500 e aldım sizce fiyatı pahalımı bu araç için ve bu araç çokmu yakıyor lpg takmalımıyım bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

hayırlı olsun, fiyat makul. çokmu, azmı yakıyordan zıyade cokmu , azmı yakıt parası ödemelıyım dıye bakarsan sanırım kendını cevaplarsın. şehır içi gazla 2,45 tl yakıyorum benzın denemedım.

saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: basmacı

quote:

merhabalar..2003 model 100000 km'de laguna 1.6 Privilege almayı düşünüyorum.21750 tl gibi bi rakam istiyorlar.sadece bagajda boyası olduğunu başka sorunu olmadıgınıda ekledıler.neler bakmalıyım alırken acaba?
    araba bu:

merhaba,

En üst pakedıyse, sınır tavan rakkamdasınız. Nelere bakılacagını üstatlar yazar sanırım.

saygılar.

en üst paketi olup olmadığına bilenlerin cevap vermesi uygun olur çünkü ben çok yabancısıyım bu arabanın.öyle çok performanslı olsun uçsun kaçsın istemiyorum.zaten alıp tüp taktırcam hemen.250 kuruş gibi rakamlara düşerse yakıtı tüple oldukça ideal olur benim için.şu an peugeot 1.4 70hp hdi araç kullanıyorum.karma yakıt tüketimi 227 kuruş.dediğim gibi performansla çok alakam yok.baymasın yeterli.
    peki mesela 21000e mi almak lazım?
    ilanı inceleyip fikrinizi söylerseniz sevinirim çünkü dediğim gibi oldukça yabancıyım bu arabaya..

• quote:

Abicim bak arabanda sorun var sigorta atıyor ve takıyorsun ve daha büyük hasarlara sebep olacaksın.. Arıza tespit cihazıyla yada senin cliple yapabileceğin birşey değil benim dediğim.. Servise götür bağlattır hallet.. 50 lira gibi bi paraya mal olur.. Aracın çalışmıyor kaskon varsa ücretsiz çektirebilirsin ... Kaskon yoksa trafik sigortasını yaptırdığın firma ile görüş bazılarıın bir kereye mahsus böyle bir hizmeti var.. olmazsa 75 lira çekici ücreti var.. Yapacağın her yanlış daha büyük arıza demek..

sorunu bulduk arıza tespit cihazı yetersiz kaldı yada ben tam anlamı ile onu kullanmayı bilmiyorum.
    arac bilgisayarda antidemaraj mı neydi onu aktif yapmıs.
    4 nolu ic panelde torpido icinde sigorta atıyor 20 a
    enjeksiyon ve mars sistemi devre dısı yada imboliezer mi ne karın agrısı o devre dısı oldugu icin kırmızı ısık sonmuyor.

sorun GERİ VİTES MUSURU SASE YAPMIS.
    sigorta atması bu yuzden
    mars basmaması bu yuzden
    enjeksiyon bu yuzden devre dısı.

saseyi kaldırdık sigortayı taktık arac normale dondu ...
    yardım edenlere tesekkurler...
    sagolun..

• quote:

Orijinalden alıntı: mitilci33

arkadaşlar bende Renault Laguna II aldım 2005 1.6 16V Expression 70000 km 3 parça boya var lpg yok ama aracı ilk sahibinden aldım çok temiz araç 22 500 e aldım sizce fiyatı pahalımı bu araç için ve bu araç çokmu yakıyor lpg takmalımıyım bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim...

Hocam bence normal almışsın biz de 22.000 e yeni tüp takılmış 2 parçadan boyalı 73.000 de 2005 expression plus aldık 500 civarı da masraf yaptık aynı hesaba geldi....
  • quote:

quote:

Merhaba,
    Tşk...

merhaba bu vatandastan tedarik edicem. 0541 686 74 32

ayrıca aractaki sorunun devamı halen

arac içinde 4 numaralı sigorta atık 20 a yerine 30 a bile taktım yine atıyor. 4 numaralı sigorta nereye ait acaba bilen varmı ?

ayrıca antidemaraj sistemi devrede arıza tespit cihazında cıkan sonuc bu ?

Evet hocam sürekli sigorta atıyorsa bi yerde kısa devre şase gibi bir sıkıntı var demektir. Git incelettir yoksa aracın elektrik-elektronik aksamı zarar görebilir mazallah...
  • sormak istediğim 1,6 motorda 2,0 motor ile kıyaslama yapmak değil örneğin aracın çekişinde sıkıntı yani rampalarda aşırı bir derecede bayılma olur mu? ayrıca elektronik aksamında çok sıkıntı yaratırmı? 2006 veya 2007 1.6 16V 115 Hp Laguna II Privilege için en öenmli olarak bu aracı alırken kaporta dışında en çok dikkat etmemiz gereken nedir? SAYGILAR.............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackziplon -- 29 Şubat 2012; 11:29:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackziplon

sormak istediğim 1,6 motorda 2,0 motor ile kıyaslama yapmak değil örneğin aracın çekişinde sıkıntı yani rampalarda aşırı bir derecede bayılma olur mu? ayrıca elektronik aksamında çok sıkıntı yaratırmı? 2006 veya 2007 1.6 16V 115 Hp Laguna II Privilege için en öenmli olarak bu aracı alırken kaporta dışında en çok dikkat etmemiz gereken nedir? SAYGILAR.............

Dogru vites ve devirde sollamalarda, rampalarda vs. "kesinlikle" üzmüyor.

Almadan önce bilgisayara baglatmanız cok iyi olur.

Klimasını, elektronik park frenini, kartı denemenizde fayda var.Bular ilk akla gelen ve cihaza sokmadan denebilecek noktalar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: basmacı

quote:

araba bu:

merhaba,

saygılar.

en üst paketi olup olmadığına bilenlerin cevap vermesi uygun olur çünkü ben çok yabancısıyım bu arabanın.öyle çok performanslı olsun uçsun kaçsın istemiyorum.zaten alıp tüp taktırcam hemen.250 kuruş gibi rakamlara düşerse yakıtı tüple oldukça ideal olur benim için.şu an peugeot 1.4 70hp hdi araç kullanıyorum.karma yakıt tüketimi 227 kuruş.dediğim gibi performansla çok alakam yok.baymasın yeterli.
    ilanı inceleyip fikrinizi söylerseniz sevinirim çünkü dediğim gibi oldukça yabancıyım bu arabaya..

Alıntıları Göster

selamlar,

makyajsız II leri incelemedım, yanlış görmediysem üst cama sahıp. zenon far var, üst paket dıyelım. linkteki aracın arka kapısı sagdan kaçık duruyor. arkadan cekılmış ıkı resımdede mevcut. bırıncı resımde acabamı dedım, ıkıncı resım tasdıkledi.

araç 21500 edermı? 25000 bıle az. fakat arz,talep meselesıdır bu iş. bana kalsa bıraz daha araştır derım. taktıracagın gaz sıstemı 2 lıra cıvarı, işlettim vırt, zırt derken oldu sana 24000. ıkıncı el alıyosun, dur içime sınsın dıyeceksın 1 tl de öyle harcıyacaksın. yanı kapında tamamdır dedıgın gun, bu aracın sana malıyetı 25,000 tl. dır. bu meblaya 2006 + tüplü
    ve ruhsata işlenmiş bulabılırmısın ?? araştır derim.

saygılar.

• Orijinalden alıntı: basmacı

selamlar,

makyajsız II leri incelemedım, yanlış görmediysem üst cama sahıp. zenon far var, üst paket dıyelım. linkteki aracın arka kapısı sagdan kaçık duruyor. arkadan cekılmış ıkı resımdede mevcut. bırıncı resımde acabamı dedım, ıkıncı resım tasdıkledi.

araç 21500 edermı? 25000 bıle az. fakat arz,talep meselesıdır bu iş. bana kalsa bıraz daha araştır derım. taktıracagın gaz sıstemı 2 lıra cıvarı, işlettim vırt, zırt derken oldu sana 24000. ıkıncı el alıyosun, dur içime sınsın dıyeceksın 1 tl de öyle harcıyacaksın. yanı kapında tamamdır dedıgın gun, bu aracın sana malıyetı 25,000 tl. dır. bu meblaya 2006 + tüplü
    ve ruhsata işlenmiş bulabılırmısın ?? araştır derim.

saygılar.

selamlar

satıcı ile konuştuğumda bana araçta sadece bagaj kapısının boyandığı söylendi.başka boya veya değişeni yokmuş.yine satıcının belirttiği cruise yokmuş araçta.cruise olmaması sanırım full donanımdan uzaklaştırıyor aracı.farkettiğiniz üzere sunroof var araçta..
    aklımdan geçen rakam 25000 zaten.daha fazla para bağlamak istemiyorum çünkü 2.araç olacak.bu fiyatlara bu donanımda sadece alfa 156 distinctive paketli olanlar ve laguna priviliage donanımlılar var..opel,audi,bmw gibi araçlarda bu donanımlıların yanına yaklaşılmıyor bile..öneriniz laguna olur mu peki?km ve boya takıntım var gerçi ondan dolayı kolay araba beğenemiyorum..

• 
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.