Şimdi Ara

Labtoba ssd eklemek istiyoruz hangisi uyar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arkadaşım labtobuna ssd eklemek istiyor fakat baya eski bir pc.2 gb ram bulmuş onu eklettirmiş bana rica etti foruma konu açıp soruşturabilirmisin diye bende onun adına açıyorum.modelimiz Toshiba Satellite c850d-10h buna en uygun en performanslı ssd hangisidir vatanda yaptıracağız maksat bir proğram kaldırıp çalıştırabilsin

• En uygun ve destek listesinde olanlar alttaki linklerde mevcut. Haricinde her ssdyi kullanırsınız. Yine de listedeki ssdlere göz atın bütçenize göre konu içinden belirtin. Türkiye'de (daha doğrusu Vatan'da) alabileceğiniz en uygun ssdyi seçmenize yardımcı oluruz.

SSD Upgrades yazan yerden kontrol edin.

https://www.mrmemory.co.uk/ssd-upgrades/toshiba/satellite/c850d-10h#!kingston-ssdnow-uv400-ssd-upgrade-kit

Bu da Ebay'daki liste. Belirttiğiniz laptop bilgisine göre listenen ssdler.

https://www.ebay.ie/csc/Hard-Drives-HDD-SSD-NAS/182085/i.html?Brand=%21&_nkw=toshiba+satellite+c850d

Bütçe ve kullanım amacınızı belirtmediğiniz için ( fiyat ve kapasite bilgisi olmadığı için ) öneride bulunmadım. Kontrol edip uygun olanları belirtin yardımcı olmaya çalışalım.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    hocam o kadar araştırıp yazmışsın teşekkür ederim.Arkadaşım için olacağı için ondan cevap bekledim yazmak için öncelikle bütçe 230-300 tl arası olarak belirlemiş.Benim şuanki sistemimde ssd mevcut olduğu için şu şekilde düşünüyorum arkadaşımın labtobunun max okuma yazma hızına ihtiyacı olacaktır.Fiyatına göre okuma yazma hızı en yüksek olan tercih sebebimiz olur bu durumda.Bu labtobda after efekt ve edius 7 proğramlarını kullanacak.Tamamen proğram odaklı olacak yani.vatanda olan ve labtobun max verimlilikle kullanabileceği bir ssd önerirseniz sevinirim sata 1 2 3 girişlerinden hangisi vardır bu labtobda inanın hiç bilmiyorum ama faydalı olacaksa almasında fayda var gibi
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Şu an için Vatan'da kapasitesine göre (240gb) fiyatı en uygun olan bu:http://www.vatanbilgisayar.com/sandisk-240gb-plus-sata-3-0-ssd-okuma-530mb-yazma-400mb-.html

Webe özel son 18 gün kalmış. Yani siparişi webden verin eğer ki elden alabilirsiniz derlerse gidip elden alın. Aynı ssdnin 120gb olanı 280 TL.

240 gb tüm marka ve modellerin en düşüğü ise 377 TL. Linkteki ise 309 TL. Yani 240gb olupta bundan ucuzu Vatan'da yok.

İlk olarak bunu tavsiye ederim.

İkinci olarak kendim kullandığım için öneriyorum.

Bu ssd alınabilir:http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-240gb-tl100-serisi-sata-3-0-ssd-550mb-okuma-530mb-yazma-.html?stk=True

Ben 120 gb modelini kullanıyorum. Hem performansından hem de kalitesinden çok memnunum. Vaadettiği hızın tamamını alıyorum. 2 yıldır en ufak bir sorun yaşatmadı.

Yine de ek olarak bakmak isterseniz:http://www.vatanbilgisayar.com/200-500-tl-arasi/solid-state-disk/?stk=True

Destek kısmına gelelim. Sitesinde ya da başka kaynakta sata portu ile alakalı bişey bulamadım. Sata 3 olursa ssdnin hız özelliklerini tam alırsınız. Sata2 olursa yine çalışır ancak sata2 destek hızında ne verirse onu alırsınız. Yani sata3 ile 500mb okuma yazma alırken sata2 ile 250-300mb civarı olur. Tabi bu değerleri örnek olması açısından verdim. Bu sisteme göre değişkenlik gösterir.

Diğer bir husus ise rastgele erişim süresi hdd'den daha iyi olduğu için okuma/yazma oranından daha fazla sizi ilgilendiren kısım burası olacaktır. Ve emin olun bu farkı da zaten kullanırken göreceksiniz. Okuma yazma hızlarına da kafa çokta kafa yormanıza gerek yok. Özellikle böyle eski sistemler ssd hdd ye göre performansını net şekilde ortaya koyabiliyor.

Size son olarak tavsiyem; kesinlikle o birinci linkteki ssdyi kaçırmayın derim.

hocam tavsiyen için teşekkürler ssd sistemin canı ciğeri oluyor gerçekten yarın gidip alacağız ssd yi mağazadan soralım eğerki wab den aldığımız ssd yi mağazadan teslim ederlerse ordan taktırır kurtuluruz.bende kendi sistemimde trasnced kullanıyorum gayet güzel çalışıyor eminim labtoba bayağı katkısı olacaktır
  • Afacan Dennis kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada aklıma gelmişken yazayım. Daha önce Vatan'dan benzer bir kampanya ile 64gb class 10 hafıza kartı almıştım. Nette bu şekilde bir kampanya da 59 TL idi. Telefonla resmini çektim, Vatan'a gittim bu karttan istiyorum dedim. Getirdiler ve 89 TL dediler. Resmini tekrar gösterdim sistemde 59 TL yazıyor dedim. Afederseniz falan filan dediler 59 TL ye verdiler. Dükkana geldik arkadaş duyunca gidip bende alayım dedi siteden bir baktık güncellenmiş 89 TL yapmışlar. Hani aklınızda bulunsun resmini çekip giderseniz ordaki fiyattan alabilirsiniz. Çünkü o webe özel falan diyebilirler siz azcık baskı yaparsanız yardımcı olurlar.
    saol dostum gelişmelerden bilgilendireceğim seni netteki fiyattan daha pahalı bi fiyata bana ssd satamazlar zaten kaçarı yok daha önce bende bu taktiği yapmışlığım var :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu RAM laptopuma uygun mu ?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.