Şimdi Ara

Labelflash

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Labelflash ve crossflash nedir ne işe yarar arkadaşlr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcolak55 -- 4 Ağustos 2006; 8:25:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: muratcolak55

Labelflash ve crossflash nedir ne işe yarar arkadaşlr

Labelflash kabaca diske lazerle etiket olusturmadir. NEC/Yamaha, Pioneer, FUJI gibi firmalar Labelflash; BenQ/Philips, Lite-On, LG/Hitachi, Samsung/Toshiba gibi firmalar da Lightscribe teknolojisini kullanmaktalar. Labelfash ve Lightscribe ayni gorevi yapmaktadir fakat Lightscribe ozelligine sahip optik surucuyle Labelflash optik medyaya veya Labelflash'li yaziciyla Lightscribe medayaya etiket olsuturulamaz. burada Labelflash tanitilmis, burada ise Labelflash ve Lightscribe karsilastirilmis.

crossflash ise optik surucu markasinin o model icin cikartmadigi bir bellenimi optik surucuye yuklemektir. crossflash; RPC kodunun ortadan kaldirilmasi, X markanin optik surucusunu ayni donanima sahip Y marka surucuye (veya X marka surucunun baska modeline) donusturerek Y marka (veya X markanin baska bir modeli) bellenimin getirecegi ek ozelliklerden yararlanma gibi amaclardan dolayi cikmistir. crossflash optik surucunun garanti disi kalmasina neden olur ve kullanici tarafindan yapilan hata, crossflash islemi sirasindaki el. kesintisi gibi nedenlerden dolayi alet kullanilamaz hale gelebilir (bazi aletler el. kesintisinden dolayi kesilen crossflash isleminden sonra tekrar kullanilir hale getirilebilir). crossflash'a bazi ornekler:

LG (buradan alintidir)
    GSA-4164B/GWA-4164B/GSA-2164D/GSA-2166D => GSA-4166B
    GSA-4165B => GSA-4167B
    GSA-H10A => GSA-H10N

NEC (buradan alintidir)
    ND-3100A => ND-3500A
    ND-2100/2500A => ND-2510A
    ND-3550/3551 => ND-4550/4551A
    ND-4550A => ND-4551A

Philips SPD2400 => Lite-On SHW-1635S
    Philips SPD6000 => Lite-On SHW-16H5S
    Philips DVDR1640P => BenQ DW1620/DW1620 Pro
    Philips DVDR16LS => BenQ DW1625
    Philips PBDV1628/DVDR1648 => BenQ DW1640
    Philips DVDR1660P => BenQ DW1650

burada da Lite-On/SONY dvd yazici listesi mevcut. aslinda ayni donanima sahip olan fakat farkli marka altinda olan ve link'teki verilere gore en cok klonu olan modeli veriim dedim:

LITE-ON DVDRW SOHW-1633S (16x+R, 4x+RW, 2.4x+R9, 8x-R, 4x-RW)
    4CUS DVDRW DRW-3S163
    SONY DVD RW DRU-710A
    SONY DVD RW DW-D22A
    GIGABYTE GO-W1608A
    HIVISION DRW3S163
    HP DVD Writer 630r
    Imation IMWDVRW16E
    Imation IMWDVRW16LI
    Memorex DVD+/-DLRWL1 F16
    PHILIPS ED16DVDR
    TEAC DV-W516G
    WAITEC ACTION16/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJouneyt -- 5 Ağustos 2006; 0:15:34 >

• peki bu etiketler ne işe yarar ve bunların bize faydası ne hocam
  • quote:

peki bu etiketler ne işe yarar ve bunların bize faydası ne hocam

verdiim link'lere bakmissan orda da goruldugu gibi olay sekil olayi aslinda. yani bu tekn. cikmadan once baski yapilabilir (printable) optik medya vardi sadece. boyle medyalarin ustune, tam bilmiyorum ama, farkli bi aletle murekkeple baski yapiliyor. Labelflash veya Lightscribe'ta ise baski yapcak baska makina ve murekkep fln kalkio ve hem verini yazion hem de lazerle etiketini olusturabilion tek aletle. lazerle yapildigi icin islem daha dayanikli oluyor haliyle. tabii bu dediim ancak Labelflash (FUJI) veya Lighstcribe (Verbatim'in var ama baska marka da olabilir) medya kullanilmalidir. bir baska ozelligi de diskin veri kismina da baski yapilabilmesi (verdiim link'lerde vardi) fakat veri yazildiktan sonra geriye kalan bos halkaya ancak, verinin ustune olmaz!! sonuc olarak bir nevi devrim denebilir etiket olayinda ama bizim gibi kullanicilar bu ozellikte bi alet aldiinda ne kdr sık kullanabilir o da soru isareti

• anladım yni dvd nin üzerine şekli resim falan gerek yok o zaman bana bi model tavsiye edrmisin
  • quote:

anladım yni dvd nin üzerine şekli resim falan gerek yok o zaman bana bi model tavsiye edrmisin

artik olay konu disi oldu yani, senin olayin yeni dvd yazici tavsiyesi ise abicim bi arastir forumu ya, ustte gozleri cikarcak sekilde ust konu var. tabii syafa sayisina bakinca insanin okumasi gelmio, onun yerine yeni yeni baslik acilio. tamam okuyamam dersen 30 kusur sayfayi eyvallah, arastir derim arkadasim. ama sunu soyliim ust konudaki bilgileri Türkçe ve bu kdr kapsamli olarak baska hicbir yerde bulamazsin..!!
  • DJouneyt arkadas cok guzel acıklamalarda bulunmus senın ıcın uzerıne baskı yapmak onemlı ıse lıghtscrıbe yada labelflash ozelllıklı dvd ve cd hangısını bulabılıyorsan onun optıc surucusunu alman gereklı pıyasada lıghscrıbe bulman olanaklı durumda ama labelflash ıcınse cok zor.hangısı ıyı der ısen labelflash daha hızlı. bu arada bos medyaların fıyatıda 4 tane bos dvd fıyatında bunuda goz onunde bulundurabılırsın.tavsıye dersen ben bu ozellıgı kullanmadıgım ıcın asus olur pıoneer urettıgı ıcın 2. olarakta nec i tavsiye ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SORUNSUZ LG FLATRON W1954S
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HERKESE TEŞEKKÜR ARKADŞLAAR BU ARADA AMACIM TAVSİYE DEĞİLDİ BUNU BELİRTEYİM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.