Şimdi Ara

L&C POWER SUPLY ARIZA YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler benim bilgisayarımda bulunan 300 watt güce sahip power suplly durduk yere arızalandı. sizce arıza kaynağı ne olabilir ?? fişe taktığımda üzerinde bulunan fan yavaş dönüyor. sizce hangi parça yanmıştır. içersindeki soğutucuya bağlı olan BBL3040PT adında 2 tane schotky diyot var. bir adet ırf 820 mosfet transistör var. diğer soüutucuda ise UF1002FCT isminde 2 tane 10 A ISALATION ULTRAFAST GLASS PASSIAEVD RECTIFIER diye acayip bir 3 bacaklı bir eleman var.

Ürün diğer 300 watt lık sıradan power lardan daha düzgün bir dizayne sahip içersindeki malzemeler bayağı kaliteli ve çok. arıza kaynağını bilen varsa yardımcı olabilirmi ??

• sorun sadece fanda mı

eğer fanda ise arıza yok gibi görünüyor ısındıkça fan hızlanır diye düşünüyorum
  • çıkış voltajları normal değerdemi? ölçtünmü acaba
  • aynı problem le bende karşılaştım. smps trafosu çıkışındaki 12 volt diyotunun tek bacağı ısınmaktan soğuk lehime dönmüş temas etmiyordu. çıkış kondansatörlerine de dikkat et şişmiş olabilirler.
  • beyloer çıkış voltajları power boşta çalışırken çıkışlar normal değerleri veriyor. 20 pin sokette diğer 2x12 volt anakarta takılan ve diğerleride normal olması gereken değerleri veriyor.
    audiocu kardeşimin dediği gibi soğuk lehim olmuş olabilir.
    power ı pc ye bağladımı bilgisayarı çalıştırmaya çalışıyorum. bilgisayar çalışmıyor. güç lambası hızlı bişekilde yanıp sönüyor. sorun bu

power benim elektronikten anladığım kadarıyla kaliteli ve bol malzemeli olarak üretilmiş. diğer 300 wattlık powerlardan çok daha iyi bir malzemeye sahip resimleri ekliyorum

yorumlarınızı bekliyorum... saygılar.

• bunlarda diğer resimler inanın şu an bilgisayarımda kullanmakta olduğum 500 watt FSP BLUE STROM II power supplyımda bile bu kadar malzeme yok hele soğutucu alüminyumlar oyuncak gibi FSP power bide bundaki soğutucu alüminyumlara bakın tam 2 katı yaa niye böle anlamıyorum.

• evet cihaza şimdi bir bakayım inş olay soğuk lehimle çözülür. burdanda değilse valla ne yapcam bilmiyom bu veleti !!
  • ilk resimde sigortanın karşısındaki 2 adet kondansatör 1000 lik gibi ya şişmiş yada resim parlıyor.
  • kardeş dediğin gibi bende ilk oraya baktım ama sağlamdı kondansatörler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.