Şimdi Ara

KYK oturdugun sehirde yurt cikar mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
32.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar manavgatta yasiyorum akdeniz universitesini kazandim diyelim kampus bizim ikamet ettigimiz yere cok uzak basvuru yapsam kyk yurdu cikar mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• öncelik özel durumu olanlara verilir daha sonra ikametgah adreslerine göre uzaktan yakına göre sıralanır çıkmaz diye birşey yok ama ilçesinde oturmanız bir dejavantaj malesef
  • verılır kardes benım arkadasım mersının bı ılcesınde oturuyo mersın unıversıtesınde okuyo ve kyk da kalıyo
  • Doğrudan çıkmaz, yani asil listeden kazanamazsın ve yedek listeye kalırsın. Üstelik aynı ilde oturduğun için yedek listenin çok gerisinde yer alırsın.

Asil liste şansını yükseltmek ya da yedek listenin ön sıralarına ilerlemek için, KYK başvurularından önce ikametgahını başka bir ile aldırabilirsin. Hile hurdaya girse de... :)

Hadi ikametgahını başka bir ile aldırdın, bu sefer de asil listeden kazanma şansın %100 değil. Çünkü KYK'nın yurt yerleştirmeleri için belirlediği belli öncelikler var. KYK'nın sitesinde de listelenmiş bunlar.

• Şehit ve gazi çocuğu ile, 5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince; malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları
  • Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %40'ın üzerinde olduğu tespit edilen özürlü öğrenciler
  • Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar
  • Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar
  • Millî amatör sporcular
  • Anne ve babası vefat edenler
  • Anne ve babası kanunen ayrı olanlar

Eğer bu öncelik durumlarının hiçbirini taşımıyorsan, asil listeden yurt çıkmama ve dolayısıyla yedek listeye kalma riski maalesef yüksek. Eğer bu öncelikli durumlara sahip öğrencilerden sonra yer kalırsa, belki çıkabilir.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 17 Temmuz 2012; 16:15:49 >

• verdiginiz cevaplad icin tesekkurler

• 5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince; malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları ne oluyor bu 5510 annesi veya babası vefat eden kişiler mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.h.a.

5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince; malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları ne oluyor bu 5510 annesi veya babası vefat eden kişiler mi ?

up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtlarda Barındırma Koşulları :

Bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olmak kaydıyla yurtlarımızda;

Ailesi yurdun bulunduğu şehir veya Büyükşehir belediye sınırları dışında oturan Ülkemiz öğrencileri (şehiriçi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan âmâ, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayan öğrenciler hariç),
    Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunmayan öğrenciler,
    Ülkemize eğitim ve öğretim görmek üzere gelen Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları öğrencileri,
    Ülkemiz ile kültür anlaşması bulunan ülkelerin öğrencileri,
    Kurum ve diğer kuruluşların yurtlarından süresiz çıkarma cezası almamış öğrenciler,
    Yabancı uyruklu öğrencilerden, yukarıdaki şartlarla birlikte ikamet tezkeresine sahip olanlar, barındırılmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.h.a.

5510 Sayılı Kanun hükümleri gereğince; malullük, vazife malullüğü veya harp mamullüğü aylığı alanların çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları ne oluyor bu 5510 annesi veya babası vefat eden kişiler mi ?

"Anne ve babanın vefat etmesi" de ayrı bir öncelik durumu; ama bu 5510 Sayılı Kanun ile ilgili öncelik durumu başka.

Bu arada "veya" değil, "ve". Yani hem annenin hem de babanın vefat etmesi gerekiyor. Allah göstermesin tabii. Kaybedenlere de sabır ve başsağlığı dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardiyakarrest

Yurtlarda Barındırma Koşulları :

Bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olmak kaydıyla yurtlarımızda;

Ailesi yurdun bulunduğu şehir veya Büyükşehir belediye sınırları dışında oturan Ülkemiz öğrencileri (şehiriçi nakil araçlarından yardımsız faydalanamayan âmâ, felçli, bir veya iki kolu veya bacağı olmayan öğrenciler hariç),
    Taksirli suçlar hariç, sabıka kaydı bulunmayan öğrenciler,
    Ülkemize eğitim ve öğretim görmek üzere gelen Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları öğrencileri,
    Ülkemiz ile kültür anlaşması bulunan ülkelerin öğrencileri,
    Kurum ve diğer kuruluşların yurtlarından süresiz çıkarma cezası almamış öğrenciler,
    Yabancı uyruklu öğrencilerden, yukarıdaki şartlarla birlikte ikamet tezkeresine sahip olanlar, barındırılmaktadır.

net bilgi icin tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.