Şimdi Ara

KYK'DAN ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ YAPILANDIRMASI İPTAL OLANLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
30.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu konun mağdurlarının sayısı çok fazla ama çözüm yok :((


    burada toplanıyoruz ...


    http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=878157
  • d.h. güçlü bir iletişim aracı. sesimizi duyuralım.
  • arkadaşlar çözüm önerisi olan var mı =?
  • şu an için taksitlerimizi yatıralım.. bir defa aksatmaya iptal oluyorsa yapılandırmaya katılanların çoğunluğunun yapılandırması iptal olacaktır. Bu da yeni bir düzenlemeyi zorunlu kılacaktır bence...
  • Merhaba bendede 1 günlük gecikmeden dolayı aynı durum oldu. Sonraki 2 ay ödeme yapmaya devam ettim fakat bu ay öğrenim kredisini yatırdım katkı kredisini sistem kabul etmedi. Gecikmeden dolayı kabul etmemiş olsa ikisinide etmezdi anlamadım. Bu konuda bir gelişme varmı arkadaşlar icra durumu falan olurmu:(
  • gelişmeleri buradan bildirelim arkadaşlar...
  • bende katkı kredisin yapılandırdım topyekün ödeme olarak ekimin 20sinde yatırdım çok rahattım biitti diye aylar sonra netten bakayım bir ne oldu son durumunu verdilermi diye ne göresem iyi 12 ekim son ödemeymiş ve benim yapılandırma iptal olmuş tekrar borçlu görünüyorum aradım görevli 12 ekimden 8gün geç yatıormışsınız dedi şaşatım kaldım böyle bir yazı okumadım.sadece ekim sonu diye biliyordum bilen varmı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim
  • Arkadaşlar bende aynı durumdan mağdur oldum. 31 Temmuz son ödeme tarihli taksidimi 11 ağustosta ağustos taksidiyle birlikte ödedim. KYK sayfasına girdiğimde yapılandırmamın bozulduğunu gördüm. KYK'yı aradığımda yetkili bu konuyla ilgili kanun olduğundan herhangi bir ley yapamayacaklarını yapılandırmamın bozulduğunu söylediler. Borcumu topyekün ödemem gerekiyormuş. Düzenli olarak takstilerimizi yatırırken şimdi ben bunu topyekün nasıl öderim. Ne yapacağımı şaşırdım. Taksitleri ödesemmi ödemesemmi bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuketici06 -- 31 Ağustos 2010; 11:34:08 >
  • Arkadaşlar Ben ve eşim de aynı konuda mağduruz. 2 günlük geçikme ile ödememizi gerçekleştirdik ancak durumumuz çok kötü halen taksitlerimizi ödüyoruz ancak ne olacağı meçhul. Dosyamız vergi dairesine gönderilmiş. İcra gelen veya sonnuç alan var mı?
  • Merhabalar,

    Adım Onur Burçak Belli. Haber Türk'te gazeteci olarak çalışıyorum. Ben de kyk'nın 28 Şubat mağduruyum. Daha fenası, ben yasanın böyle işlediğinden haberdar olmadığımdan 1 Mart'ta yatırdığım taksitin ve sonrasındaki taksitlerin işe yaramadığından çok geç haberim oldu. Ben de taksitlerimi yatırmaya devam ediyorum. Ancak uygulamanın mahkeme aracılığı ile geri çevrilebileceğini öğrendim. Ayrıca kuruma ve meclise konu ile ilgili baskı yapmak geekiyor. Daha önceki yapılandırma da yine borçluların baskısı sayesinde gelmişti.

    Ben avukatlarla ve kurumla görüşmelere devam ediyorum hem gazeteci olarak hem mağdur olarak. Bence burdan bir kampanya çıkarabiliriz ve hep beraber mağduriyetlerin giderilmesi için baskı yapabiliriz. Daha önce kendi adına dava açmış ve kazanmış bir avukat ile görüştüm.

    Konuyu bizim Haber Türk'e de taşımayı planlıyorum. Bu nedenle benzer durumda mağdur olanlardan bana ulaşmalarını ve kendi hikayelerini anlatmalarını rica ediyorum.

    İLETİŞİM BİLGİLERİM:

    ONUR BURÇAK BELLİ
    0212 313 66 33
    onurburcak@gmail.com

    Maillerinize iletişim bilgilerinizi de eklerseniz memnum olurum.




  • Siz Herhangi bir sonuç alma ışığı gördünüznüz mü? KYK da her düzeyde çalışanla konu hakkında istişarede bulunmamıza rağmen hiç sonuca varamayacağımıza karar verdik. Mahkeme yolu son günün tatil günü olmasına dayalı ve çok teferruatlı. KYK ya baskı yapmanın yolunu bulmalıyız.
  • yatırmaya devam mı etmeliyiz?
  • yatırmaya bence devam edelim ve aynı zamanda hem duyarlı ve hem de birlik olalım.Bir arkadaşın tavsiyesi ile pazartesi günü KYK yapılandırma mağdurları olarak ortak hareket ederek kyk'ya email atacağız. memurlar forumu da takip edelim, gönderceğimiz metnin taslağı orada
    Bir gelişme durumunda lütfen birbirimize bildirelim.
    KYK'ya baskı yapmak bir kamuoyu oluşturmak için lütfen tüm mağdurlar olarak ses verelim; email ile, ilgili yerlere baskı kuralım.
  • güncel
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Aynı durum benim ve arkadaşımın başına da geldi. 31 Agusutos 2010 zafer bayramı olduğu için ödemeyi, 1 eylülde yapınca yapınlandırmanın iptal olduğunu gördük.. Ben yine de taksitleri ödemeye devam edeceğim. Bence sizde ödemeye devam edin.

    Birlik olalım..Birlik olursak, yasada yeni bir düzenleme yaptırabiliriz. Ortada bir yasa var ancak ancak hiç te adil değil... Bir gün geç ödedim diye 2000 tl extra faizin binmesi ne kadar adil olabilir ki... İster maliyeye ister icraya bildirilsin yapılandırmaya göre taksitlerimi ödeyeceğim ancak onun dışında tek kuruş ödemeyi düşünmüyorum...
  • Az önce yurtkuru bir daha aradım...

    Bu durumla ile ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını ve kesinlikle taksitleri ödemeye devam etmemi söylediler....
  • Arkadaslar merhaba,

    Benim bir sorum olucak. Konuyla pek alakasi yok ama, ben gecen seneki firsattan yararlanamadim ama simdi kredi borcumu tek odemede bitirmek istiyorum. Dilekce versem sizce hala %75 indirim yada bir indirimden yararlanabilir miyim? Kiminle hangi yollarla gorusmem gerekir? Yoksa zamani gectigi icin oyle bir firsatim yok mu?

    Tesekkur ederim cevaplariniz icin.
  • merhaba,
    bu hayat kavgası içersinde kendi imkanlarımızla kredi ödemeye çalışıyoruz ama bayram tatillerinden dolayı madur olduk bir günlük gecikmeden dolayı...sanki iş vardı çalışmadık illa yapılandırma dedik eşim ve ben şu ana maduruz bir yıl düzenli ödedik ama son bayram tatilinden nsonra yapılandırmamız iptal oldu.kredi verdiklerinde kart yolladılar sıra ödemeye gelince neden göndermediler madur edildik resmen insanları eşşek yerine koymalarından bıktık artık iş vermediler bulduk ödüyoruz işte daha ne istiyorlar üç - beş gün opsiyon tanısınlar bizin suçumuz mu ödemenin bayrama rastlaması

    ne yapılabilir acil cvp alabilir miyiz on beş gün sonra yeni yapılandırma var mış ona kadar bilgi alabilirmiyimmm neden yeniden faiz ödeyeyim ki




  • ÖNEMLİ NOT: 8 DEN FAZLA ÖDEMESİNİ AKSATAN BU KANUNDAN YARARLANAMAYACAKMIŞ...

    Öğrenim Kredisi Borç Affı Nasıl olacak ? Kredi yurtlar Affı nasıl olacak Kyk Affı nasıl olacak harç kredisi borç affı ayrıntıları kapsamı taksitleri hakkında 2010 harç kredisi

    Kamu borçlarının yeniden yapılandırılması yasa taslağı, üniversite öğrencisiyken alınan harç ve öğrenim kredileri nedeniyle haciz kıskacındaki 1 milyon kişiye büyük kolaylık getiriyor.

    Öğrenciliği sırasında Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan öğrenim kredisi kullanan ancak daha sonra bu borcunu ödemeyenlere ödeme fırsatı geliyor. 31 Temmuz 2010 tarihi itibariyle ödemedikleri 1 milyar 300 milyonluk borçlarına 200 milyon lira da gecikme zammı işleyen 1 milyon üniversite mezunu devletle barışabilecek.

    200 MİLYON SİLİNECEK

    Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü yetkilileri, borçluları yeniden yapılandırmadan yararlanmaya çağırdılar. Üst düzey bir yetkili, �Yapılandırma sizin lehinize, çok büyük kolaylık sağlanıyor. Bu fırsatı kaçırmayın� dedi.

    Borçluların yeniden yapılandırmadan yararlanmaları durumunda gecikme zamları silinecek. Anapara borcu ise enflasyon oranında bugüne taşınarak güncellenecek.

    Ancak borç peşi ödemenin yanı sıra 6 ila 18 taksitte de ödenebilecek. Taksitlerin ödeme süresi ise 2 ayda bir olacak. Böylece 6 taksite bölünen bir borcun ödeme süresi 1 yıl olacak. Ya da 18 aya bölünen borç aslında 36 ayda yani 3 yılda ödenmiş olacak.

    NE KADAR FAİZ ÖDENECEK

    Öğrenim kredisi borcunu 6 taksitte ödemek isteyenlerin alacak tutarı aylık 1.05 katsayısı ile çarpılacak. 9 taksitte ödemeler 1,07; 12 taksitler 1,10; 18 taksit isteyenlerin borcu ise 1,15 ile çarpılacak.

    Aynı yetkili, Kurumun, geçen yıl çıkardığı ödeme kolaylığından yararlanmak için başvuran ancak daha sonra borcunu ödemeyen 100 bin kişi olduğunu vurguladı. Yetkili, bu yapılandırmadan onların da yararlanabileceklerine dikkat çekerken, onları da bu fırsattan yararlanmaya ve borçlarını bu kez düzenli ödemeye çağırdı.

    TAKSİTLER UZAYACAK

    Katkı ve öğrenim kredileri, okulun normal bitim süresinden iki yıl sonra ödenmeye başlıyor. Borçlu, borcunu kredi aldığı sürenin yarısı kadar zamanda ve 3′er aylık taksitler halinde ödüyor. Ödenmeyen her ay içinse yüzde 1.4 oranında gecikme zammı ekleniyor.

    Ancak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu’nda değişiklik yapılıyor. Bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan tasarı kabul edilirse, öğrenim kredisi alanlar, borçlarını kredi aldıkları süre boyunca ödeyebilecekler.

    Mevcut kanuna göre, 4 yıllık lisans eğitimi boyunca kredi alan bir kişi, üniversiteyi bitirdikten sonra kredi borcunu 2 yılda geri ödemekle mükellef. Yeni tasarı kabul edilirse, 4 yıl kredi alan öğrenci, borcunu da 4 yılda geri ödeme imkanına kavuşacak. Ya da lisans üstü eğitimiyle birlikte 6 yıl kredi alan bir öğrenci borcunu 3 yılda geri ödemek yerine 6 yılda geri ödeyebilecek.

    DÜZENLİ ÖDEYEN ÖDÜLLENDİRİLECEK

    Kurum yetkilileri, kredi ödemesi devam edenler içinde sadece borcunu düzenli ödeyenlerin kalan taksit sürelerinin yeni yasaya uygun olarak uzatılacağını vurguladılar.

    1 milyon üniversite öğrencisini haciz kıskacından kurtaracak olan Yeniden Yapılandırma yasa taslağının ise Bakanlar Kurulu’ndan geçerek, gelecek hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.