Şimdi Ara

Kuzgun veya karga arıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
23.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: king22

Pardon dalgınlığıma gelmiş Jako.

bende jeka ne diyordum internetten araştırdığımdada çince garip garip şeyler çıktı
  • Valla arkadaşlarla gülhaneyi gittik doritos yiyodum baktım biri dolanıyo attım doritos buna çatır çutur yiyo başladı ötmeye hayvan etrafımı kargalar sardı verdim bütün paketi sonra gittik zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratgun

Valla arkadaşlarla gülhaneyi gittik doritos yiyodum baktım biri dolanıyo attım doritos buna çatır çutur yiyo başladı ötmeye hayvan etrafımı kargalar sardı verdim bütün paketi sonra gittik zaten.

Allah korumuş sizi bence b,r daha oraya gitmeyin kargalar sizi her görüşünde yemek isteyecektir işte kargalar böyle elini veriyorsun komple bütün vücüdünü alıyor
  • biri şu semihi vursun la
  • konuya 2 yıl sonra bir şeyler eklemiş olmamın gayesi Türkçe kuzgun ve karga besleme konusunda arama yapıldığında genelde bu tip sayfalar çıkmakta, kulaktan duyma haberler savuran insanlar ve karga veya kuzgun beslemek isteyen istekli birkaç hayvan sever. Öncelikle karga ve kuzgun arasında dışarıdan bakıldığında fark edebileceğiniz birkaç özelliklerinden bahsetmek istiyorum:
    kuzgun
    tüyleri parlak siyahtır ve sanki ıslakmış gibi gözükür.
    60-70 cm boyutları ve 1-1.500 gram arası cüsseleri vardır
    kanatlarının tam açık haldeki boyutları 1 metre 1.5 metre arasıdır anlayacağınız devasa kuşlardır :).
    her türlü böcek, bitki, tohum ve balık yiyebilirler.
    insanlardan uzak yabani alanlarda tedbirli hayatlarını sürdürürler.
    tok alçak bir ses tonuna sahiptirler.
    30-35 yıl arası yaşarlar.
    Karga
    Tüyleri kuzgun kadar parlak değildir.(parlak değildir demiyorum yanlış anlaşılma olmasın). tek tük desenleri bulunabilir üstlerinde.
    40-50 cm ve 500-1000 gram
    kanat açıldığında 1 metre civarı oluyor.
    her türlü bitki,kurt,böcek ve leş
    şehirlerden doğal hayata kadar her yerde yaşamlarını sürdürürler
    tiz ve yüksek sesliler.
    5 ila 8 yıl diye biliyorum.
    cesurdurlar sosyalleşe bilirler.
    --------
    her ki türünde zekasından bahsetmeme gerek yok sanırım İnternet üzerinde ufak bir araştırmayla kendilerine hayran bırakacak kıvrak zekalarını okuyabilir izleye bilirsiniz. :)
    ----
    arkadaşlardan biri belediyenin kargaları zehirlediğini ve öldürtmek için avcı tuttuğunu söylemiş böyle bir olayı ne duydum nede gördüm elinde silahla sokakta kuşlara ateş eden bir adam herhalde dikkatimi çekerdi. :)
    kargaların diğer kuşlara saldırması hakkında ise söyleye bileceğim tek şey zaten hayvanlar aleminde her zaman bu tip olaylarla karşılaşıldığı ve
    doğada böyle şeylerin normal olduğudur. unutmayın doğayı doğa değil insanlar yok etmekte doğa her zaman kendi içinde zaten bir döngü içerindedir.
    ------
    evcilleştirilmesi konusunda her türlü yabani hayvanın evcilleştirilebilir olduğuna inandığım gibi şahsen kuzgun beslemişliğim var.
    kuzgunuma 4 yıl baktım eğitim alıyorlar ancak biraz başlarına buyruklar diye bilirim eğer istemiyorsa yanınıza gelmez ki doğru olanı da bu bana kalırsa. canlı solucan, kurt ve tohumu çok seviyorlar marul falanda yedirebilirsiniz ama her kuş gibi fazla yemeleri durumunda ishal oluyorlar ve tahmin edebileceğiniz üzere bu kuşun boyutlarından ötürü pek de iç açıcı bir durumla karşı karşıya kalmazsınız. :) dostluğu hakkında söyleyebileceğim birçok şey var ancak ofis de çalışmakta olduğum için kısa tutacağım bilgisayar ile uğraşırken omzunuza konup size kendi repertuarlarından şarkılar söylemeye bayılırlar saçlarınızla haşır neşir olurlar (saçlarınız uzunsa hele ) kafanızı kaşımaktan memnuniyet duyarlar diyelim :). oyunlar oynaya bilirsiniz onunla genelde yırtıcı değiller veya size zarar vermekten çekinirler. muhabbet kuşu ve papağanlar gibi kafalarını, kanatlarının altını izin verdikleri müddette kaşıyabilirsiniz. evde onu yanlız bırakırken kesinlikle boşta bırakmayın eve geldiğinizde onu tek bıraktığınız yada başka bir olaydan dolayı size kızgınsa (evet kincidirler) evin altını üstüne getirilmiş olarak bulabilirsiniz.

Yazdım mı bilmiyorum çok uzun bir yazı oldu :) müstakil evde bakmaya çalışın aksi taktirde tek başınayken çıkardığı yoğun seslerden ötürü 9 köyden kovulabilirsiniz. :)
    Ben dostumu ormana bırakmak zorunda kaldım ilk 1 hafta falan üzülmüştüm ama sonra düşününce onun için daha iyi bir karar verdiğimi anladım bahçeli bir eviniz varsa köyde falan yaşıyorsanız yavruluk döneminde beslemek istediğiniz yere (ona yuva yapacağınız yere) parlak eşyalar koyun ve onu orda besleyin alışacaktır ve hem özgür hemde sizle iyi geçinen bi dostunuzun olacağına emin olabilirsiniz.
    ----
    kargaları birde bir dönem hırsızlık amaçlı kullanan kesimlerde vardı parlak eşyalara ilgilerinden dolayı kargalar altın gümüş gibi parlak cisimleri toplarlar bu bir gerçek aslında amaçları yukarıda da bahsettiğim gibi yavrularını yuvaya alıştırmaktır.
    herhangi bir sorunuz olursa msj atabilirsiniz iyi günler...

• Merhaba arkadaşlar kanadı kırılmış bir karga bulduk. Veterinere götürdük fakat kanadını bir daha kullanamayacağını söyledi. o halde dışarı da bırakamadık. Evde zaten sultan papağanı besliyorum. Şayet karga isteyenler olursa verebilirim. Çanakkale'deyim. yakın illere bile getirebilirim. Yeter ki dışarıda kalmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youareowned

Selam arkadaşlar ben balkonumda beslemek için kuzgun veya karga arıyorum nereden bulabilir nasıl besleyebilirim bilgisi olan varmı acaba?

konuyu başından sonuna kadar merakla okudum ve herkesin fikrini değiştirebilecek ve arkadaşı anlamamızı saglıyacak bir video paylaşıyorum sizlerlehttps://www.youtube.com/watch?v=HiWPogX6cHs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selinkabatasli -- 25 Eylül 2014; 17:10:43 >
  • Mr.Carter kullanıcısına yanıt
    hatırladın mı beni
  • Arkadaşlar evimde kanadı kırılmış yavru karga besliyorum. Yani kedilerin elinden kurtardım vicdanen dışarı bırakamadım. 2 tane veterinere götürmeme rağmen kanadının iyileşme olasılığının düşük olduğunu söylediler. Onun için evde bizimle yaşamaya devam ediyor. Hiç ısırma, bağırma huyu yok. Şuanda sessiz sessiz takılıyor. Ama çok meraklı. Sahiplenmek isteyenler benimle irtibata geçerse sevinirim. Çanakkale yakın şehirlere bile getirebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ink

hatırladın mı beni

Pm attım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman diyeyim karga neyse de, sakın kuzgun yumurtası veyahut yavrusu çalmaya kalkışma, çocukluğumu zehir etti adamlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.