Ohooo 40 derece nedir yaw. benim anakartın kuzey koprusu oyunlarda 55C ten aşşa inmiyor. zaten normalde de 45-50C arası
sana bişey söylim nb nin ısınması senin 6800gt den olabilir. benimkide bi aralar 35 derecelerdeydi sonra 6600gt takınca 45 lerde geziyor. sebebini anlamayadım ama.
Kuzay köprüsü fanı benim de sökük ve hiç sıcaklık problemi yok.
quote:
Orjinalden alıntı: alpaya
quote:
Orjinalden alıntı: imp_hea_tus
Cehaletime verin. Şu kuzey köprüsünü anlatacak birisi varmı?
Chip Set Nedir, Ne İşe Yarar?
Chipset için basitçe “anakartın kendisidir” dersek yanlış olmaz. Anakart üzerindeki CPU, bellek ve ekran kartı arasındaki iletişimin yanı sıra, giriş/çıkış (I/Q) portları, PCI slotlar, IDE yuvaları gibi tüm bileşenler chipset sayesinde birbiriyle haberleşir. Bu bileşenleri birbirinden bağımsız adacıklar olarak düşünürsek, chipsette bu adacıklar arasındaki yolları ve köprüleri temsil eder. Chipset genellikle iki kısımdan oluşur. Farklı isimlerle anılsa da kuzey/güney köprüsü olarak isimlendireceğimiz bu chipsetlerden kuzey köprüsü CPU, bellek ve AGP veri yolundan sorumluyken, güney köprüsü diğer bileşenlere ait verileri düzenler. Kuzey köprüsüyle CPU/Bellek/AGP arasındaki veri aktarım hızı, chipsetten chipsete göre değişebilir. Benzer şekilde bazı chipsetlerin güney köprüsü,örneğin maksimum 4 USB portu desteklerken diğerlerindeyse bu sayı 6’ya çıkabilir. Anakartınıza ait bu tür özelliklerin hepsini chipset becerileri belirler.
Çok teşekkür ederim. Dalga geçmediğiniz ve kaale aldığınız için çok sevindim. Sevgiyle kalın...
quote:
Orjinalden alıntı: akcay
quote:
Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
Ohooo 40 derece nedir yaw. benim anakartın kuzey koprusu oyunlarda 55C ten aşşa inmiyor. zaten normalde de 45-50C arası
sana bişey söylim nb nin ısınması senin 6800gt den olabilir. benimkide bi aralar 35 derecelerdeydi sonra 6600gt takınca 45 lerde geziyor. sebebini anlamayadım ama.
evet aynen öyle eskiden bende 35 bile gormemiştim. benim anakartın tasarımı biraz abuk. birde benim 6800gt nin arkasındada bakır heatsink war we bu tam NB soutucusunun ustune denk geliyor. hatta iç içe geçmiş durumdalar. kesin ondan oluyor.
MSI NEO FIS2R i865pe anakartım vr. İlk aldığım günden beri (1.5 yıldan fazla oldu) NB fanı sökük hiçbir sorun yok.
arkadaşlar bende asus a8n-sli deluxe e nisan ayında kavuştum kart harika ama kartın montajını yaptığım andan itibaren lanet küçük köprü fanı deli gibi ötüyor! İstanbula asusa gönderdim fan değişti geldi ve o ne fan yine ses çıkarıyor geceleri çalışan biri olarak çekilmiyor işkencedir diyorum Fanı söktüğümde yanmasına ramak kaldı diyebilirim aşırı ısındı el değmedi fanı geri takmak zorunda kaldım ve sesi çekiyorum. Yerine zalmanın köprü soğutma sistemi var onu alacağım sessiz ve iyi
arkadaşlar ben anlayamadım yaw hangisi NB ısısı ????
quote:
Orjinalden alıntı: serdar1soz
34C olan
quote:
Orjinalden alıntı: imp_hea_tus
Çok teşekkür ederim. Dalga geçmediğiniz ve kaale aldığınız için çok sevindim. Sevgiyle kalın...
rica ederim bu forumların asıl amacı bu. insanların birbirleri ile iletişim kurmaları , bişeyler öğrenmek ve öğretmek. Dalga geçen insanların karacahil olduklarına inanıyorum. Sizde sevgiyle kalın
TEKnaKILLAH eminmisin çünkü bende NB fanı sökük ve inan el bile deymiyor acyip sıcaklık var nasıl 34 olur ben anlamadım
not orda mobo CPU yu everestten bakarak ben değiştirdim
quote:
TEKnaKILLAH eminmisin çünkü bende NB fanı sökük ve inan el bile deymiyor acyip sıcaklık var nasıl 34 olur ben anlamadım
not orda mobo CPU yu everestten bakarak ben değiştirdim
haa onu sen degiştirdiysen ozaman o olmayabilir. sen en iyisi şunu yap speed fan açıkken işlemcini biraz zorla ve bak ısısı çabuk yukselen işlemcidir.yawaş yawaş, yani 1C 1C artan NB dir. ama everestte zaten neyin ne oldugu yazar. speed fan dandik 1 program. ben onu kullanmıyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: TEKnaKILLAH
quote:
34C olan
programı yükledim.bende sağdaki listeden MOBO yoktur. diğerleri var. onlar hakkında bilgi var daha doğrusu. şimdi bende kuzey köprüsü fanımı yok. nasıldır olay yani. açıklayabilirmisiniz acaba bana???
benim listede tem1, temp2, temp3 bide HDo diye dört şey var. bunlar hakkında ısı bilgisi verimiş sadece
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme