arkadaşlar geçen bi tanıdığın laptobu için çip arızası var demişler. bende güney ve kuzey köprüsünü yurt dışından aldım uzun uğraşlarla değiştirdim. bilgisayarı çalıştırdım.
şimdi gelelim soruya;
bir bilgisayarda çip arzası var diyebilmemiz için nasıl belirtiler almalıyız.
mesela elimde bir tane laptop var ram, işlemci, hdd, dvd, klavye söktüm laptobu çalıştırdığımda ledler yanıyor ve cpu fanı çalışıyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor. laptobun vga çıkışına monitor bağladım yine görüntü yok
acaba kuzey köprüsü arızalı olabilirmi ona göre yurt dışından çip sipariş vercem.
cevabınızı acilen bekliyorum.
cevabınızı bekliyorum
quote:
Orijinalden alıntı: TKAY
arkadaşlar geçen bi tanıdığın laptobu için çip arızası var demişler. bende güney ve kuzey köprüsünü yurt dışından aldım uzun uğraşlarla değiştirdim. bilgisayarı çalıştırdım.
şimdi gelelim soruya;
mesela elimde bir tane laptop var ram, işlemci, hdd, dvd, klavye söktüm laptobu çalıştırdığımda ledler yanıyor ve cpu fanı çalışıyor ama ekrana hiç görüntü gelmiyor. laptobun vga çıkışına monitor bağladım yine görüntü yok
acaba kuzey köprüsü arızalı olabilirmi ona göre yurt dışından çip sipariş vercem.
en başta bütün parçalar takılıyken nasıl bi durum söz konusu onu bilmek gerekili
genelde sıkıntıyı harici ekran kartından çıkarıyor veya ekran kartı onboard ise yine yapabilir ekrana görüntü gelmemesinin sebebleri
quote:
Orijinalden alıntı: azt06
quote:
Orijinalden alıntı: TKAY
şimdi gelelim soruya;
en başta bütün parçalar takılıyken nasıl bi durum söz konusu onu bilmek gerekili
genelde sıkıntıyı harici ekran kartından çıkarıyor veya ekran kartı onboard ise yine yapabilir ekrana görüntü gelmemesinin sebebleri
bilgisayar laptop ve harici ekran kartı yok. bütün parçalar takılıyken durum farklı değil yani fan ve ledler çalışıyor ama ekranda hiç görüntü belirtisi yok. vga çıkıştada görüntü yok yani laptop ekranı sağlam. sorun kuzey köprüsünde diye tahmin ediyorum bu arıza şeklini işlemci veya nvidia görüntü çipi oluşturabilirmi kuzey köprüsünden hariç ?
Görüntü zaten ekran çipiyle alakalı kuzey köprüsü anakartı sogutmaya yarar görüntüyle alakası yok yani
quote:
Orijinalden alıntı: sterious
Görüntü zaten ekran çipiyle alakalı kuzey köprüsü anakartı sogutmaya yarar görüntüyle alakası yok yani
Kuzey köprüsü (North Bridge); Ekran kartı slotu, mikro işlemci ve ram'i kontrol eder.
quote:
Orijinalden alıntı: sterious
benimde ilk mesajımda demeye çalıştığım şey buydu yani harici ekran kartı VEYA ONBOARD demiştim parçaların
hepsi takılıykende aynıysa çipte sıkıntı vardır.görüntü sorununu normalde oluşturan odur. emin olmak için dilerseniz
ısı tabancasıyla ısı uygulayıp tekrardan çalışır hale getirebilirsiniz tabi bu geçiçi bir çözümdür 2 saatte gidebilir 6
ayda gidebilir :D
quote:
benimde ilk mesajımda demeye çalıştığım şey buydu yani harici ekran kartı VEYA ONBOARD demiştim parçaların
hepsi takılıykende aynıysa çipte sıkıntı vardır.görüntü sorununu normalde oluşturan odur. emin olmak için dilerseniz
ısı tabancasıyla ısı uygulayıp tekrardan çalışır hale getirebilirsiniz tabi bu geçiçi bir çözümdür 2 saatte gidebilir 6
ayda gidebilir :D
hangi çipten bahsediyorsun acaba kuzey köprüsümü yoksa nvidia görüntü çipimi arıza hangisinde olma olasılığı daha yüksek
görüntünün gelmemesi nvidia chipinden kaynaklıdır kuzey veya güney köprüsü ile ilgili değil
quote:
görüntünün gelmemesi nvidia chipinden kaynaklıdır kuzey veya güney köprüsü ile ilgili değil
ilk mesajımda belirttiğim bilgisayarda aynı sıkıntı vardı ve kuzey köprüsünü değiştirdim bilgisayar çalıştı. ama sorunun kuzey köprüsünde olduğunu yetkili servis söyledi. evet bu iki çiptede arıza olabilir ama hangisinde? ben bunu nasıl anlarız bunun cevabını istiyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme