Arkadaşlar liseyi yaşadığım şehirden uzakta yatılı okumustum ve zamanı en cok gecirdigim yerlerden biri kütüphane olmuştu şu anda üniversite 2.sınıfım memleketten uzaktayım ve en cok zamanım gene kütüphanede geciyor ve icten icten burada çalışma isteği uyanıyor bende. Uzun lafın kısası prosedür nedir neler gerekir kütüphanede memur olabilmek icin ?
Sıkıcı mısın birader?
quote:
Orijinalden alıntı: boor
Sıkıcı mısın birader?
Efendim ?
boş pozisyon olması lazım diye biliyorum szöleşmeli olarak ön lisans kpss ile alıyor olabilir(kontejan varsa)
Üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinden mezun olman gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Wessaur
Arkadaşlar liseyi yaşadığım şehirden uzakta yatılı okumustum ve zamanı en cok gecirdigim yerlerden biri kütüphane olmuştu şu anda üniversite 2.sınıfım memleketten uzaktayım ve en cok zamanım gene kütüphanede geciyor ve icten icten burada çalışma isteği uyanıyor bende. Uzun lafın kısası prosedür nedir neler gerekir kütüphanede memur olabilmek icin ?
sen soruyu bize niye soruyorsun o kadar kütüphanede isen sen bizden iyi bilirsin :) şaka bir yana eğer sadece giren çıkan kitaptan sorumlu olacaksan hiçbir vasıfa gerek yok çünkü genelde öğrenci çalıştırıyorlar ama tamamiyle bir kütüphaneci (arşiv,dizme,araştırma vs.) olacaksan eğer üniversitede Arşivcilik ve Kütüphanecilik okuman gerek buda az olan 4 senelik bi eğitimdir ve ayrıca çok sağlam bir meslektir dışarıdan basit görünebilir ama bu işi yapan adamlar genelde içerideki tüm kitapları ve içeriğini bilir, yazarların ne görüşlü olduklarını ne yazdıklarını vs.
Teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme