Şimdi Ara

Kutsal Kitapları nerde bulabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, biraz inançlarını sorgulamak adına kutsal kitapları okumak istiyorum. Türkçe şekilde Kur'an-ı Kerim, İncil(matta, markos, luka, yuhanna) Tevrat, Zebur kitapları nerde bulabilirim?

Not: şuan bana mantıklı gelen agnostisizm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hepsiburada'da var.
  • Ben de son damlama kadar apateistim. Dinlerin gerçekliğine evrendeki kuark kadar bile olasılık vermiyorum. Kitapları nerede bulabilirsin bilmiyorum ama buradan faydalanabilirsin, takıldığın noktalar olursa sorabilirsin;

https://incil.info

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • her kitabın pdfleri mevcut istedigin şekilde. Türkiye'de oldugu gibi diger ülkelerin dinleride para ile satılmıyor diye düşünüyorum (pdfhali)

https://kuran.diyanet.gov.tr/dosyalar/document/kuran_meal.pdf
  • Goy Goy G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler senin katıldığın görüşü ilk defa duyuyorum, onu da araştıracağım.

• Acaba okulumdaki kütüphanede var ise ödünç alabilir miyim? Verirler mi?

• Brian O Conner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İncil,Kuran bu ikisinin tamamını okudum tevrat ve zeburun tamamını olmasada belli bir kısmını okudum merak ettiğin soru varsa sorabilirsin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: KitapKurdu789

İncil,Kuran bu ikisinin tamamını okudum tevrat ve zeburun tamamını olmasada belli bir kısmını okudum merak ettiğin soru varsa sorabilirsin .

Okuyunca din değişiyor mu

• Teşekkürler. Eğer olursa sorarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLForCE3434

quote:

İncil,Kuran bu ikisinin tamamını okudum tevrat ve zeburun tamamını olmasada belli bir kısmını okudum merak ettiğin soru varsa sorabilirsin .

Okuyunca din değişiyor mu

Danrıyı görüon üçücüde knk

• quote:

Orijinalden alıntı: Goy Goy

Ben de son damlama kadar apateistim. Dinlerin gerçekliğine evrendeki kuark kadar bile olasılık vermiyorum. Kitapları nerede bulabilirsin bilmiyorum ama buradan faydalanabilirsin, takıldığın noktalar olursa sorabilirsin;

https://incil.info

youtubede hayalhanem diye bi kanal var orda mehmet yıldızın konuşmalarını izleye bilirsin
  • quote:

Hocam kendi dinini ya da düşünceni bir kenara koyarsan hangi kitap mantıken sana daha yakın geldi.
  • Hocam bu sıralar apateistlik daha iyi gidiyor . Dediğiniz gibi agnostizm de kötü değil düşük iq seviyelerinden kızlara çekici gelebiliyor. Asosyal şişko internet yazarı iseniz size İslam düşmanlığı + ateizmi yarı fiyatına bırakırım. Ama siz yine de bi bakın bulamazsaniz bişeyler ayarlarız burda .

• Sekai kullanıcısına yanıt
    Eski ahitte çok sert kanunlar var ve bu kitaba Hrsitiyanlar inanıyor çünkü eski antlaşma olduğuna inanıyorlar ama onlara göre İsa gelip yeni yasayı hazırladığına ve tamamladığına inanıyorlar .İncille arasında çok fark var 2 kitabın öğretileri çok farklı .İncilde ise genelde İsanın yaptığı mucizeleri öğretilerini anlatıyor yani öyle kanun filan rastlayamazsın.Kuran ise genel olarak arapların yaşam tarzına hitap eden bir kitap o yüzden farklı topraklara yayılamadı ama Eski ahitteki bazı emirler Kuranda daha katı olduğunu söyleyebilirim .Bu 4 kitap arasında İncil diğerlerine nazaran daha kapsayıcı ve yumuşak olduğunu söyleyebilirim ancak ondada bazı mantıksızlıklar mevcut.
  • Hüloğğğğğğğğ

• Bende tüm kutsal kitapları okuyup aradaki farklara göre tekrar düşünmek istiyorum.

• İncili bedava kargoyla gönderen bi site var adı neydi unuttum ama

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Valla çok iyi olur. İnsanlar dini bile ticarete dökmüş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.