Dostum lütfen...Evinde hayvan besleyen biri olarak böyle şeyler yazman doğru değil...Böyle durumlarda insanları sorundan çok, sorunla ilgili dalga gecenler üzer.Lütfen biraz hassas olalım...
quote:
Orjinalden alıntı: manyak
OLDU OLACAK KUŞA FİTİL VERSEYDİNİZ
VALLA BEN YARDIMCI OLDUMDA SİZ GEYİĞE ÇEVİRDİNİZ
quote:
Orjinalden alıntı: Budamıgoldiil
Dostum lütfen...Evinde hayvan besleyen biri olarak böyle şeyler yazman doğru değil...Böyle durumlarda insanları sorundan çok, sorunla ilgili dalga gecenler üzer.Lütfen biraz hassas olalım...
quote:
OLDU OLACAK KUŞA FİTİL VERSEYDİNİZ
goldil arkadaş büyükşehirde değilim,olsa pancuşumu yaşatmak için herşeyi yaparımda ilçede yaşıyorum,olanaklar kısıtlı anlayacağın,yerel şartlarda uğraş veriyorum...öğlen başladı ya,sabah hiçbirşeyi yokmuş....ilginç olanda bu ya...sabah bişeyi yok öğlen hastalanıyor...üşütmüş olsa sabahta hasta olmazmıydı? yardımlarınız için herkese çok teşekkür...
Dostum eger uyguladıgın yontemler sonuc vermedıyse kusu fazla rahatsız etmemenı tavsıye ederim.Bir de son olarak sunu dene...Bu tedavı yontemı değildir ama hayvanın durumunu anlamana yardımcı olur... Yaptığın hareketlere ve cıkardıgın seslere tepkı verıyor mu?Ne bilim elini şıklat veya elini yavasca uzat (rahatsız etmeden) eger yaptıgın hareketlere tapkı verıyorsa ve tuylerıde kabarmamıssa su an için endişe edilecek bir durum yok demektir....
ŞEHİRDE DEĞİLİM YAZMIŞSIN KÖY YERİNDEYSEN MUTLAKA VETERİNER VARDIR.. YARIN SABAHA ÇIKARSA HEMEN GÖTÜR. BEN DAYANAMAM
Bir de kus uyurken tek ayak üstündemi uyuyor yoksa ıkı ayagını da kullanıyor mu?Bu cok önemli...Eger tek ayak üstnde uyuyabılıyor ıse henuz halsız değildir ve ıyılesme ıhtımalı yuksektır...
valla iki ayğınıda kullanıyor uyurken..veterinerde var ama adam anlamıyor...
Valla kırsal kesımdekı bır veterınerın ineklerden ve koyunlardan baska anladıkları hayvan cinsi oldugunu pek sanmıyorum...
quote:
ŞEHİRDE DEĞİLİM YAZMIŞSIN KÖY YERİNDEYSEN MUTLAKA VETERİNER VARDIR.. YARIN SABAHA ÇIKARSA HEMEN GÖTÜR. BEN DAYANAMAM
hepsievcil.com' yazı yazdım forumda yayınlamay layık bukunmadı galiba yayınlamadılar...ilginçlikte buya...
BİZİM BİR ARKADAŞ VARDIDA GENEL EĞİTİM ALIYORLAR BİLİYORUM BEN ONUN İÇİN SÖYLEDİM
quote:
Orjinalden alıntı: Budamıgoldiil
Valla kırsal kesımdekı bır veterınerın ineklerden ve koyunlardan baska anladıkları hayvan cinsi oldugunu pek sanmıyorum...
quote:
acharat arkadaşım yazdığın ilacı alıyımmı lütfen faydalı olacaksa cvp yaz...pls...
al ve hayvanı enfeksiyonlara karşı tepsisinni temiz tut..
HASTALIKLARI
Muhabbet kuşları oldukça hastalıklara karşı hassastırlar. Çok kolay hasta olurlar ve oldukça zor iyileşirler. Kuşunuz hasta olduğunu ishal yada kabız olmasından, Tüylerinin kabarmasından,yemek yememesinden yada hapşırmasından anlayabilirsiniz. Önemli olan her şeyde olduğu gibi uygun tedaviye erken başlamaktır.
Kusma : Kusma bir hastalık değildir. Kusma bazı hastalıkların bir belirtisi olarak ortaya çıkar. O yüzden kusma oldukça önemli bir belirtidir.Muhabbet kuşlarında oldukça sık görülen kusma bazen eş istemenin de bir belirtisi olabilmektedir. Kuşlarda tifoda ecoli enfeksiyonlarında sindirim sistemi rahatsızlıklarında da sıkça kusmaya rastlanır. Kusmanın tedavisini mutlaka bir veteriner hekimin kontrolünde yapılması gerekir. Genellikle eş isteyen kuşlar aynanın karşısına geçerek kusarlar.
mıhlama nickli arkadaş o yazıyı bende okudum hemen bi eş aldım kuşçudan,biraz hareketlenir gibi oldu bizimki ancak diğer kuş fazla ilgi göstermedi bizimkine.daha sonra yine eski halini aldı..halsiz bi şekilde sürekli uyukluyor...inşallah iyileşir dua edin....acharat arkadaş eczanede bulurum sanırım yazdığın ilacı...ben ilacı almaya gidiyorum..yazı yazan,ilgi gösteren herkesten allah razı olsun..dualarınzı eksik etmeyin eyvalllah....
ne kadar basit bişey miş gibi geliyo size ya anlamıyorum canimisiniz yoksa cıvıklık olsuun diemi böle yapıyosunuz arkadaş sen buraya yazı yazmakla hata ettin onu hepsievcile yaz yayınlanmadı demişsin onlar 1 gün sonra yayınlıyolar kusması aşırıysa acilen veterinere götür karın bölgesini bi incele karnı çok sert ve sivrilik aşırıysa yapılacak pek bişey yok ama öle değilse soğuk algınlığı olabilir ilaç kullan
Arkadaşlar pancuşum bi nebze olsun düzeldi.inşallah bişey olmayacak biraz canlandı..sanırım artık bişey olmaz...foruma katılıp yardımda bulunan tüm dostlara teşekkür edrim...ayrıcawww.bjkonline.com'dan beni buraya yönlendiren gerçek kartal emre arkadaşıma sonsuz teşekkürlerimi iletirim...hepinizden allah razı olsun...eyvallah....
terramycin e gerek kalmamış gibi ama enfeksiyonu vücudundan def etmesi için tek suyuna koy biraz.. suyu çok sarartmadan.. Rahat etsin hayvan.. tek doz için VET den al.. işini sağlama al.
inşallah iyileşir kuşun. bu sıralar kuşu olabildiğince ılık bir ortamda tutmaya gayret et ve kafesin tabanında pamuklarla yumuşak bir tabaka oluştur. çok halsizse uyurken aşağı düşüp biyerini incitmesin en azından.