Şimdi Ara

Kus mu ? Balik mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
6.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: * KıL

quote:

Orijinalden alıntı: Pluton*

quote:

quote:

quote:

dar gelirliliğin alemi yok ikisinide al

para sorun degil hayvanlar mundar olmasin amac

dar gelirliliğin alemi yok veteriner tut o baksın o zaman

veterinerlik okuyorum zaten

benim dediğimle seninkinin ne alakası var okumanın

tutmama gerek yok

• Kuş al kuş
  • kus diyosunuzda hangi tur alayim
  • Hint bülbülü al çok sevimli 3-4tane al yanyana duruyorlar falan mükemmel ya ama üzülüyorum hayvanların kafese tıkılmasına
  • 50*60*30 boyutlarında bir akvaryum alıp muhtelif malavi türleri besleyebilirsin

Şimdi gel gelelim bakımına

20 lira civarlarında güzel iç filtreler var onlardan kullanabilirsin eğer almakta karar kılarsan yardımcı olurum bu konularda
    gene 20 lira civarlarında 100 wattlık bir ısıtıcı idealdir.
    akvaryuma suyu koydun 2 gün suyu dinlendir herşeyini hazırla ısıtıcıyı 26 dereceye ayarla
    balıkları koydun iyi güzel ancak su değişimi yapmayacaksın 2 haftada bir defa dip çekimi yapacaksın biriken boku püsürüğü çekeceksin çekerken 4 parmak kadar su çek
    ve çektiğin miktarda dinlendirilmiş su ekle haftada 1 defa filtreni temizle

@david_caruso

3 Adet 200*50*50 balık akvaryumlarımız var ve bakımı zor değil abartma beslemek isteyenlere her konuda yardımcı olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Muhabbetkuşu

/>

Albino göstermeyin bana. 2 gün önce kaçan kuşumu hatırlatıyor
  • her türlü balık derim alacaksın en iyisinden motorunu yemliğini dolaplı büyük akvaryumu içinede japon,teleskop,lepistes,ciklet 2 3 tanede vatos la çöpçü oturucaksın gece 1 den sonra karşısında uyuya kalırsın motorun sesiyle off çocukluğum geldi be
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nobody5

@david_caruso

3 Adet 200*50*50 balık akvaryumlarımız var ve bakımı zor değil abartma beslemek isteyenlere her konuda yardımcı olurum

Hocam haklısın ama yanlış anlamışın beni sanırsam :)
    Akvaryum işinin kuşa göre daha zahmetli ve emek isteyen bişey olduğundan bahsettim. Mesajımda bahsettiğim dakikalar sadece bi örnekti.
    Bu işi severek yaptıktan sonra zaten zor gelmez insana orası ayrı konu.
  • Bende ikiside var(+köpek+kaplumbağa ev hayvanat bahçesi gibi ) eğer düzgün bakacaksan muhabbet kuşu daha iyi bir arkadaş olur ancak bakımı daha kolay olsun dersen balık, özellikle cichlid türleri çok dayanıklıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Partis Temporus

her türlü balık derim alacaksın en iyisinden motorunu yemliğini dolaplı büyük akvaryumu içinede japon,teleskop,lepistes,ciklet 2 3 tanede vatos la çöpçü oturucaksın gece 1 den sonra karşısında uyuya kalırsın motorun sesiyle off çocukluğum geldi be

yanlışın var tropikal balık ile cichlid türü sakıncalı olur ciclhidler lepisteslere zor dakikalar yaşatır lakin iki türde aynı boyutlarda ise problem olmaz ama bir süre sonra cichlid lepistesten baya büyük olacağı için tahtalı köye tatil kazanır

@david
    ama öyle bir söylemişsinki balık almayın kuş alın gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nobody5 -- 31 Temmuz 2011; 2:57:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nobody5

@david
    ama öyle bir söylemişsinki balık almayın kuş alın gibi

Yok hocam mesajımda belirttim zaten kendi fikrimi;

quote:

Orijinalden alıntı: david_caruso
    Benim sana tavsiyem 2 sinide besle. 2side ayrı zevkler.

Şuan hem japon ( Tabi gönül isterki evde 90-60-90 japon besleyek ) hemde kanarya besliyorum.
    Muhabbet almayı düşündüm bi ara ama kanaryanın ötümünü bozar diye tahmin ediyorum.

• Akvaryum için ben de bir ara çalışma yapmıştım ama istediğim boyutlar için evde yer bulamadım. Bir şey sormak istiyorum dip temizliğinde suyu neyle çekiyoruz? Hortumdan kendi ağzımızla vakumlamıyoruzdur inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearMaster

Akvaryum için ben de bir ara çalışma yapmıştım ama istediğim boyutlar için evde yer bulamadım. Bir şey sormak istiyorum dip temizliğinde suyu neyle çekiyoruz? Hortumdan kendi ağzımızla vakumlamıyoruzdur inşallah.

Ağzınla yapabilirsin ama yapmak istemezsen onunda hortumu var.

Kus mu ? Balik mi ?

• nedense sesli güldüm son cümleye
  • Balık beslersem tüm ekipmanlarım hazır akvaryum,motor,ısıtıcı felan ama bazı türler yan yana yaşamıyor orası sorun oluyor bazen işte.Kuşlarda çok sevimli oluyor iki arada bir derede kaldım valla
  • Bence oynayaşabilceğin bir hayvan al. Balığı alıyorsun ama anca izliyorsun. Kuş alırsan ama oynarsın onla seversin falan güzel olur
  • hocam kuş kokar ve devamlı bakım ister,tüyü falanda cabası ,2 günde bir altına falan değiştiriceksin,tamam akvaryumda bakım ister ama düzeni oturttunmu yıllarca su değişikliği bile istemez.Balığın karşısına geçip izledinmi çok dinlendirici oluyor ayrıca.
  • Balık al akarı yok kokarı yok ötüp rahatsız etmez ortalığı kirletmez 10 numara hayvan bide şekli güzel bi şey alırsan harika olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mjollnir

Bakabilirsen iguana al derim. Kendisi 70-80 tl ancak bakımı biraz tuzlu olabilir. 300liraya milk-corn snakeler var onları da tavsiye ederim.

Daha ucuz bir şey istersen 30tlden başlayan fiyatlarla tarantulalar var. Ne yapacaksın balığı

Tarantula'yı nerden alabilirim ? İzmir'deyim..?
  • quote:

Balık beslersem tüm ekipmanlarım hazır akvaryum,motor,ısıtıcı felan ama bazı türler yan yana yaşamıyor orası sorun oluyor bazen işte.Kuşlarda çok sevimli oluyor iki arada bir derede kaldım valla

Balığı ne yapıcaksın mal gibi köşede durup duruyor.
    Papağan falan al derim muhabbet kuşum var benimde.

Ha ben balık beslicem dersen biraz zamanını alabilir(akvaryumun büyüklüğüne bağlı)

Mesela bir arkadaşım var evi belgrad ormanı gibi.3 akvaryum 2 hamster(yavrularıyla) 1 tavşan olması lazımdı yada bunun gibi birşey
    Sen istedikten sonra birşey olmaz dostum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.