Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.995
Cevap
3
Favori
425.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

    benim dual-boot olayıma bir çözüm bulana 10.4.5 myzar dvd si göndereceğim,hemde philips marka dvd'ye 2.4x hızında çekilmiş olarak :)şimdi windows xp 250 gb lık sata'da kurulu, mac osx ise 40 gb lık ide 'de.chain dosyasınıda denedim ama olmadı.


    @ magnat arkadaşım bende dual-boot ta sorun yaşasım kur arconis os selectorü kurtul derim hocam kısa bi örnek verim ben benim hdd 3 e böldüm 1- ntfs büyük alan xp 2- 10 gb fat bu depo fat olunca hem macten hem xp dosya koyup alabiliyosun tam bi depon oluyo çünkü macten ntsf dosya koyamıyosun extra başka prg kullanmazsan 3- 20 gb mac osx walla tıkır tıkır çalışıyo. açılışta bi ekran geliyo wine girmeden istedigin sistemi seçiyosun satır ekleme çıkarma yok yeni sistemi kendi tanıyo istersen içinden bölümleri baştan da yapılandırabiliyosun daha ne diyim :) dvd sende kalsın teşekkürler burası zaten paylasım için işine yararsa ne mutlu




  • Bresson@ ATI ler çalışıyor ama hala eksik ve sorunlu,ben gma900 den biliyorum,gma900 ve 950 o kadar güzel ve sorunsuzki,pref panelde tüm çözünürlükler vs herşey çalışıyor ati lerde hem bu yok hem mouse artifect denilen bir sorun var,sürekli mouse izi kalıyor hatta tam ekran bir programdan çıktığında mouse tamamen kaybolabiliyor,mesela bir pps dosyası izledikten sonra.benimkisi optimal kullanım için tavsiye sadece,ama kimbilir belki gelecek için ati daha iyi bir yatırım olabilir.

    Magnat_HiFi @ bu konuda bende sorun yaşarken bir şey keşfetmiştim belki işine yarar, açılışta mac os x i secip enter a bastığın anda(hemen hemen aynı anda) F8 e basmayı dene. Eger darwinin boot loader i gelirse osx in kurulu olduğu diski seçer açarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 14 Mayıs 2006; 16:46:53 >
  • ya LCD monitörü olanlarda durum nasıl?
    LCD lerde HZ olayı yok biliyorsunuz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    ya LCD monitörü olanlarda durum nasıl?
    LCD lerde HZ olayı yok biliyorsunuz...

    bendeki onboard xpress200 ati kart QE&CI Open GL falan desteklemiyorken amd makinamda LCD monitorde hiç bir sorun yoktu,1280x1024 @32 ayarlamıştım boot dosyasını ve gayet güzel çalışıyordu,üstelik renk ve görüntü kalitesi çok iyi ve mouse artifect te yoktu,fakat crt monitor kullananların monitorlerini lcd ile değiştirmeleri gidip çalışan bir ati kart almalarından daha pahalıya patlıcaktır

    Beleşçi fakat inatçı olmayan yöntem bana göre GMA950




  • quote:

    Orjinalden alıntı: halix

    sidobey aldın mı cd yi bugün gelmesi lazımdı. Aldığında mesaj at da vardı mı varmadımı bilelim.

    ----

    Bu arada boot sorunum hala devam ediyor? fikri olan varmıdır? Naptıysam olmadı. chain loading error veriyor. macosx diskini aktif ettim bu seferde işletim sistemi bulunamadi diyor.

    Araştırınca chain loading error hatasının disk tipinin af olmamasından kaynaklandığı yazıyor kontrol ettim diskin türü düzgün gözüküyor. Yalnız diskin birinci ya da ikinci partition a kurmanın gerekli olduğu yazmış.
    Bende üçüncü bölümde yani disk0s3 de.

    illada 1ci ya da 2ci bölüme kurmak şartmıdır?
    ---




    halix hocam dvd dün elime geçti çok sağol. Gelelim benim mac os kurma maceralarıma :) dvd dün öğleden sonra elime geçti gelir gelmez hemen kuruluma başladım dvd ,yi sürücüye taktım ve nerdeyse 10 dakikada dil seçme menüsüne geldi (bu bekleme süres, 10.4.3,te yoktu) neyse disk utility,den disk imi formatlayıp kuruluma geçtim customize,den sadece amd ile ilgili bölümleri seçip mac os,u kurdum. ( bu arada kurulum bittikten sonra hep restart ekranında kalıyordu) makinamı elle resetlemek zorunda kaldım ama bir türlü mac os,u açamadım ama dvd,den başlattım neyse en sonunda açtım heyyo :) ama bir dakika oda ne ses kartı tanımıyor daha önce 10.4.3,te çalışmıştı neyse hocam makinayı tekrar kapattım ama bir daha da açamadım herzaman bu sorunla karşılaşıyorum. anlıyacağınız ben bu sevdadan vazgeçecem galiba çünkü bir türlü sağlıklı çalışmadı

    POLAT hoca,mın da dediği gibi mac os u sisteminize uyduracağınıza sisteminizi uysursanız daha iyi olur demişti ve bence bunda haklı.


    Evet arkadaşlar ben şimdilik bu sevdadan vazgeçecem galiba ama forumu takip ederim herkese iyi günler dilerim.

    Bu arada dvd isteyen 3 arkadaşa gönderebilirim elimde halix hocanın gönderdiği jas,ın 10.4.6 dvd si ve polat hoca,mın daha önce göndermiş olduğu 10.4.3 ,dvd,si var isteyen bana pm atsın.




  • Bresson çok saol, acronis os selector ile dual boot yaptım,artık biosa girip 2 saat disk seçmiyorum.


    sidobey bende msi k8n neo 2 platinum nforce3 ultra anakart var, ses kartını otomatik gördü senin anakartındaki ses kartı farklı marka mı?

    benim ses kartı realtek marka, belki dvd sürümünden kaynaklanıyordur diyeceğim ama.
    şu verdiğim linkten myzarın 10.4.5 dvd sini indirin, üstünede yine torentten 10.4.6 yamasını kurun 146 mb lık bir şey, taş gibi sisteminiz olsun, bu jas'ın 10.4.6 dvd lerinde bir sorun var galiba.

    link:http://blog.adonias.cl/leer.php?id=72



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 14 Mayıs 2006; 20:19:26 >
  • arkadaşlar benim bir sorum var: netten bir mac osx sürümü indirdim vmware'de çalıştırıyorum.fakat versiyona nereden bakıyoruz bir türlü bulamadım?versiyonunu ne şekilde öğrenebilirim?
    @Magnat_HiFi
    verdiğiniz linktekiler ingilizce di mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdcasx -- 14 Mayıs 2006; 20:47:23 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

    Bresson çok saol, acronis os selector ile dual boot yaptım,artık biosa girip 2 saat disk seçmiyorum.


    sidobey bende msi k8n neo 2 platinum nforce3 ultra anakart var, ses kartını otomatik gördü senin anakartındaki ses kartı farklı marka mı?

    benim ses kartı realtek marka, belki dvd sürümünden kaynaklanıyordur diyeceğim ama.
    şu verdiğim linkten myzarın 10.4.5 dvd sini indirin, üstünede yine torentten 10.4.6 yamasını kurun 146 mb lık bir şey, taş gibi sisteminiz olsun, bu jas'ın 10.4.6 dvd lerinde bir sorun var galiba.

    link:http://blog.adonias.cl/leer.php?id=72



    benim ses kartıda realtek sistemim hiç iyi çalışmadı bu mac os la şimdiye kadar iki sürüm denedim ikiside aynı sayılır sadece polat hocamın gönderdiği yine jas,ın olan 10.4.3 sürümü olan ile donanımla ilgili bir sorunum yoktu ama jas,ın 10.4.6 si ses kartımı tanımamıştı ve birtürlü stabil bir şekilde çalışmadı. anlicağın ben bu işten vazgeçtim. Yeni bir sistem toplayacak lüks,üm de yok şu anda sadece uzaktan izlemeye karar verdim :)




  • macosx stabil çalışmıyor kaldırmamım nedenide o habire hata verip olmadık zamanlarda çalışan programdan çıkıyor. çok gıçık bir durum.

    10.4.5 deneyemedim. Ama 10.4.6 nispeten yeni olduğu için sorun olabilir.

    boot için çok uğraştım. osx86 da ki guide ların hepsnini okudum ama yok boot etmiyor. satada kesinlikle sorun var. bir türlü startup diski şeçemiyorum. tools dan açtığımda direk hata verip atıyor. dvd den boot ettiğimde de sata diski seçtirmiyor. GRUP installer denedim,ayreten windows un boot menager ını , chain0 falan filan.

    Sonuçta sistem hack edilip pc çalışır duruma getirdiği için pc nizde stabil çalışmaması gayet normal.

    ekran kartları içinse bende nvidia olduğu için şunu söyleyebilirim. macvidia driverları sadece bir kaç kartta düzgün çalışıyor. Bu driverları yazan adamlar kendi kullandıkları kartlar için driver yazıp gerisini takmıyorlar.

    Çok dil döktüm ama macvidia nın elemanları oralı olmadı. her kart için driver yazamam git 6600 al dedi. Ayrıca çipsetniz nforce ise ve de ekran kartınız da geforce sa oda başka bir dert. macvidia driverlarını yükleyince iki tane monitörünüz olması muhtemel :)

    Bence bu sevda eğer illada macosx kullanmak istiyorum derseniz ve daha ucuza bir sistem toplamak istiyorum ucuza getirmek istiyorum derseniz mevcut maclerin birebir donanım la aynı parçaları alıp bu sistemin üzerine macosx kurmanız.

    Hatta ekran kartları ile ilgili araştırma yaparken ratladığım bir şey Ekran kartlarının bios unun üzerine mac ekran kartlarında kullanılan bios ları yazıyorlarmış.

    Ama benim pc im var onda windows un yanında macosx kullanmak istiyorum derseniz bir daha düşünmenizde gerek var.

    birde osx86 proje sayfasını macvidia nın sayfasını incelemekte fayda var.
    Orda görürsünüz zaten şu donanımdaa çalışıyor bu donanımda çalışmıyor.
    bunlari dikkate almakta fayda var.

    Örneğin ben denedim ve kesinlikle diyorumki


    nforce 3 250 çipsetli AsusK8N board da, macosx 10.4.6 üzerinde, GeForceFX 5200 AGP8X 128 MB kesinlikle çalışmıyor. Çift monitör görüyor. Görüntü birbirinin üstüne biniyor.

    Ayrıca sata diskte üç nolu partition da primary olsada boot etmiyor.




  • pc'de çalışan macos istiyoruz jobs! duy sesimizi. bıktık win'den ve senin şeytanlıklarından... :)
  • bu arada np_ az önce mesaj atmış. Çift monitor hatası için daha önce IONDRVSupport.kext dosyasını sil demişti. Dosyayı sildim. Daha sonra ıoreg dosyasını gönder demişti onu göndermiştim. Dosya hala yükleniyormuş silsene şu salak dosyayı sana yüz kere döyledim demiş. iyide dosyayı sildim dosyanın kopyası yok. kext cache leride sildim. Nereden yüklüyor bu salak dosyayı anlamış değilim. Bende belki dvdden boot ediyorum ondan dır dedim.
    Valla salak duruma düştüm. Aptal dosya nereden yüklüyor anlamadım.

    Böyle bir hatayla karşılaşanlar /System/Extensions/Library den IONDRVSupport.kext dosyasını silsinler. Belki sizde işe yarar.
  • merak ettim, donanım firmaları niye macos driveri yazmıyor, yasal sorun mu var acabaa?
  • Tam tahmin ettiğim gibi rezil oldum. np_ tekrar mesaj tamış ve demişki eğer dvdden boot ediyorsan bu dosyanın yükleneçeğinden %100 emin olabilirsin diye. Ve demişki native boot et. Denemedin gerçi ama deneyince olur büyük ihtimal.

    Donanımların düzgün çalışmasını istiyorsanız native boot şart arkadaşlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hada

    merak ettim, donanım firmaları niye macos driveri yazmıyor, yasal sorun mu var acabaa?


    Yasal sorun değilde Mac os kullananlar az olduğu için Mac için sürücü yazan arge ye para harcamak istemiyorlar..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

    Bresson çok saol, acronis os selector ile dual boot yaptım,artık biosa girip 2 saat disk seçmiyorum.


    sidobey bende msi k8n neo 2 platinum nforce3 ultra anakart var, ses kartını otomatik gördü senin anakartındaki ses kartı farklı marka mı?

    benim ses kartı realtek marka, belki dvd sürümünden kaynaklanıyordur diyeceğim ama.
    şu verdiğim linkten myzarın 10.4.5 dvd sini indirin, üstünede yine torentten 10.4.6 yamasını kurun 146 mb lık bir şey, taş gibi sisteminiz olsun, bu jas'ın 10.4.6 dvd lerinde bir sorun var galiba.

    link:http://blog.adonias.cl/leer.php?id=72

    Kardeş yukarıdaki mesajında bahsettiğin 146 mb.lık 10.4.6 yaması şu 290 mb.lık yamayla aynı yama değil umarım...Ben en son 10.4.5'e şu bahsedilen 290 mb.lık 10.4.6 Jas PPF1 yaması ile bir dvd yapıp kurmayı denedim ama olmadı...Şu bahsettiğin 146 mb.lık yamanın adresini yazabilir misin lütfen? teşekkürler.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taskin57 -- 15 Mayıs 2006; 0:17:07 >




  • Olurmu öyle şey,elbette yasal değil,bu resmen"hadi buyrun sistemi daha güzel hackleyin" anlamına gelir, Nvidia nın ATI nin böyle bisey yapabilecegini nasıl düşünürsünüz,adamların hepsi Firma olarak ortak işlere imza atıyorlar,kısaca yasal değil.Kaldıki şu anki sorun aslında driver sorunu değil,MAC OS X in driver yükleyebilmesi için EFI ye ihtiyaç var,EFI bootloader olmadan orjinal driver lari saglıklı yükleyemiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: taskin57

    quote:

    Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

    Bresson çok saol, acronis os selector ile dual boot yaptım,artık biosa girip 2 saat disk seçmiyorum.


    sidobey bende msi k8n neo 2 platinum nforce3 ultra anakart var, ses kartını otomatik gördü senin anakartındaki ses kartı farklı marka mı?

    benim ses kartı realtek marka, belki dvd sürümünden kaynaklanıyordur diyeceğim ama.
    şu verdiğim linkten myzarın 10.4.5 dvd sini indirin, üstünede yine torentten 10.4.6 yamasını kurun 146 mb lık bir şey, taş gibi sisteminiz olsun, bu jas'ın 10.4.6 dvd lerinde bir sorun var galiba.

    link:http://blog.adonias.cl/leer.php?id=72

    Kardeş yukarıdaki mesajında bahsettiğin 146 mb.lık 10.4.6 yaması şu 290 mb.lık yamayla aynı yama değil umarım...Ben en son 10.4.5'e şu bahsedilen 290 mb.lık 10.4.6 Jas PPF1 yaması ile bir dvd yapıp kurmayı denedim ama olmadı...Şu bahsettiğin 146 mb.lık yamanın adresini yazabilir misin lütfen? teşekkürler.....


    @ taşkın arkadaşım senin indirdigin 10.4.6 jas yaması başka dvd ile çalışmaz hele 10.4.5 ile hiç çalışmaz bildigim kadarıyla o sistem yükseltme yaması degil 10.4.6 nın düzeltme eklentisi sadece jas ın 10.4.6 sı ile çalışıyo tabi benim bildigim kadarıyla herkese kolay gelsinn..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferdcasx

    arkadaşlar benim bir sorum var: netten bir mac osx sürümü indirdim vmware'de çalıştırıyorum.fakat versiyona nereden bakıyoruz bir türlü bulamadım?versiyonunu ne şekilde öğrenebilirim?
    @Magnat_HiFi
    verdiğiniz linktekiler ingilizce di mi?

    arkadaşlar sorum arada kaynadı sanıyorum.cevap verebilecek uzun süreli mac osx kullanıcıları vardır mutlaka.
  • Slm arkadaslar bugun elime 10.4.6 pachli dvd gecti ankarada olan arkadslar yanima ugrarlarsa cekebilirim.
    kurulumu yaptim suan macden yaziyorumda yanliz bikac problem var.
    1.ses karti tanimadi
    2.ekrankarti nasil yukleniyor bu merete atiden driver indirdim ama olmadi.
    3.en onemlisi de ben donanimhaber veya bikac webdede gezerken hep karsilastigim hata Safari kendi kendine kapaniveriyor ve bi hata penceresi cikiyor ve diyorki pencerenin basliginda

    The application Safari quit unexpectedly
    _________________________________________
    Mac OS X and other applications are not affected.
    Click Reopen to open the application again.
    Click Report to see more details or send a report to Apple.

    sonrada altda kapat veya raporla butonlari cikmakta nedeni nedir acaba .

    sisteme gelince amd 64 3500
    2gb ram
    msi k8nforce 3 anakart 80 gb ide samsung hdd
    x1600pro agp ekran karti ati
  • @ kuhi arkadaşım sorunun hem çok basit hem çok zor safaride genelde bi sorun var bunun java kaynaklı ve bizim kullandıgımız crack versyonda oldugu söleniyo çeşitli yazılımlar var onlarca satır yazıp düzeltmeye çalışan var ama sana basitini söliyim indir firefox yada opera fıstık gibi kullan 16 mb civarı dosyalar çokta kullanışlı bu arada ati driverların hepsi olmuyo bende yeni örendim ama yakın driverların kextleri düzenlenip oluyomuş mesela ati mobility x1600 içim ati1000.kext dosyasını indirip 1600 id sini girince qe-ci çalışıyomuş full performans denemen lasım sese gelince çeşitli kextler var sana uygun olanı denemen lasım bu arada en önemli olan xp den bil açıp parçaların vendor ve device id nolarını örenmen çok karışık gibi oldu ama insan yaptıkça öreniyo :)

    küçük bi tavsiye bazı forumlarda şunu sil bunu ekle yazıyo bişeyi silmeden önce mutlaka bi klasöre yedek al sonra geri yüklemen gerekio ortalıkta kalıp yeniden sisyem kuruyosun :))) mesela ben :)) herhalde 20 kere kurdum :)) ama kendi adıma söliyim gittikçe stabil olmaya yaklaştı :))




  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.