Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.995
Cevap
3
Favori
425.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam dediklerinize katılıyorum ama! halihazırda sistemi olan arkadaşlar belki yeni bir sistem toplamak onları zorlayabilir ve bu yüzden kendi sistemlerine uygun hale getirmeye çalışabiliyor olabilirler.

    ikincisi eğer ki yeni bir sistem toplamak isteyen arkadaşlar var ise sizin de belirtmiş olduğunuz gibi bir sistem toplasalar kendileri için daha iyi olacağı doğrudur. mesela örnek olarak kendimi ele alırsam daha 5 ay önce sistem topladım şimdi yeni bir sistem toplayamam çünkü malum ekonomik durumlar belli. yinede verdiğiniz derin bilgiler için size sonsuz teşekkürler hocam sağolun varolun.
  • Bu durumdada karsılasılacak sorunlardan bıkmayacaksınız,bu kesinlikle sistemin suçu değil çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 6 Mayıs 2006; 18:14:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    Kendi adıma şunu söyleyebilrim;beni insanlara birşeyler anlatıyor olmak hiç sıkmıyor,bu işe sıfır bilgiyle başlamış biri olarak insanları anlayabiliyorum,beni iki şey bunaltıyor ,birisi bazı arkadaşların çok çabuk pes etmesi,birde osx i mevcut sistemlerine uydurmaya çalışma gayretinin biraz fazla abartılıyor olması,Mac os x i kendi sisteminize uydurmaya çalışacagınıza birazcıkta sistemi mac os x e uydurmaya çalışsanız inanın bu sorunlar asgariye inecek ve sanılanın aksine çok çok daha az problem yaşanacak.

    Kardeş sana tamamiyle katılıyorum bu konuda Ben bunun için gerek olmadığı halde sistemimi komple değiştirdim ve sorunum neredeyse yok gibi. MacOsX i kullanabilmek bile büyük ayrıcalık zaten. Bi koltukta 2 karpuz taşımak hiç bu kadar keyifli olmamıştı.
    sorun yaşayan arkadaşlar 5-10 ytl ye basit bir ses kartı, ekran ve ethernet alabilirler ama bazı şeylerden şimdilik fedakarlık yapmak gerek. Yok ben illede 7800GT li bi mac sahibi olmak isterim derseniz o zaman Dual Core G5 te bir seçenek durumunda. Tabi 3600 Euro+ kdv (cik) ödemek şartıyla




  • 17 inchlik i mac intelde ati x1600 ekran kartı yok mu, var.
    peki bizde şimdi gidip x1600 ekran kartı alsak aynı driverı kullanamaz mıyız?
  • vista 5365 64 bir kurulu benim sistemde. İlk söyleyeceğim çok ram yiyor. normalde temiz xp kurulumunda sistem 180mb ram harcıyor. vistada ise ilk kurulumda 450-500mb arası. Birkaç program çalıştırdığınızda 900-1000 oluyor.
    Benim sistemde oldukça yavaş çalışıyor. Nedeni sanırım windows defender, firewall v.s. diğer uygulamalar. Vistada sanırım sistem güvenliği ön planda tutulmuş. ikide bir uyarı alıyorsunuz şuraya girecem şöyle yapacam devam etmek istiyormusunuz. Ama grafik arabirimi oldukça hoş olmuş birazda hızlı çalışşsa keşke.

    Polatty indexin hatasını büyük ihtimalle windows searching servisinden veriyordur. mscongif den bu servisi kapat.

    Ayrıca şu sitedehttp://www.vistamania.org güzel yazılar var incelenebilir.




  • x1600 ler nispeten calisiyor,QE&CI open gl destekliyor ,dvd izlemek vs gibi sorunlar yok,ama mouse izleri kalıyor veya tam ekran bir uygulamadan cıkınca mouse kayboluyor vs gibi sorunlar var,can sıkıcı,bir tek gma900 ve 950 de hiç sorun yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: halix


    Polatty indexin hatasını büyük ihtimalle windows searching servisinden veriyordur. mscongif den bu servisi kapat.

    Ayrıca şu sitedehttp://www.vistamania.org güzel yazılar var incelenebilir.

    Geç kaldınn ,attım formatı gitti
  • arkadaşlar selam;

    mac os'u PIII makinada kurabilen oldu mu?

    Ben PIII550-Mhz'de deniyorum yapamadım. Bir türlü boot olmuyor. Elma çıktıktan 2 saniye sonra makinenizi yeniden başlatın diyor. cracklanmış 10.4.4 ve 10.4.6 sürümü denedim olmadı.

    anakart: gigabayt bx2000
    işlemci : slot PIII550-Mhz

    bu aralar yeni bir işlemci ve anakart alacaktım. almadan önce deneyeyim belki çalışır dedim. olmadı.
  • PIII te kurman imkansız,en az sse2 destekli bir işlemci lazım, PIV lerin bile bir kısmında yok sse2,hatta en ideali sse3 destekli bir işlemcin olması
  • AMD 64 sistemime hala SATA ile dual boot kurulum yapamıyorum degil mi?
  • Ben yaptım imzamdaki sisteme ama biraz takla attırarak,kurulumda satayı görmüyordu,intel makinaya kurup bir iki kext değişikliğiyle oldu,şu an amd makinamda dual boot ve sata disk üzerinde calisiyor.
  • geforce fx5200 bir türlü tanıtamadım. permissionlari düzeltince macvidia beta2 build 1 in installer ı çalıştı. Fakat açılışta hata verdi. Daha sonra elle install ettim. Bu seferde aşağıdaki hatayla karşılaştım.

    ilk hata
    System extension cannot be used.
    The system extension "/System/Library/Extensions/NVidiaHAL.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.

    ikinci hata;
    System extension cannot be used.The system extension "/System/Library/Extensions/NVidia.kext" was installed improperly and cannot be used. Please try reinstalling it, or contact the product's vendor for an update.


    Fikri olan varmı? macvidia forumunada mesaj attım ses seda çıkmadı.? Ekran tazeleme hizida 60 hertz olunca insanın gözleri laçka oluyor.

    Bu arada amd sistem ve sata diske direk kurulum yapabiliyorsunuz. Ben bizzat yaptım. Sistem özellikleri aşağıda.

    Mac OSX 10.4.6
    Geforce FX5200 128MB AGP 8X
    AsusK8N(nforce3) mainboard
    AMD Athlon 64 3000+ CPU
    1GB DDR SDRAM
    Samsung HD160JJ SATAII Disk




  • quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    PIII te kurman imkansız,en az sse2 destekli bir işlemci lazım, PIV lerin bile bir kısmında yok sse2,hatta en ideali sse3 destekli bir işlemcin olması



    selam,

    bu forumda bir mesajda "mac os'u her türlü sistemde denemekte yarar var. bazen kurulmaz denilen eski makinelere bile kurulabilmekte" diye bir yorum yapılmıştı. eğer sen PIII'e kurulamayacağına eminsen hiç uğraşmayacağım, win2000 devam diyeceğim. ama en azından emin olmadığın bir nokta varsa araştırmaya devam..
  • halix macvidia forumlarında beta2 nin nasıl kurulacagını anlatan bir konu var orda yazılanları harfiyen uygula, ben ordan bakarak yaptım su an ekran kartım sorunsuz calısıyor, 85 hz alıyorum,yoksa gözlerine yazık.
  • Merhaba. Patch li 10.4.5 veya 10.4.6 Mac os xalabileceğim İstanbul' da Avrupa yakasında oturan arkadaş var mı?
    Elimde boş DVD ile gelip alabilirim.
  • valla aynen yaptım. Hatta installer değil manuel kurlum yaptım uzun uzun. yok gene aynı gene aynı.

    bu arada habere dikkat. Şimdi indirsem bir türlü indirmesem bir türlü. Daha yeni 5365 indirip kurmuştum. Windows Vista Build 5381.1 Released!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    Ben yaptım imzamdaki sisteme ama biraz takla attırarak,kurulumda satayı görmüyordu,intel makinaya kurup bir iki kext değişikliğiyle oldu,şu an amd makinamda dual boot ve sata disk üzerinde calisiyor.


    maalesef tek bilgisayaarım oldugu icin boyle bir sansım yok..

    baska bahara mı demeliyim yoksa bi cozum var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: surfer


    quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    Ben yaptım imzamdaki sisteme ama biraz takla attırarak,kurulumda satayı görmüyordu,intel makinaya kurup bir iki kext değişikliğiyle oldu,şu an amd makinamda dual boot ve sata disk üzerinde calisiyor.


    maalesef tek bilgisayaarım oldugu icin boyle bir sansım yok..

    baska bahara mı demeliyim yoksa bi cozum var mı?

    şu son 10.4.6 jas ın dvdsi bazı anakartlarda satayı görüyor(muşşş) denek lazım derim .
  • polatyy ben dual bootu beceremedim, chain dosyasını yukledim, boot inin icine o satırı ekledim ama olmadı. acaba mac osx i baska hdd ye kurdugum icin mi olmuyor. farklı bir komut mu yazmam lazım boot.ini ye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 7 Mayıs 2006; 1:33:26 >
  • ati x800gt yi tanitmak icin macosuma cozum varmi arkadslar birde macin tanicagi wireles varmi illa airportmu olacak
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.