Şimdi Ara

Kürtler hakkında kitap/yazar öneriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • techkalem kullanıcısına yanıt
    Varsa anti-tezini savunan akademik bir kitap okumak isterim. Ayrıca belirtmek isterim ki, bu kitabın milliyetçiliği Fransız Devrimi'ne bağladığı yok, ben de öyle düşünmüyorum zaten. Keşke okumadığınız kitaplar hakkında boş çıkarımlarda bulunmasanız. Ben Eric Bobsbawm, Benedict Anderson gibi bu alanda önemli çalışmaları olan yazarları referans alıyorum. Peki siz aksini iddia ederken hangi profesörü bana referans olarak göstereceksiniz?
  • Azor Ahai kullanıcısına yanıt
    En başında sen kendinle çelişiyorsun. bi kendi düşünceni temellendir istersen. son "300 yıldır oluşmuş milliyetçilik safsatası" diyorsun sonra "milliyetçiliği fransız devrimine bağladığı yok" diyorsun. Sen bu ikisi arasında ki farkı anlamıyor musun ? Böyle bir çelişkiye düşüp hala kaynak referans falan diyorsun. Söyleyeyim vermiş olduğun kaynak sosyalist kimliği ağır basan hocaların dersinden geçmek için gösterilmesi gereken farz kitaptır. bu tip hocalara bu kaynaklardan alıntı yapıp tez yazmadıkça hocanın gözünde hep bir eksik kalırsın. Haydi durma o zaman bana Benedict Anderson ağzı ile konuş ve bütün herşeyin sorumlusunu kapitalizm'e bağla. zira anderson lafı her defasında kapitalizm'de sonlandırır seninde bildiğin gibi. anderson milliyetçilik düşüncesini fransız ihtilaline bağlamıyor, ancak bugün ki ulus devletlerin hepsinin temeli 200 yıl önce oluştu daha önce böyle şeyler yoktu diyor. anderson ulus devletleri insanlar oluşturmak zorunda hissettiklerinden kağt kalem tasarısı ile oluşturdular diyor. ancak roma dönemi kavimleri arasındaki mücadele ve savaşı hiç anlatmıyor. doğu dünyası ulus savaşları konusunu işlemiyor. bu ulus devletlerin geçmişlerinde ki rekabet ve savaşları ile birbirine karşı cephe oluşturup devlet kurduklarını anlatmıyor. bu mudur yani kaynağının fransız ihtilali sonrası oluşan milliyetçilik akımına bakış açısı ?

    bu arada senin de dediğin gibi bu kitap bir tez içerir. akademik kaynaklardan ve çalışmalardan bahsettiysen çoktan bu anti-tezleri okumuş olman gerekir yoksa bana buradan sadece tek taraflı kitapları okuyarak cevap verdiğini düşüneceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techkalem -- 22 Haziran 2015; 15:06:02 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.