Şimdi Ara

£££ KURSUNSUZ 95 oktan mi?97 yoksa 98 mi?###

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

benzin göstergesinin saglıgı ve pompa motorunun ömrü için arkadasların tavsiyesiylee ceyrek depodan az benzin bulundurmamaya karar verdim

totale gittim benzin aldım

opel astra 99 eski kasa arabama 95 oktan kursunsuz koyuyorum?

peki siz?

UĞRUNDA ÖLÜME GİDİLEN ŞEY KENDİNİ KARANLIKTA BIR ISIK GİBİ HİSSETTİRİR...
  • 95 ile 97 arasında cok mu fark var +ları -leri neler

• dayımın eski arabası olan 1996 Corsa GSİ a dayım pompacı iyi dedi diye 1 depo 98 oktan koymuştu. acaip vuruntular başlamıştı, çok zor çalışıyordu. serviste o 1 depo 98 oktanı boşaltmışlardı. o yüzden 2001 astra comfort HB de de hep 95 oktan kullandık. Kendi benzinli arabalarımda 97 kullanıyordum. aslında bence performans açısından 95-97 arasında performans açısından bariz bir fark yoktu.
  • kullanım klavuzunda yazan oktan dışında kullanmak yarar sağlamaz hatta zararı bile olabilir.

Orjinalden alıntı: geremy

kullanım klavuzunda yazan oktan dışında kullanmak yarar sağlamaz hatta zararı bile olabilir.

katıLıyorum aracın kuLLanım kıLavuzunun dışın da önerinLen oktan dışında kuLLanıLan benzin hiç bir yararı oLmaz..!!! motorun ömrüne , çekişine zararı oLur...???

• yeni corsa 2005 97 oktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ££Logitech££ -- 26 Mayıs 2008; 16:33:50 >
    Daha Fazla Göster
  • 95

Yanlız sunu belirtmek isterim Shell istasyonlarından benzin alırken dikkat edilmesi gereken bi konu var... İstasyonların her pompasında 95 oktan yok yani siz 95 alıcakken pompacı size 97 oktan veriyor ozelliklede Ankara Bilkent shellde(Sadece en uzak pompada var digerlerini hepsi 97 oktan :D)... Her arabadan 200 300 kurus fazla alınarak yapılan kazıklama olarak bakıyorum ben bunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kobithekobi -- 28 Mayıs 2008; 17:57:40 >
  • İşte size oktan hakkında bilmeniz gereken en önemli madde: Piyasada satılan araçların (benzinli araçlar) hemen hemen hepsi normal oktan sayıları ile en iyi performansı sağlamak üzere tasarlanmıştır. Dolayısıyla, daha yüksek oktan sayısına sahip bir benzinli yakıt motorunuzun performansını arttırmaz…

Peki nasıl oluyor da akaryakıt firmaları yüksek oktanlı yakıtın motorunuzun performansını arttıracağını iddia edebiliyor. Bununla ilgili gözden kaçan (veya gözden kaçırılmak istenen !!) durum, yüksek oktanlı yakıtın tüm motorlarda değil fakat bazı özelliklere sahip olan motorlarda az miktarlarda performans artışı gösterebilmesidir.

Bu bahsettiğimiz özelliklerden en önemlisi yüksek performanslı ve yeni tip motorlarda bulunabilen vuruntu-algılama sistemidir (bazı motorlarda oktan-ayar sistemi de bulunur). Yurt dışındaki benzin istasyonlarında satılan benzinler oktan sayısı göz önüne alındığında üç sınıfa ayrılır:
    - 87 oktan ve altı (regular)
    - 88-91 oktan (mid-grade)
    - 92 oktan ve üstü (premium)

Aracınız için doğru oktan sayısını nasıl anlarsınız…

Devamı için:http://www.muradu.com/?p=334 tıklayın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.