Şimdi Ara

KURŞUN TAN hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8’ağustos 1915 yılındaydık gece vakti hasan çavuşla İngilizlere büyük bir baskın için hazırlanmıştık kumanyamız kişi başına 4 dilim kuru ekmek suyumuz ise arpadan kaynatılmış bir içecekti ,İbrahim çavuş ve kemal paşa çadırdan önce son konuşmasını yapıyordu biz ise ,çadırdaki konuşmayı dinlemeye çalışıyorduk,kemal paşa bir süre sonra çadırdan çıktıktan sonra İbrahim çavuş kemal paşanın çizdiği saldırı planını son kez incelemişti

10’ağustos 1915

Aman yarabbi sıcak başlıbaşına bize karşıydı düşman etrafımızı sarmış fakat Necati asteğmen bize süngülerimizi çıkartmamızı istiyordu İbrahim paşa ise kafasından 2 kurşunla şehit düşmüştü’ Biz anzak taburlarına sürpriz baskın yapmak için necati beyin atrafında bir kaya altında toplantı yaptık
    Necati bey ağır top atışı altında hararetli ve coşkulu bir konuşma yaparken yaveri Seyfettin ise dürbünüyle düşmanı izliyordu
    ‘’canı yiğitlerim biz kafire kan kusturmuş bir soyun torunlarıyız dinimiz İslam belimiz ise tamdır şimdi kaybedersek belki bir umut kurtulursunuz fakat özgür bir şekilde huzura eremezsiniz bunu öyle bilesiniz’’
    Necati paşanın bu saldırı teklifini diğer erlerde kabul ediyordu düşman askeri birazdan cehennemi boylayacaktı ,Necati paşa emir vererek
    Hasan sen yiğit ile Muhammedi al iki adam düşman kaçış tünellerini tutun
    Tevfik ile Ahmet ise kalan el bombalarını kullansın biz ise ilerleye ilerleye taaruza geçelim ‘
    Biz kurşunumuz olmadan düşman hatlarına süngülerle taaruza geçtik Hasanların cephanesi yarım
    şarjörü geçmiyordu Necati paşa hücum emrini verdi biz bağıra bağıra taaruza başladık,1 saat sonra
    ekibin yarısı şehit olmuş biz makinalının altına inmişiz bir sürü sonra hasan yanımıza geldi tam o
    sırada kayaya çarpan bir mermi hasanın gözüne doğru sekti göz bir anda parçalandı ve beyniyle
    birlikte kafasından çıktı bunu takiben Necati bey ise göğsünden kurşun yedi ben ise son umut kalan 1 el bombasını düşman üssüne fırlattım bir anda etraf cehennem sıcağına döndü düşmandan geriye 1 flama 2 bayrak ve her tarafa dağılmış organları kalmıştı kalan grupla 196 rakımlı tepelere çıktık düşman askerleri ilerideki grubumuzun süngü saldırısına uğraştı biz ise hemen düşman toplarını
    tepelere yerleştirdik arkadan er yiğit bağırarak ‘toplarımız az düşman bizi fark ederse burayı tutamayız’ sen sus ve şu topları derhal yükle dedim ‘ ardından sıkı bir topçu ateşi başlattık

düşman askerleri ilk atışta paramparça oldu birinin ayağı bir diğerinin ise kafası gövdeden ayrıldı o sırada süngülerle kalan düşmanların işini askerlerimiz bitirdi muhareberenin ilk sahasını bitirdiğimizde ortalık kan gölü olmuştu düşmanın beyaz dişleri bile rahatça görünüyordu.

Biz tepemizden ayrılıp kayalıklara doğru destek taaruzu yapmaya giderken azı düşman gemileri cepheyi terk ediyor kaçarken’de kendi askerleri gemi altında ezilerek paramparça oluyordu
    Biz ayrılırken bir asker ise heykel gibi durmuş elinde ise Osmanlı bayrağı ile tepe ortasında şehit olmuş fakat düşmemiş bir vaziyette yanıyordu’ki biz tek sıra halinde dağ geçidinden ilerken iskeleti
    görünüyor fakat bayrağını tutmaya devam ediyordu .
    Biz bir süre sonra dağ geçidinden geçtikten sonra İngilizlerin son tümeninin etrafı sarılmıştı bizede arkadan orayı tutmak kalmıştı fakat bölge taşlık ve düşman topçuları tarafından ateş altındaydı

Vehbi paşa bize dönerek ‘bu safları alacağız merak buyurmayın’dedi 5 saat direnişten sonra taaruza başladık düşman üstüne koşarken korkunç manzaralara şahit oldum beraber çatıştığım kişiler korkunç
    bir şekilde can vermeye başladı birisi tam göğüs ortasına top yedi diğeri ise top çarpmasından
    zincerleme kaza ile uçurumdan yuvarlandı bir diğeri ise kafasını çarparak şehit düştü bu
    korkunçluklar arasından ben düşman hattına taaruzu bırakmıyordum uzak mesafeden 2 topçuyu cehenneme gönderdim o sırada kafiri süngümle hallettim o sırada Cevat paşa bize bağırarak taaruzun bittiğini ve kazandığımızı öğrendik biz ilk başta en az 5 bin kişi öldü sanıyordu fakat akşam
    kampta öğrendik tam 7500 tanesini öldürmüşüz bizim kayıplarda neredeyse onlarınkine eşit olmuş

fakat yapıcak bir şeyimiz yoktu o sırada doktorlar bizi bir çadıra soktular ellerindeki bıçaklar ve
    penslerle kolumuzdaki kurşun yaralarını çıkartırken bir yandan dikiş atamadıkları için yaramızı
    dağlıyorlardı bende o sırada arpadan yapılmış olan rabban adlı içeceğimi içiyordum bir arkadaşım
    acıdan bayılmıştı diğeri ise ağzına bir dal sokmuş kıpkırmızı kesilmişti ,ben bir süre sonra hemen dışarıya çıktım

1.bölüm sonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 19 Nisan 2016; 16:32:55 >

• Csb iyinbisey degil kotu bisey
    Konu basligii csb kim gelsin konuya benim gibi yanlislikla girerler anca

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.