Şimdi Ara

Küresel akıllı telefon pazarında lider değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
8.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küresel akıllı telefon pazarında lider değişti
    Samsung, geçtiğimiz yıl küresel akıllı telefon pazarında hakimiyeti Apple'a kaptırmıştı. Bu yılın başlarında piyasaya sürülen Galaxy S26 serisinin satışları çok iyi gidiyor olacak ki, 2026'nın ilk çeyreğinde Samsung, tekrar zirvedeki yerini aldı.

Ayrıca Bkz.Yenilenmiş telefonlara yeni düzenleme: 14 gün koşulsuz iade hakkı ve dijital kimlik şartı

2026'nın ilk çeyreğinde Samsung zirvede

Araştırma şirketi Omdia'nın verilerine göre, Samsung 2026'nın ilk çeyreğinde 65.4 milyon akıllı telefon satarak %22'lik bir pazar payına ulaştı. Bu, bir önceki yıla göre %8'lik büyüme anlamına geliyor. Galaxy S26, Galaxy S26+ ve Galaxy S26 Ultra'nın bu satış rakamlarında önemli bir rol oynadığı görülüyor.

Apple, 2026’nın birinci çeyreğinde 60.4 milyon iPhone satışı gerçekleştirdi ve %20 pazar payıyla ikinci sıraya düştü. Apple’dan sonra gelen Xiaomi, satışlarda yıllık bazda %19'luk düşüşe rağmen, 2026’nın ilk çeyreğinde 33.8 milyon akıllı telefon sevkiyatı yaparak %11 pazar payı elde etmeyi başardı.

OPPO, satışlarında %6'lık düşüşe rağmen 30.7 milyon akıllı telefon sevkiyatıyla %10 pazar payı elde etti. Bu rakamlar, OnePlus ve Realme alt markalarını da içeriyor. Son olarak, Vivo, 21.3 milyon akıllı telefon satışıyla %7 pazar payına sahip. Şirketin satışları önceki yıla göre %7 düştü.

Genel olarak, küresel akıllı telefon pazarında 2026 yılının ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla satışlarda %1'lik minimal bir artış görüldü. Omdia, artan bellek çipi fiyatları nedeniyle pazarın yılın ikinci yarısında düşüş göstereceğini, bunun da önümüzdeki iki yıl içinde akıllı telefon markalarının kârlılığını etkileyebileceğini söylüyor.

Kaynak:https://www.businesswire.com/news/home/20260429020190/en/Omdia-Global-Smartphone-Shipments-Exceed-Expectations-With-1-Growth-in-1Q26-but-Second-Half-Outlook-Remains-Uncertain

• Çünkü çinli markaların alınabilir bir yanı kalmadı artık sanırım ondan. Önceden tam F\P markasıydı bunlar Xiaomi bilhassa en güncel Snapdragon işlemci ile yarı fiyata telefon sattı zamanında. Ama şimdi bakınca çinli amiral gemileri Apple Samsung kadar fiyat çekiyor. Böyle olunca da o parayı ona vereceğime 3 5 ekler şunu alırım diyor millet ki haklılar.

"Güçlünün karşısında durmak" mı? Olayı aşırı abartmışsınız, zira Çinlilerin ABD karşısında durduğu falan yok. Bunu yapmayı deneyen ilk ve son marka Huawei oldu, onun da şaftını kaydırdılar bu niyetinden sonra. Hiçbir Çinli "Android" telefon markası ABD karşısında duramaz şu sektör koşullarında; kullandıkları işletim sistemi Android ABD'nin, erişebildikleri yongalar ABD teknolojisi barındırıyor. Huawei'e bakın bakalım, 2020 teknolojisini ısıtıp ısıtıp piyasaya sürmekten öteye geçemiyorlar; halen Android 12 tabanlı arayüz, halen Cortex A77/A55 tabanlı yonga seti...

Çinlilerin tek hatası güçlünün karşısında durmak oldu. Oysa Samsung'un yaptığı gibi ABD desteğiyle arkalarını sağlama alsalardı, şimdi zirveye oynuyorlardı. Batarya, ekran, kamera, şarj hızı gibi konularda gereksiz geliştirme yapıyorlar. Tek yapmaları gereken; hiçbir geliştirme yapmayıp Amerikan manda ve himayesini kabul etmeleriydi. Anında ABD ve Avrupa pazarında uğradıkları regülasyon, çifte standart ve kısıtlamalar ortadan kalkardı. Bu durumun Çinlilerin pek de umurlarında olduğunu sanmıyorum. Kendi ülkeleri onlara yetiyor. Bugün Çin'deki teknoloji dünyanın hiçbir ülkesinde yok.

• Apple ve Samsung bu kadar çok satması korkunç birşey

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Xiaomi, Oppo ve Vivo'dan kaçanların çoğu Samsung'a gitti demek ki.
    Yoksa Samsung S26 serisi tam bir fiyaskoydu.
    Normal şartlarda Apple'ın birinciliği koruması gerekirdi.

• Çünkü çinli markaların alınabilir bir yanı kalmadı artık sanırım ondan. Önceden tam F\P markasıydı bunlar Xiaomi bilhassa en güncel Snapdragon işlemci ile yarı fiyata telefon sattı zamanında. Ama şimdi bakınca çinli amiral gemileri Apple Samsung kadar fiyat çekiyor. Böyle olunca da o parayı ona vereceğime 3 5 ekler şunu alırım diyor millet ki haklılar.

• xSHUJx kullanıcısına yanıt
    Aman bıktım hem dokunmatik hem pahalı ruhsuz telefonlardan artık almak istediğim tek telefon budur

Çinlilerin tek hatası güçlünün karşısında durmak oldu. Oysa Samsung'un yaptığı gibi ABD desteğiyle arkalarını sağlama alsalardı, şimdi zirveye oynuyorlardı. Batarya, ekran, kamera, şarj hızı gibi konularda gereksiz geliştirme yapıyorlar. Tek yapmaları gereken; hiçbir geliştirme yapmayıp Amerikan manda ve himayesini kabul etmeleriydi. Anında ABD ve Avrupa pazarında uğradıkları regülasyon, çifte standart ve kısıtlamalar ortadan kalkardı. Bu durumun Çinlilerin pek de umurlarında olduğunu sanmıyorum. Kendi ülkeleri onlara yetiyor. Bugün Çin'deki teknoloji dünyanın hiçbir ülkesinde yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

abd'nin işletim sistemini kullanarak abd'ye meydan okuyamazsın çok marifetlilerse kendi işletim sistemlerini kursunlar bu işler içi boş hamasetle yürümüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

"Güçlünün karşısında durmak" mı? Olayı aşırı abartmışsınız, zira Çinlilerin ABD karşısında durduğu falan yok. Bunu yapmayı deneyen ilk ve son marka Huawei oldu, onun da şaftını kaydırdılar bu niyetinden sonra. Hiçbir Çinli "Android" telefon markası ABD karşısında duramaz şu sektör koşullarında; kullandıkları işletim sistemi Android ABD'nin, erişebildikleri yongalar ABD teknolojisi barındırıyor. Huawei'e bakın bakalım, 2020 teknolojisini ısıtıp ısıtıp piyasaya sürmekten öteye geçemiyorlar; halen Android 12 tabanlı arayüz, halen Cortex A77/A55 tabanlı yonga seti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9DA9EF1B -- 1 Mayıs 2026; 12:9:30 >
  • şimdi ki telefonlar ruhsuz değil mi

Aslinda e-ink ekranli telefon alacaktim biraz sosyal medyadan uzak kalmak istiyordum minimal phone dikkatimi cekmisti turkiyede Satan bı kanal bulamadim 6 ay 2.El sitelerinde minimal phone aradim bu surecte de telefonun cok sikintili oldugunu ogrenmis oldum madem klavyeli bı telefon almaya karar verdim guncel olsun istedim zaten android dunyasina gecmeden once blackberry passport kullandigim icin unihertz titan 2 tam aradigim telefondu simdilik memnunum ama 10 yıl once cikmis passport modelinin klavye kullanimi daha iyi diyebilirim birde kare ekran oldugu icin uygulamalar da optimiazsyon sorunu mevcut bu da benim isime geldi sosyal medya uygulamalari goruntuleme acisindan verimli calismadigi icin uygulamaya girmek bile istemiyorsun

Google Pixel TR'de satılıyor olsaydı ve yazılımın saf olmasını ne kadar beğensem de yine Samsung tercih ederdim muhtemelen. Çünkü herşey hız da değil ONE UI zaten çıtayı çok üste koydu.
    Hem telefon yağ gibi hemde binlerce özellik var.
    Samsung S26'da işlemci tercihinden dolayı çok eleştirildi ama çok büyük kitlelerin çokta fazla kararını değiştirecek bir fark yok ortada Snapdragon ile

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.