Şimdi Ara

KURALSIZ (INSURGENT) FİLM ELEŞTİRİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Futüristik bir distopyada geçen hikayede, beş farklı gruba bölünen bir toplumun tüm yaşantısının bu hiyerarşik yapı üzerinde yer aldığını ve belli bir yaşa gelen gençlerin kendileri için biçilen sınıflardan birine dahil edildiklerini izlemiştik. Bu hiyerarşik yapılanma içerisinde kendine has ve az rastlanan bir gruba sahip olan Tris ise, öykünün finalinde hem çevresindeki insanları hem de işleyen bu düzeni değiştirecek güce sahip olduğunu farketmişti.

Veronica Roth’un öyküsünden sinemaya aktarılan serinin devam filminde ise; Tris’in kişisel tercihinin sonucunda bir devrim hareketi başlatığı sürecinde, yayılan bu isyanın hiyerarşik sistemi yavaş yavaş çözerek, var olan düzenin değişmesine tanık olacağız! Mücadeleye kaldığı yerden devam edecek olan Tris’in yolculuğunun bu ikinci kısmında perdeye taşıyacak isim ise, yönetmen Robert Schwentke olacak.

Kuralsız Film Eleştirisi :
    İşlerimden dolayı gidemediğim Kuralsız filmine sonunda bu pazar gidebildim. Filmi IMAX olarak izledim bu benim ilk IMAX deneyimimdi.Filmin vizyon tarihinden 2 gün geçmesine karşın talep yoğundu sinemada adım atıcak yer yoktu. Filmin izleyici kesimi 14-20 yaş ortalamasındaydı Açıkcası bu kadar kadar düşük olmasını beklemiyordum.Yaş ortalamasının bu kadar düşükte olması küçük bir sevişme sahnesinde kıkırdamalara sebep olmuştu.Buda rahatsız edici bir şey

Bir edebiyat uyarlaması olan Açlık Oyunları (Hunger Games) Serisine benzerliğiyle tartışılan Uyumsuz Serisi arasında aslında bir kaç önemli fark var. Bireyci anarşizm düşüncesi yolunca ilerleyen Uyumsuz Serisi ile kurtuluşu gruplaşmada ve kolektivizmde gören Açlık Oyunları Serisi arasındaki bu karşıtlık, iki serinin de aynı değerde önemli olduğunu belirtiyor .

Film başlarda durağan bir şekilde ilerlemesine rağmen ikinci yarıda daha aksiyon dolu sahneler görmeye başladık. Filmde ki görsel ve müziksel efektler gayet başarılıydı sanki film sadece onlardan oluşuyormuş gibiydi .Filmde ki hayal evreni ve Dünya evreni arasında ki karıştırmalar çok fazla devam ediyor. Şuan hangisindeyim? Gerçek misin sen? Hayal mı görüyorum? Bu olay işe bir güzellik katıyor ama bu kadar fazla olması da çok hoş değil yani. Alın şu İnceptionda ki totem için kullanılan topaç’ı çevirin kardeşim.

Yeni toplulukları da bize tanıtması hoştu özellikle Dürüstler topluluğu favori topluluğum oldu diyebilirim. O enjekte edilen serum ne hoş şey öyle. Bir saniye de kafayı buluyorsunuz. Gerçekte o kadar kana hızlı karışan bir şey var mıdır acaba.

Bu yakın zaman çıkan gençlik filmlerinde verilmek istenen bir ana sosyal mesaj var. Otoriteye karşı gel! Bu mesajla herhalde isyan çıkaracaklar. Türkiye’nin buna ihtiyacı yok . Biz GEZİ ile var olan otoriteye karşı gelebildiğimizi kanıtladık ama bu sosyal mesaj sonrasında sadece bir düşünce ortaya çıkıyor. Bu da ” VAR OLAN İKTİDAR YIKILINCA NE OLACAK? YERİNE KİM GELİCEK” filmde de bunun cevabını arıyor yalnız bulamıyor. Bunu bende merak ediyorum şimdi yaptılar yapcaklarını ne olacak?

Film oyunculukları fena değildi o kadar görsel efekt arasında fark edilmediler resimde ki beyaz ışık sorunu gibiydiler. Tek anladığım Shailene Woodley’e kısa saç yakıştığı. Daha bir tatlı olmuş sanki.

Yine zor kararlar veren ve aksiyon dolu dövüş sahneleri yapan bir karakteri böyle tatlı bir şekilde oynamak zor olsa gerek ama mimiklerini iyi kullanan bir oyuncu. Sevinmesi , üzülmesi ,kızması uzaklardan bakınca bile anlaşılan birisi ‘Aynı Yıldızın Altında” filminde bunu bize kanıtlamıştı aslında.

Bir diğer değinmek istediğim oyuncu ise “Ansel Elgort”. Aslında oyunculuğu değil rolüne değinmek istiyorum. Bildiğimiz üzere Bilgelik topluluğunda. Tekrarlıyorum Dostluk değil! Buna rağmen kardeşinin ölümünü izleyebilecek bir kişilik. Gerek trende gerek ise test sırasında sesi çıkmadı arkadaşımızın. Kitapta da böyle mi çok merak ediyorum. Birisi bilgilendirirse sevinirim.

KURALSIZ (INSURGENT) FİLM ELEŞTİRİSİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ansroad -- 25 Mart 2015; 20:30:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mafya - aşk içeren filmler
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.