Şimdi Ara

Kuracağım şirket için mobile app / web development kısmında danışmak için tecrübeli birini arıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet cengciler, sıradaki TR'nin unicornu için mobile app geliştirme süreçleri hakkında bilgi edinmek istiyorum. Var mı aranızda bir cengci, süreç hakkında bilgi sahibi? Ortalama bir mobile app yapımı ne kadar sürer? (yemeksepeti, trendyol tarzı bir app) Maliyeti kaça patlar? Tek bir yazılımcı halledebilir mi hayırsa kaç yazılımcı lazım vs. Bu tarz sorular sorabileceğim biri var mı forumda




  • süreci sen planlarsın uygulamanın büyüklüğüne kadar beta sürümü 3 4 ay sürebilir (herkesin tam randıman çalıştığı bir durumda.) biz uzunca bir süre denemiştik hali hazırda müşterisi olan bir dating app yapmayı fakat sonra ekip dağıldı ama hala devam ediyorlar işi bir şekilde hobi olarak işleten kurucu ve diğer birkaç kişi sanırım. (ben yokum tabii artık.)


    mevzu çok küçük bir startupsan ve fazla para dağıtamıyorsan güvenebileceğin fikre inanan insanlarla başlamak. sadece işlevsel bir ürün istiyorsan 2 veya 3 yazılımcı küçük ölçekli bir şey için yeter. website (tanıtım şu bu...) ile belki 5 kişiye çıkar. tabii bu istediğin seviye küçük bir iş için. fikrin iyiyse zaten çıkmaya yakın yani betaya yakın, bu fikrin niye tutacağıyla ilgili verileri şunları bunları toplayıp yatırımcı aramaya başlıyorsun. tabii ben kendi içinde bulunduğum küçük gözlem için konuştum. bunu forumda daha profesyonel seviyeye çeken jhaer ağabey var sanırım. forumu pek kullanmıyor olsa da bir şekilde ulaşıp sorabilirsin.


    research methodology falan bişiler yapmışız ie de bol bol öğrenmişsindir zaten  

    problem, çözüm, katılımcılar, projenin önemi, katılımcıları proje ne kadar tutabiliyor, piyasadaki rakiplerinden farkı, akla uygun mu, yapılan araştırmalar(kompleks şeyler değil) onların sonuçları, monetization kısmı nasıl olacak, ne zaman başlayacak sürdürülebilir mi vs. vs. yazılım falan mevzusundan önce şunlar yapılmış. hobi işi olark başladığı için oradan alınan sonuçlar değerlendirilmiş (çıkmayan ürünün hali hazırda kullanıcısı var olayı), sonra bazı yazılımcılarla anlaşılıp süreç belirlenmiş şimdi aradım da yaptığım tarih şeyini bulamadım. ama yukarıda yazdığım gibi 3 4 aya denk gelen bir şeydi. 2 front end (birisi çok iyi back yapıyordu tam front değil o yüzden.), 2 tane de mobil app geliştirici vardı. en önemli nokta dediğim gibi yönetebilme kısmı o kadar insanı yönetebilirsen sonu gelir bence. kendi yaşıtın adamlarla bir yola çıktığın için herkesin amacı bir noktadan sonra sapabiliyor başka yollara ayrılabiliyorlar dolayısıyla fikrine cidden inanan kişiler bulmak ilk aşamada daha önemli gibi.


    ---

    son ek: sağda solda uçan işine yarayabilecek tüm etkinlikleri google calendar'a ekle atıyorum zart zurt girişimci geliştirme programı (çok basit şeyleri salla tabii de, az çok fark ediyorsun önemli olanları.) mat sınavım sayende iyi geçtiği için bu kadar mesaj düzdüm  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 26 Mart 2024; 0:17:45 >




  • EistroY661 E kullanıcısına yanıt

    Aynen dediğin kısımların tamamı tamam gibi   Şu mobile app çıkarmak sıkıntı, yazılımcı alsan adam fikri çalıp gider kendi ekibini kurup :D İş başa düşecek gibi yine, ya da işte çok güvendiğin birilerini bulacaksın, ekip önemli.


    Sınavının iyi geçmesine sevindim bu arada, kötü geçse de önemli değil bu arada, şuan kötü geçerse kafaya takıyo olabilirsin ama 3'e 4'e geldiğinde amaan koy gte nolcak sanki diye takılacaksın :D   O yüzden üni'yi bir kere okuyoruz, dengeyi tutmak önemli ben biraz fazla kasmışım zamanında gerek yokmuş. Daha 1.5 -2 senem var tadını çıkaracağım, özleyeceğiz çünkü. 





  • Hocam sorduğun soruların cevabı senin başlayacağın zamana kadar çok değişecek bence.
  • Nphexy N kullanıcısına yanıt

    Patent işlerini hallet çalamazlar. Ben o kısım tam nasıl oluyor bilmiyorum ama konusu başka şekilde geçmişti. Şurekli markete bakıyorlardı benzer app var mi diye benzerden kasit birebir aynisi ama dedigim gibi nasil patentleniyor hicbir bilgim yok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.