Şimdi Ara

. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burada tefsir oku falan diye laga luga yapanların sağlıklı bir akılla tefsir okudukları da komple yalan olmalı, bu kadar kendinden emin konuşuyorlar koca tefsir bitirirler köle cariye de yok onu İslam kaldırdı diyip cehaletlerini gün yüzüne çıkarırlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arabın dili ve arabın alfabesiyle yazılan bir kitabı anlamadan okumak tabiki eşşekliğin daniskası ve boşa zaman kaybıdır.
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    Türkçe meali de mi anlamıyorsun?
  • kuranın arapçayla beraber okuyanın anladığı dildeki meal-tefsiriyle beraber okunması gerektiği kanatindeyim. ayrıca tam olarak anlamak için peygamberin hayatı da okunan ayetle ilgili kısmın öğrenilmesi gerekir.

    niye?

    arapça okunmalıdır. çünkü insan sadece maddeden ibaret değildir. ruhun gıdası da yaratanın kelamıdır. her ne kadar çevirirseniz çevirin -istediğiniz kadar edebiyat parçalayın- sözün gerçek anlamı ancak ve ancak söz sahibinin kelamının yerini tutmaz.

    meal-tefsir okunmalıdır. zira kuran müslümanın anayasasıdır. bilinmeyen anayasa yaşanmaz. yaşamak için bilmek, bilmek için anlamak gerekir.

    peygamber hayatı irdelenmelidir. çünkü kuran hayatın teoriğidir. pratiği ise peygamberin hayatıdır. pratiği öğrenilmeyen teorik insanı her an yarı yolda bırakabilir.

    not: yorumlardan da anlaşılacağı üzere kuranı okuyup islamdan sapanlar yukarıda açıklamış olduğum yöntemin dışına çıkarak okuma yapanlardır. bu da benim görüşlerimdeki haklılığı ortaya koymaktadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Bu mesaj silindi.
    Bence yanlış yazmışsın,doğrusu şöyle olacaktı:Müslüman kalmak istemiyorsan kutsal kitabı benim gibi roman okur gibi oku.Edebi yönünü,arapça bilgisini falan boşver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    benim yazdıklarımdan bir grup propagandası yapılıyor anlamı çıkarmak tekeden süt çıkarma çabasıdır. bana net ifadelerle cevap verin. hz aliyi şehid eden ibn mülcem 7-24 kuran okuyan bir adamdı. anladığıyla gitti devrin sahabeleri tarafından yaşayan kuran diye tarif insanı hançerledi. bunu mu emrediyor kuran.
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum. bana cevaben benim mesajıma yazılmış bir cevap var. yazdıklarımla bir alaksı yok. net olalım denilince genele yazıldı genele yazıldıysa konuya cevaben yazılır niye alıntılıyorsun ki
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    Sen tek başına Kur'an anlaşılmaz başka açıklama okumak lazım demişsin

    anlam karmaşasını giderelim. herkes her okuduğundan bir şeyler anlar. sadece kuran değil her yazı için geçerli. demek istediğim tam olarak anlamak. kuranı tam anlamanın yolu ilk yaptığım açıklamaları yapmaktan geçiyor. mesela imam şafi sadece asr suresi yeterdi derken geri kalan surelerin gereksiz olduğunu mu söylüyordu?
  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    mezhep olayını açıklamıştım tekrara gerek yok ben okurum ben yaparım benim hatam olur lafı yapılan otomobili kullanmam kendim yaparım ya da kullanmam demek kadar yanlış. her kim olursa olsun okursun senden daha iyi açıklamışsa -din açısından bakarsak: Allahı tanıyıp sevmene senin düşünce ve anladıklarından daha fazla katkı sağladıysa niye reddedeceksin ki- kabul görmeli. başkalarının yaptıkları veya düşündüklerinden faydalanmak niye zararlı olsun.

    ayrıca ilk sözün ifade ettiği mantık enaniyetin şaha kalkmış halidir ve şeytanı yoldan çıkaran da odur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 12 Aralık 2018; 2:32:41 >
  • iyi yazmışsın da
    internet ortamında gördüğü zırvalarla aklı karışan taklidi iman sahibi müslüman bunlara takılıp kalıyor. bu tür zırvalara vereceğin cevabın olduğu halde susarsan vakti geldiğinde sana sormazlar mı niye cevap vermedin diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmt042 -- 12 Aralık 2018; 2:40:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    iyi yazmışsın da
    internet ortamında gördüğü zırvalarla aklı karışan taklidi iman sahibi müslüman bunlara takılıp kalıyor. bu tür zırvalara vereceğin cevabın olduğu halde susarsan vakti geldiğinde sana sormazlar mı niye cevap vermedin diye
    İnternette tartışmaktan bıktım artık bir şey değişmiyor, hiç kimse bir şey kazanmıyor. Bana kalırsa tüm bunlar anlamsız. Bir cevap bulmak isteyen gider cevabını bulur, zor bir şey değil. En kötü herkesin dibinde bir cami var neredeyse. Gidin hocaya sorun.

    İnternette uzun süre çok fazla tartışmaya girdim. Emin ol baya baya saatlerce tartıştığım oldu. Konu çok fark etmiyor. Din, felsefe, genel kültür, askeri teknoloji... Bir anlamı yok. Tartışmak bir hastalıktır. İster doğruyu söyle, ister yanlışı. Eğer haklıyım diyorsan o tartışma bitmez. O yüzden diyorum, en başta hiç bu topa girmeyip ilgi göstermemek en iyisi.




  • seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    Sen şimdi başka nakiller olmadan Kuranı anlayabiliyorsun değil mi? basitçe iki şey soracağım, bunlar gibi 100 lerce örnek çıkar

    1) Tahrim Suresindeki peygamberin hanımlarına meydan okunmasına sebebiyet veren olay nedir, tam olarak açıklar mısın nakil kullanmadan

    2) Zinakara uygulanan 100 Sopa cezasını hiç nakil kullanmadsn nasıl uygulanacağını anlatır mısın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu sefil bölümde hala din mi tartışılıyor ya



    40 yıl cahil kalsam buradakilerin fikirlerini ciddiye almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.