Şimdi Ara

. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mumuş

Yahu kıyaslaya kıyaslaya Mesnevi saçmalığıyla mı kıyasladın :D

Bana somut maddeler sıralayabilecek misin şu şu özellikleri taklit edilemez diye?

Alıntıları Göster
    yapılamaz dediğim bir şeyi nasıl kıyaslayacağım ,dalga mı geçiyorsun ?
    maddeler halinde sıralayabilsem o zaman oturur bir kitap da kendim yazarım

üstelik sen taklit ile benzeri kelimelerini dahi aynı zannediyorsun galiba ?

bu kitabın sistematiği var diyorum ,yani bu sistematik şu zamana kadar kimsede görülmemiş
    bir kelime ile bir dünya anlatan var mı ?
    114 sure ile tüm kainatı anlatan bir kitap var mı ?

bırak benimle uğraşmayı oku oku ,zamanını boşa harcama :)

• seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    ne dediğinden ve ne anlatmaya çalıştığından hiçbir şey anlamadım ?

kim Kuran'da mevla kelimesi yok demiş ?

hakkı yılmaz kim ?

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

yapılamaz dediğim bir şeyi nasıl kıyaslayacağım ,dalga mı geçiyorsun ?
    maddeler halinde sıralayabilsem o zaman oturur bir kitap da kendim yazarım

üstelik sen taklit ile benzeri kelimelerini dahi aynı zannediyorsun galiba ?

bu kitabın sistematiği var diyorum ,yani bu sistematik şu zamana kadar kimsede görülmemiş
    bir kelime ile bir dünya anlatan var mı ?
    114 sure ile tüm kainatı anlatan bir kitap var mı ?

bırak benimle uğraşmayı oku oku ,zamanını boşa harcama :)

Alıntıları Göster
    Kaçamak cevaplarrr, kaçamak cevaplar. Boşver.

• mumuş kullanıcısına yanıt
    ben senin için ilk başta bir şeyler söyledim ve bu mesajlarınla ne kadar haklı olduğum görülüyor
    benim için sen şüpheli bir üyeydin ve hala öylesin :)

senin din öğrenme gibi bir amacın yok ,aklınca kafa bulmaya çalışıyorsun ama karşındaki adamın kim olduğunu bilmiyorsun :)
    hani meşhur bir söz vardır "sen giderken ,biz o yollardan dönmüştük"

neyse ben artık senin kesinlikle samimi olmadığını anladığım için ,mümkün olduğunca cevap vermemeye çalışacağım
    artık başka birini bul dalga geçmek için benden bu kadar
    aslında bu kadar sabretmezdim ama araya seyfi girip durduğu için ,bir şans daha ,bir şans daha diye diye buralara kadar geldik :)

hadi güle güle

madem okuyup araştırıp yazıyorsun ,o zaman niye Kuran'da salavat geçiyor dedin ,365 gün diye diretip durdun
    ki istesem çok daha fazla yanlışın var ,onları da söylerim ama çok yanlış anlarsın diye mümkün olduğunca az müdahale etmeye çalışıyorum

ben zaten her şeyi % 100 bilirim demedim ,aksine böyle söyleyen birisi varsa kesin yalan söylüyordur dedim
    burada ben dinde bir yanlış yapmışsam sen veya bir başkası düzeltmeli ki bende yanlışımı göreyim

25 seneden fazla zamandır din araştırmaları yapıyorum ama her Kuran okuduğumda hiçbir şey bilmiyormuşum diyorum ,dedim
    daha ne diyeyim ?

ha ama yeteri kadar okumamış ,araştırmamış kişileri de anında anlıyorum ,o kadarda olsun değil mi ?

bu arada merak ettim kim bu hakkı yılmaz ,niye sordun anlayalım ?

öyle düşünüyorsan hiç fark etmez ,ben zaten çok önceleri senin için o yargıya varmıştım ama mecbur olduğumu hissettiğim için yazmaya devam ettim
    sende aynı şekilde "kaçamak cevap" deyip duruyorsun

sana bu konuda defalarca cevap verdim ,herkesin dini düşüncesi kendini ilgilendirir demedim mi ?
    ha o kadar merak ediyorsan adresimi vereyim gel ve nasıl namaz kıldığımı gözlerinle gör (sen görmeyince müslüman olamıyorsam)
    Kuran'da namaz -oruç-hac gibi sureler ,ayetler varken ben o kadar aklından zoru olan biri miyim yani ?

hakkı yılmaz mı namaza veya dine karar veriyormuş da sorup duruyorsun ,bin defa dedim benim için insanların söylediğinin hiçbir önemi yoktur diye
    buna rağmen anlamazdan gelip ,dönüp dolaşıp şahısları karşıma getirmek iyi niyet mi yani ?

Allah ve Peygamberinin Kuran'da bildirdiklerinin dışındaki söylenenler beni ilgilendirmiyor

hadi şimdi mumuş ile birlikte paslaşarak milleti dine getirin ,bende öyle bir özellik yok :)
    ben anlatacağımı anlattım ,isteyen anlar istemeyen anlamaz ,anlamayanlara peygamber bile anlatamamışsa ben nasıl anlatayım ?

benden bu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

ben senin için ilk başta bir şeyler söyledim ve bu mesajlarınla ne kadar haklı olduğum görülüyor
    benim için sen şüpheli bir üyeydin ve hala öylesin :)

senin din öğrenme gibi bir amacın yok ,aklınca kafa bulmaya çalışıyorsun ama karşındaki adamın kim olduğunu bilmiyorsun :)
    hani meşhur bir söz vardır "sen giderken ,biz o yollardan dönmüştük"

neyse ben artık senin kesinlikle samimi olmadığını anladığım için ,mümkün olduğunca cevap vermemeye çalışacağım
    artık başka birini bul dalga geçmek için benden bu kadar
    aslında bu kadar sabretmezdim ama araya seyfi girip durduğu için ,bir şans daha ,bir şans daha diye diye buralara kadar geldik :)

hadi güle güle
    Bir tane isabetli çıkarım yok burada :) Peki, iyi akşamlar.

yok ben vazgeçtim artık ,siz kendi aranızda görüşün :)

evet tekrar söylüyorum herkesin dini düşüncesi kendini ilgilendirir ve hiçbir tezatta yok
    ben sadece anlatmakla mükellefim ama başkası kabul etmiyorsa beni ilgilendirmiyor (yani herkesin dini düşüncesi kendini ilgilendiriyor)

tamam işte o zaman başkalarından alıntı yaptığında da dikkat edeceksin ,adam doğru mu söylemiş diye
    ki ben hiçbir araştırma yapmadan onların yanlış olduğunu anlayabildiğime göre ,bir derece din bilgisine sahip olan birisinin anlaması gerekmiyor muydu ?

şu boşa harcadığımız zamanı ibadetle geçirsek kim bilir ne çok sevap kazanırdık :)
    gerçi doğru dinden bahsetmekte ibadettir

iyi geceler herkese :)

Delillerin saglam gelmedi.

Yar.17: 8 Bir yabancı olarak yaşadığın toprakları, bütün Kenan ülkesini sonsuza dek mülkünüz 

olmak üzere sana ve soyuna vereceğim. Onların Tanrısı olacağım.” (Allah soya veya dile göre peşin bir vaade bulunmaz onların amellerine göre, ya helak eder yada rızıklandırır.)

Yar.17: 9 Tanrı İbrahim’e, “Sen ve soyun kuşaklar boyu antlaşmama bağlı kalmalısınız” dedi, (Hucurat 13'e ters Allah

milliyetçilik yapmaz.)

Boyle demissin ama soyle Kuran ayetleri var:

"Ey İsrailoğulları! Sizlere ihsan ettiğim nimetimi ve sizi vaktiyle âlemdeki ümmetlere üstün tuttuğumu hatırlayın!" (Bakara, 2/122)

Andolsun, Allah İsrailoğullarından kesin söz (misak) almıştı. Onlardan on iki güvenilir gözetleyici göndermiştik. Ve Allah onlara: Gerçekten ben sizinle birlikteyim. Eğer namazı kılar, zekatı verir, elçilerime inanır, onları savunup-desteklerseniz ve Allah'a güzel bir borç verirseniz, şüphesiz sizin kötülüklerinizi örter ve sizi gerçekten, altından ırmaklar akan cennetlere sokarım. Bundan sonra sizden kim inkar ederse, cidden dümdüz bir yoldan sapmıştır." Maide 12

"Sözleşmelerini bozmaları nedeniyle, onları lanetledik ve kalplerini kaskatı kıldık. Onlar, kelimeleri konuldukları yerlerden saptırırlar. Kendilerine hatırlatılan şeyden pay almayı unuttular. İçlerinden birazı dışında, onlardan sürekli ihanet görür durursun. Yine de onları affet, aldırış etme. Şüphesiz Allah, iyilik yapanları sever." (Maide, 5/12-13)

Kuranin Tevrati dogrulayici ve onu duzeltici kitap olarak gonderildigi de yazar:

O, sana Kitab’ı hak ve kendisinden öncekileri doğrulayıcı olarak indirdi. O, daha önce Tevrat’ı ve İncil’i insanlar için birer hidayet olarak indirmişti. Furkan’ı da indirdi. Şüphesiz, Allah’ın âyetlerini inkâr edenler için şiddetli bir azap vardır. Allah, mutlak güç sahibidir, intikam sahibidir. (Ali İmran, 3/3)

Sana da Kitap'ı hak olarak indirdik. Kitap'tan onun yanında bulunanı tasdikleyici ve onu denetleyici/gozetici olarak... O halde onlar arasında Allah'ın indirdiğiyle hükmet, Hak'tan sana gelenden uzaklaşıp onların keyiflerine uyma. Sizden her biri için bir yol/şerîat ve bir yöntem belirledik. Allah dileseydi sizi elbette bir tek ümmet yapardı. Ama size vermiş olduklarıyla sizi imtihana çeksin diye öyle yapmamıştır. O halde hayırlarda yarışın. Tümünüzün dönüşü Allah'adır. O size, tartışmış olduğunuz şeylerin esasını bildirecektir. (Maide 48)

Bu durumda sunnet konusunda uyari olmadigi icin onu tasdikliyor diyebiliriz belki de. Gerci tasdiklemekten kasit Allah'in 1 olmasi gibi mesajlari tasdiklemek de olabilir.

Amaaaa, Tevrat'taki olay dogru bile olsa bu Israilogullari ile yapilan bir anlasmaydi. Bizi baglamaz gibi zaten?

Biraz karisik yazdim ama hem acelem var hem de sesli dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mumuş -- 31 Aralık 2018; 8:15:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "Sünnet ol yeter" anlamı çıkmaz ki. Yapılan anlaşmanın bir işareti, bir hatırlatması olabilir sünnet. İnsanlar Allah'a verdiği sözü unutmasın diye.

"Hıtta" kelimesinin kesmek kelimesiyle değiştirilmiş olabileceğini mi düşünüyorsun? Benzerlik var ama çok da mantıklı gelmedi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.