Şimdi Ara

. (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
0
Favori
8.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sething

şengöre "ayetler var ayetler" diyen tayfayı tatmin etmek zordur..

hala da ısrarcıysan

burdan başlayabilirsin..
    https://www.dr.com.tr/Kitap/Hayvanlardan-Tanrilara-Sapiens/Arastirma-Tarih/Tarih/Dunya-Tarihi/urunno=0000000633872

bitirme hatasında bulunursan serinin 2.ci kitabı için peme at..

kendi kitabını okumaktan acizsin belki bizim kitapları okursun..

çok daha derin evrimsel kaynaklar mevcut ama onları tam anlamak için akademik eğitim ve geniş kelime hazne hafızası şart.

masal tadında öğrenime başlamak iyidir..

siz masalları seversiniz..
    Ted konuşması da var. Kitabı tabi bir konuşmada anlatamaz fakat sapiensin çoklu kurgulara toplu bağlılığını özetlemesi, farklı kurgu katmanlarına katılım, bağlılık ve hatta bağımlılığından bahsetmesi, faydasız insan kitlelerini gelecekteki sorunlar arasında tepeye koyması ve büyük şirketlere iktidar tanımını koyması gayet etkileyici.
    Ted linki:
    www.ted.com
    Transcript of "İnsanın yükselişini ne açıklayabilir?"
    https://www.ted.com/talks/yuval_noah_harari_what_explains_the_rise_of_humans/transcript?language=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 24 Aralık 2018; 1:45:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• seyfi_19 kullanıcısına yanıt
    ya kardeşim ta başta söyledim bunlar hayatta anlamaz ,ha aslında anlar da işine gelmez :)
    ne kendini yoruyorsun ,günümüzde her yerde Kuran mealleri var ,alıp okusunlar ve isteyen inansın ,isteyen inanmayıp dalgasını geçsin
    adam illa zakkum yiyeceğim ve ateş dansı yapacağım diyorsa sana ne :)

bu iş şuna benziyor ;

şimdi adam geliyor foruma ve ekran arkasından basıyor küfrü ,nasılsa onu kimse görmüyor ya
    ama karşısındaki kişi üşenmeyip savcılığa veriyor bu elamanı
    elaman yaka paça savcının karşısına çıktığında acaba nasıl bir ruh haline bürünür ?

ha işte şimdi nasılsa dünyada yaratıcı seslenmeyip ,zaman veriyor ya
    bundan cesaretlenenler aynı sosyal medyadan küfür sallayanlarla aynı kafadalar
    o gün gelip işin ciddi olduğunu görmeden asla vazgeçmezler

ciddi olduğunu gördüklerinde ise aynı savcının karşısına çıkartılmış elaman gibi olacaklar :)
    boşuna dememişler "son gülen iyi güler" diye

aslında ben önceleri bunlara acıyordum ama baktım ve gördüm ki hiç de acınacak kişiler değil :)
    yapıp edip ölüp gideceklermiş ,oh ne ala
    yok öyle yağma herkes yaptığının hesabını verecek (hepimiz) işte asıl adalet budur ,diğer türlü hırsızı arsızı her türlü kötülüğü yapıp kurtulacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 24 Aralık 2018; 1:46:59 >

geldiğimden memnun değilsen hemen giderim yahu :)
    ne demek kimin ne olacağı belli olmaz ?
    ha adam belki ileride inanır ve durumunu düzeltir ,ona bir şey denilemez ama işi gücü dalga geçmek olan birisinin düzelme şansı nedir acaba ?
    peki bir insanın çok uzun yaşayacağının garantisi var mı ,bu iş oyun mu ?

ben ciddi olarak yazanlara bir şey demem ama her söylediğinle dalga geçenlere de ,kimse kusura bakmasın peygamber ötesi sabır gösteremem

hayret bir şey ,ne yani dinle dalga geçenleri gördükçe hoşuna mı gidiyor ?
    Vay arkadaş ya bitmedi gitti şu çeviri hatası savı şu kadar yıl biri çıkıp çeviremedi mi şu metni yok mu şöyle müslüman bir filoloji profu sağlam bir arapça bilen müslüman olmasına da gerek yok gerçi filoloji diyorum çünkü dilin tarihsel gelişimi değişimine de hakim olması gerekebilir bazı durumlarda. yani zamanın o bölgede kullanılan arapçasının günümüzde muhtelif bölgelerde konuşulan arapçadan elbet farkları vardır. bu çok mu zor. ya da ne yaparsan yap zaten öyle bir yazıldı ki her tarafa çekilebilsin mi? veya zaten arapçanın kendisi mi öyle bir dil; eğer öyleyse arapların durumunun neden içler acısı olduğunun sebebini keşfetmiş olabilirim şu an :)
  • tekcan heper T kullanıcısına yanıt
    Hayatta en sevdiğin insanı birisi hergün bi uzvunu keserek öldürse ve bunu video çekip sana izletse ne yaparsın

A ~ affedersin

B ~ intikam alırsın

C ~ umursamazsın

• Sadist insanların sebebi ve bahaneleri yaratana ne kadar benziyor değilmi.

Gerçi basın sayesinde bu tip insanların inancını öğrendik,bize düşen çıkarım yapmak

Yarattıklarınıza babından ,bir başlangıç vardır ama nedir bilmiyorum.

• bunu bana niye yapsın ben onun anasına avradına gelmişine geçmişine ne yaptımda bunu bana yapıyor diye düşünürüm,ama doğuştan ,genetik,bozukluk varsa bir şey yapmam ,inançsal sapkınlıkları için yapıyorsa ,akıl sahiplerinin ortak kararına saygı duyar ,odine havale ederim

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekcan heper -- 24 Aralık 2018; 11:2:56 >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekcan heper -- 24 Aralık 2018; 11:10:58 >
    .
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    .

eeeeeee zihniyetin bu

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekcan heper -- 24 Aralık 2018; 11:16:44 >

içim rahat ,çıktığın her basamak seni yoracak ama geldiğin nokta seni mutlu etmeyecek çünkü yapabileceklerin sınırlı ,bu yolda amacı sorgulamak olanların,sıkıntısı çok olacak yerinde olsam tabii olduğun inançtaki insanlar gibi yerinde say

karikatürler bazen gerçekleri yansıtır kimine ağır gelsede

.

.

• tekcan heper T kullanıcısına yanıt
    Bunlar islamı yanlış anlamış müslümanlarmi
    Yoksa cehennemlik kardeşlerinizmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 24 Aralık 2018; 11:55:18 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.