İslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir. Bazı hukukçular, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini ve bu tür bir olayın Hz. Peygamber zamanında yapıldığı halde yasaklanmadığını ileri sürmektedirler. Her halükârda ergen erkeklerin kulaklarını deldirmeleri ve küpe takmaları, çoğu hukukçulara göre haram ve bazılarına göre ise mekrûhtur; yani kısaca caiz değildir.
Kendini dindar gösterip millete dini sömürü yapıp yetimlerin,kulların hakkını yiyenler varken küpe takmış takmamış yanında pire kalır. Kuranda da erkek küpe takamaz haramdır diye de yazmıyor. Aksesuar sonuçta istediğini takar.
musluman ulkeler neden bu kadar geride kaldilar ?
quote:
Orijinalden alıntı: erdsavas
quote:
Orijinalden alıntı: Peacifullord
Valla günah diyenlere sorsan,sağ elinle popo yıkaman da günah.
sağ elle çekince günah mı? ayrıca küpe günah değildir padişahlar bile takmış
Günah veya değil diye bir yorumum yok ama Yavuz Selim'in o resminin aslında Şah İsmail'in resmi olduğu söyleniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: CeFurkan
quote:
İslâm Hukukuna göre kulakların küpe takılmak üzere delinmesi ve küpe takılması, kadınlar için caiz görülmüş; ama erkekler için caiz görülmemiştir. Bazı hukukçular, erkek çocukların da kulaklarının delinebileceğini ve bu tür bir olayın Hz. Peygamber zamanında yapıldığı halde yasaklanmadığını ileri sürmektedirler. Her halükârda ergen erkeklerin kulaklarını deldirmeleri ve küpe takmaları, çoğu hukukçulara göre haram ve bazılarına göre ise mekrûhtur; yani kısaca caiz değildir.
Kuranı Kerimi oku günah denilen şeyler aklına yatıyorsa uygula, aklına yatmıyorsa es geç...
Allah akıl vermiş kullanmamız için...
Merakımdan soruyorum Günah mıdır diye soruyorsun acaba diğer mevzularda soruyor musun günah mıdır diye?
--
Geçtim
Eğer sana yakıştığını düşünüyorsan tak nasıl mutlu olacaksan öyle davran
arkadaşım bu güne kadar sağlam bi kaynaktan küpe takmanın erkeğe haram olduğunu duymadım ama takacaksan şunları sana söyleyebilirim eğer altın sa erkeğe haramdır çünkü altın ve ipek erkeğe haramdır vede kulağını deldireceksen gusül abdesti alırken deliğin içinden suyun geçmesi lazım
quote:
Orijinalden alıntı: UcanHollandali
quote:
Orijinalden alıntı: Cy[B]eR Sp[A]cE
günah değildir Fatih Sultan Mehmet'de takıyordu.
Ya fatih sultan mehmet takıyorsa günah olmuyor mu?
Bilmiyorum günah mı, değil mi? Araştırmadım. Belkide dediğin gibi günah değildir. Güldüğüm gösterdiğin kaynağa.. Fatih takmıyordu o zaman günah değil.
o anlamda söylemedim.Çok dindar olduğu için herhalde araştırıp öyle takmıştır diye düşündüm.
küpe dinde kadın takar diye bir şeymi denmiş ? bence günah falan değildir tabi benim düşüncem böyle bi soruyu hacıya hocayada sormak mantıksız niye günah olsun madem onlar günah kadına özel o zaman yüzük kolye bileklik hepsi kadına özel onlarda günah
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme