Şimdi Ara

Küpe takan erkek hakkında ne düşünüyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir şey düşünmem önceki gibi bir ön yargı kalmadı toplumda. Ama yani neden takma gereksinimi duyar onu anlamam, bana göre özenti olarak görüyorum diyebilirim. Erkek adamın özelliği daha çok aksesuar takmaması, yani erkek deyince aklımıza daha çok bu geliyor neden bu geliyor çünkü bu şekilde görmüş ve alışmışız. Erkekler ruj sürer mi, peki neden sürmez, peki kadınlar neden ruj sürer gibi soruları bir ara düşünmedim değil. Kadınlar etek giyer ama erkekler giymez halbuki ikisi de aynı bacak değil mi. Kadında mesela bıyık yoktur ve takma bıyık kullanan bir kadın göremezsiniz. Yani en başta erkek ile kadınlar doğası gereği farklı şeylere yöneliyor. Kadınların abartılı bir makyaj yapmasını da hiç bir zaman anlayamayacağım. Olduğundan daha fazlasıymış gibi yada daha farklıymış gibi bir insan kendisini neden göstermeye çalışır. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol sözüne inancım var. Bazen güzel güzel giyinip dışarı çıkarken bu ben miyim yahu diye çelişkiye bile düşüyorum bazen, öyle değil mi insanlar size kıyafetinize bakarak karar verebiliyorlar. Takılabilir neden takılmasın ama ne olduğumuzu unutmamak gerek ve bizi biz yapan şeyler aksesuarlar yada gösterişli elbiseler değildir hele ki küçük bir aksesuar bize ne fayda sağlayabilecek ki. Doğal halim işte bu kendimi bulmam için en doğrusudur diye düşünüyorum. 50 sene 100 sene sonra insanların bu konuları çoktan aşmış olabileceğini düşünebiliriz, o gün ki gündem yüz değiştirmek olabilir. Kimisi bir aktör kimisi bir futbolcu yüzüne sahip olmak isteyebilir peki yüzünü değiştirdiğinde o kişiyi nasıl tanıyabiliriz ki. Örnek uç bir benzetme olsa da anlatmak istediğim doğal olanın daha güzel olduğudur. Yediklerimize bile girdi bu şey, zeytini boyarlar siyah görünsün diye neden boyuyorsun arkadaş bırak doğal rengi neyse öyle kalsın işte değil mi zeytini neden zehirliyorsun. Birazda farklı olma farklıymış gibi görünme ihtiyacı, olduğumdan farklı görünme kendimi özel hissetme. Bu egodan başka bir şey değil. Bir getirisi var mı derseniz kesinlikle hiç bir faydası yoktur aksine farkında olmasak bile zararı mevcuttur. Ego insanın kendisini, güzelliğini örten ince bir zar gibidir. Sahip olduğumuz şey zaten en iyisi bunu allayıp pullamak daha iyi bir netice çıkartmaz ortaya. Altın altındır daha saf bir hale gelmez, altını boyarsan yine saflığı bozulmaz ancak altın olduğu anlaşılmaz bu seferde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gin And Juice

Yakışmadığını düşünüyorum.Tıpkı bir kıza bıyığın yakışmadığı gibi

Sen dusunme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: PagRyze

quote:

Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

arkadasların, akrabaların ve cevrenın kafa yapısı onemlı
    at gözlüklü kıt kafa yapısına sahıp ınsanlar varsa etrafında gordugun tepkı normaldır.

4 aydır bende takıyorum.
    ne calıstıgım yerden olumsuz bır tepkı yorum geldı nede dısarda , sokakta yada akrabalarımdan olumsuz bır yorum almadım.Babam kupemı taktın demıstı baska bırsey demedı cıkar vs dıyerekten.

Neresi orası ?

Eskısehır
    ''İnsanın doğuşunu görmekten herkes kaçar, ama ölümünü görmeye koşa koşa gideriz. İnsanı öldürmek için gün ışığında meydanlar ararız, ama onu yaratmak için karanlık köşelere gizleniriz. İnsanı yaparken gizlenip utanmak bir ödev, onu öldürmesini bilmekse birçok erdemleri içine alan bir şereftir. Biri günah, öteki sevaptır.''
  • elin adamları marsta yaşam buluyo biz hala erkek küpe takarmı takamazmı..Bi bitmediniz herkes istediğini yapar bende yaklaşık 1 senedir takıyorum babam laf etmedi..

Orijinalden alıntı: K E N

Herkes kendinden sorumludur, başkasının ne gibi aksesuar taktığı, ne dinlediği, ne giyindiğini sorgulamak bana düşmez. Kendini başkasından üstün gören, egoist insan davranışı genelde bunlar. Keyifli geceler dilerim. =)

Aynı fikirde değilim, şu "herkes kendinden sorumludur" mottosu da bi saçma sormayın gitsin, insan hangi noktada karşında kini uyarabilir?, sorgulayabilir? ikaz edebilir? yok kardeşim kusura bakma insan ,insandan sorumludur. Kişi kendi ettiğinin cezasını da ödülünü de kendi karşılar ama yalnız ve çevresin de insan yoksa her zaman eksik kalır. İnsan sosyal bir varlıktır. Uç bir örnek olacak ama 'kardeşiniz sizin yanınız da yerden bıçak alsa kendine doğru çevirse ve saplasa' kendinden sorumluydu bana nemi diyeceksiniz ?... Önemli olan nasıl eleştirdiğin, şiddet kullanarak mı ? kelam kullanarak mı?

Konuyu açan arkadaşa da kendi fikrimi söyleyeyim evet bende yakıştırmıyorum, sen gene bildiğini yapacaksan yap ama insanlardan beklediğin saygıyı da onların fikirlerine göster. kimi arkadaşın vardır senle samimi diye pat diye " gay mısın oglum der " anan, baban " karımısın oğlum der", benim gibi yabancısı da "yakıştıramıyorum " der.

• Daha önemli şeyler hakkında düşünsek şimdi ne yollar katedilmişti.

Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.