Şimdi Ara

Kuluçkalar Neden Havalandırılmalıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnkübatörlerdeki yumurtaların içinde canlı, gelişen embriyolar bulunmaktadır. Optimal gelişimin, civciv kalitesinin ve kuluçka randımanının sağlanması için, embriyolar doğru sıcaklığa, neme ve Karbondioksit (CO2)-Oksijen dengesine ihtiyaç duyar. Bu koşulların sağlanması ise, yumurtaların yalnızca doğru havalandırma sağlanan ortamlarda tutulmasıyla mümkün olmaktadır.

    Kuluçka odalarının havalandırılmasındaki amaç, inkübatörler için en tutarlı ortamın embriyo gelişiminin optimize edileceği şekilde sağlanmasıdır. İnkübatörün fonksiyonu odaya girişi sağlanan havanın durumu üzerinde ince ayarlamalar yapmayı aşmamalıdır. Ayrıca ortam koşulları büyük ölçüde değişkenlik göstermektedir; bu durum yalnızca ülkeden ülkeye değil, mevsimden mevsime de söz konusudur.
    İnkübatör üreticileri dünyanın her bir bölgesi için özel inkübatör üretemeyeceklerinden, kuluçka odalarının etkili şekilde havalandırıldığından emin olunmalıdır. Kuluçka havalandırma sistemi, inkübatörün istendiği şekilde çalıştırılabilmesi açısından inkübatör üreticileri tarafından yapılan varsayımları karşılamalıdır.

    Etkili ve verimli şekilde çalışan, kurulum ve işletim maliyeti uygun olan makineler tasarlamak için üreticiler makineye ulaşan havanın sıcaklık ve bağıl nem (RH) aralıkları hakkında çeşitli varsayımlarda bulunmaktadırlar. Böylece üreticiler iç ortamı kontrol etmek (sıcaklık ve RH) için söz konusu makinede olması gereken ısıtma ve soğutma kapasitelerini belirleyebilirler. Bu bilgi daha sonra herhangi bir inkübatör için, genellikle aşağıdaki gibi değişkenler için tavsiyeleri içeren, üretici spesifikasyonları halini alır.

    • Basılan 1000 yumurta için inkübatör hava gereksinimleri
    • 1000 yumurta için minimum oda havası değişimleri
    • Sağlanan havanın sıcaklığı ve nemi
    • Odadaki hava basıncı
    • Egzoz plenumu hava basıncı

    Bu halde her odada havalandırmanın sağlanmasına ilişkin önemli unsurlar; sağlanan hava hacmi, oda basıncı, hava sıcaklığı ve bağıl nemdir.

    (https://hedefkulucka.com/)


    Kuluçkalar Neden Havalandırılmalıdır?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.